IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Турбодизел със 120 коня и 9-степенен автомат за европейската Honda Civic

Модернизираният агрегат с обем 1,6 литра харчи едва 3,7 л/100 км

Турбодизел със 120 коня и 9-степенен автомат за европейската Honda Civic

Европейското подразделение на Honda разкри подробности за дизеловата версия на новото поколение на Civic, която ще се появи на пазарите на Стария континет през пролетта на 2018 г.

Турбодизел със 120 коня и 9-степенен автомат за европейската Honda Civic

Моделът ще разчита на добре познатия двигател 1.6 i-DTEC, развиващ 120 к.с.  Силовият агрегат е модернизиран, като  ще  предлага комбинация от висока динамика, ниски нива на вредни емсии и най-вече малък разход на гориво. Първите мотори са тествани, като те отговарят на новите стандарти за разход на гориво и вредни емисии, влизащи в сила през тази година.

Инженерите на Honda са направи редица подобрения по мотора, за да постигнат среден разход от 3,7 л/100 км и нива на вредни емисии СО2 от 99 г/км. Промените включват намаляване на триенето в цилиндрите, което е постигнато с буталата, направени от нов материал - хром-молибденова сплав.

Турбодизел със 120 коня и 9-степенен автомат за европейската Honda Civic

В двигателя е използвана система Bosch за впръскване на горивото, както и малък турбокомпресор. Осигурена е циркулация на отработените газове под ниско налягане, както и отвор в главата на цилиндрите, гарантиращ голям всмукателен поток.

Агрегатът е достапън и за двете версии на Civic - хечбек и седан. Той ще може да се комбинира с 9-степенна автоматична скоростна кутия, която за първи път ще бъде налична при автомобил с предно предаване. Моторът и трансмисията ще се сглобяват в завода на Honda в Суиндън, Великобритания, където се произвежда и моделът.

Турбодизел със 120 коня и 9-степенен автомат за европейската Honda Civic

Снимки: Honda

Тагове: honda civic
0 от 500
  • #21
    17 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И пак безпредметен хейт. Не ви ли омръзна тази вечна конфронтация немско-японско, всъщност сте смешни с тези глупости, особено като се има предвид, че повечето си фантазират само :)По темата: карах в Щатите като кола под наем последната генерация Сивик и мога да кажа, че си е супер. Беше с атмосферка двигател, мисля че 2 литра. Външният вид е малко спорен, нооо - въпрос на вкус. А за 1.6 i-DTEC е трудно да намериш лоши отзиви. Само някой да не реши, че по този начин казвам нещо лошо за VW :)))
  • #20
    13 rate up comment 1 rate down comment
    ди Харчещия Сивик ( преди 6 години )
    Зависи как караш.И аз имам един приятел който прави 9,5/100 на БМВ320д, което иначе харчи 6/100.3-та предавка 100км/ч.5-та предавка пак 100км/ч.Като включи 4-та се забравя и кара с километри, а ни пред него, ни зад него има някой, видимост 1 км и повече.Колата е с 6 скорости, но 6-та НИКОГА не включва, дори по магистрала.
  • #19
    8 rate up comment 6 rate down comment
    inniskilling ( преди 6 години )
    По-кротко, нямам намерение да се наддумвам с такива като тебе. Къде го караш и с какво гориво? За моите данни: Франция, Париж - Нанси, поне веднъж месечно, Тотал Екселиум. Бъди бодър и засмя
  • #18
    10 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тука всичките са с чисто нови коли и с по 3 висши, на пътя под 15-годишен Чивик няма и не могат да кажат две думи на кръст.Иначе са някви свръхинтелигентни щот са с японски каручки.
  • #17
    10 rate up comment 13 rate down comment
    до inniskilling ( преди 6 години )
    Можеш да се застреляш! Точно такъв Сивик карам, дизел и със 130 км/ч разхода му не пада под 5,4/100. Тези измишльотини ги разказвай в детската градина.
  • #16
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Алоооууууу, технологичните, екологичнитеххахахакво стана е ? нали с летящи чинии щяхте да се разкарвате ? кви са тия печки ?
  • #15
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Голфът харчи 3.4/100
  • #14
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    За норми на изгорели газове ми говори, жълтия. Да не пръскат дезодорант отзад ?
  • #13
    20 rate up comment 6 rate down comment
    inniskilling ( преди 6 години )
    Карам предишния модел сивик с по-старата версия на същия двигател: 120 кс, 300 Нм: магистрала 130 км/ч = 4.3 л/100; 110 км/ч = 3.9 л/100 км; среден разход = никога над 4.6, проверено многократно (40 000 км). Не се учудвайте много на данните за новия мотор. Със всичките им косури дизелите в класа обикновен семеен хечбек са недостижими като съотношение разход/въртящ момент. Един Приус никога не може да постигне това на магистрала. И не бързайте да плюете, фактите са си факти. Лек път!
  • #12
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Жълтия избира къв въздух да диша.Като вдишва въздух и изчислява молекулите и си казва "оп, тва е на хонда, няма да вдишвам, оппп тва е на VW, опп тойота".После като умре, при аутопсията доктора ще намери твърди частици, точно от VW.Вземи прочети една книга, та стани политик и напиши закони за теб си. Да те видим тогава кви ще ги "ядеш".