IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi произведе хиляди коли с еднакъв VIN-код

Прокуратурата в Бавария започна ново разследване срещу производителя

Audi произведе хиляди коли с еднакъв VIN-код

Компанията Audi се оказа в центъра нов скандал, след като следствените органи в Германия установиха, че е произвела голям брой автомобили с еднакви идентификационни номера (VIN-кодове). Всички машини са изпратени в Азия, съобщава изданието Handesblatt.

Audi произведе хиляди коли с еднакъв VIN-код

Прокуратурата в Бавария е откпила документи, според които Audi е поставяла един и същ уникален VIN-код на няколко автомобила. Засега няма официално потвърждение от страна на разследващите, но според информациите това се е случило с няколко хиляди машини, изпратени на пазарите в Китай, Южна Корея и Япония.

Измамата е била разкрита случайно. По време на разследването на скандала с манипулираните дизелови двигатели, представителите на прокуратурата са преглеждали документите на 24 000 автообила Audi A7 и A8, оборудвани с проблемните мотори. Следователите установили, че част от колите са с еднакви идентификационни номера, но не могат да обяснят причината за това.

От прес-службата на компанията заявиха, че нямат информация за каквито и да е манипулацаии с VIN-кодове. Предполага се, че по този начин в Audi са се опитали да намалят бройката на автомобилите, на които им предстои да бъдат изтеглени в сервизите за препрограмиране на софтуера на моторите. Колите се привикват в сервизите именно по VIN-номера, който трябва да бъде уникален за всяка машина.

Идентификационния код съдържа 17 цифри и букви, като се поставя на автомобила още в процеса на производство. В страните от ЕС неговото повтаряне е забранено за 30 години от сглобяването на колата. Благодарение на кода превозното средство може да бъде пререгистрирано, както и да се проверява неговата застрахователна и сервизна история.

Снимка: Audi
 

Тагове: audi
0 от 500
  • #21
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А по - големите баламурници лъжат себе си, че карат коли - Тойоти.
  • #20
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Най лъжливата държава в света си остава Германия. Всичко постигат с измама. А баламурници много да им купуват прескъпите талиги.
  • #19
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Никой не може да бие рекорда на Тойота ... за отзовани коли.:Д :Д :Д
  • #18
    21 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Смешната *** неможе да разбере дори как се викат коли в сервиза -Когато някой те задължи да направиш сервизна акция ти следат VIN номерата на колите, които си сервизирал - викаш един от 10 000-те хиляди автомобила с тоя VIN и пред "следящия" сервизната акция си чист, а другите ги отЕбАвАш, както правят ВАГ с всички си клиенти - да плащат там да се тровят и тва е.Смешника го клатят непрекъснато от любимата му марка, а той толкова ***, че неможе дори да проумее този факт.
  • #17
    10 rate up comment 15 rate down comment
    До Дошо ( преди 6 години )
    Написал първите 7 коментара: И като привикват автомобилите по vin би ли ми обяснил как ще дойдат по-малко бройки, като всички с еднакъв vin ще се явят!? Дали са 10, 100 или 1000 автомобила, това самсъответно толкова собственици и съответно толкова явявания. Единствената смислена причина е в умишлено непоказване ня реалната бройка продадени автомобили за да не комплексират жълтите в собствения им пазар.
  • #16
    16 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Поздравявам всички фенове на шмАУДИ и Ваген с песента " Мъка, мъка, къде са ми очите ... и дистрониците".Доказано най-комплексираните хора карат ауди!Доказано най-тъпите карат ауди!Доказано най-смешната марка, нямаща почти нито една собствена разработка!Доказано най-лъжливия концерн ВАГ!Доказано "качество" от германия!Да ви е честит напудрения москвич на баба Меркел!
  • #15
    17 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    и кое им е по-доброто? пред всеки автосервиз чакат няколко аудита за ремонти ... аааа за окичването с лампички и букви/цифрички ли говориш.. прав си
  • #14
    6 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Лъжат, не лъжат, пак са по - добри от жълтите таратайки.
  • #13
    13 rate up comment 8 rate down comment
    ха-ха-ха ( преди 6 години )
    Аз от кога твърдя, че всички германски нафтови печки трябва да бъдат забранени със закон, а производителите им задължени да изплащат обещетение на всеки европейски гражданин за нанесени здравословни вреди в особено големи размери
  • #12
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    гафовете на ПРЕМИУМШКОДА нямат край