IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го и бъдещия Volkswagen Golf 8

Следващата генерация ще е мек хибрид, с изцяло преработен интериор

Ето го и бъдещия Volkswagen Golf 8

Осмото поколение на Volkswagen Golf ще е най-голямата революция в 43-годишната история на модела, съобщава Auto Express, като публикува първите ексклузивни кадри на бъдещата кола. Очаква се следващият Golf да дебютира официлано през 2019 година.

Ето го и бъдещия Volkswagen Golf 8
Снимки: Auto Express

Осмата генерация ще стане хибридна и ще предлага доста по-малко версии от сегашната. Тя ще се упояви успоредно с I.D. - първия модел от новата изцяло електрическа гама на VW. Шефът на компанията Херберт Дийс обаче уверява в интервю за изданието, че Golf ще си остане основният фокус на Volkswagen.

"Golf e приоритет, защото следващото поколение ще е ядрото на гамата ни. Общественото внимание, пресата и нашите комуникации са съсредоточени върху електромобилите, защото вярваме в тях. Но съм убеден, че Golf ще си остане най-важният ни продукт", обяснява Дийс.

Ето го и бъдещия Volkswagen Golf 8

Осмата генерация ще бъде построена върху обновена версия на модулната платформа MQB и ще е средно със 70 кг по-лека от сегашната кола. Като контури колата няма да се промени особено, но светлините и решетките ще станат по-разчупени. В средата на задната врата ще бъде изписано името на модела, както е при новия Arteon.

Ето го и бъдещия Volkswagen Golf 8

Основно преобразяване ще претърпи интериорът, като повечето бутони ще отстъпят място на дигитални дисплеи.

Това ще е и първият Golf с т. нар. "мека хибридна технология", с 48-волтова електрическа система. "Меките хибриди ще играят главна роля при следващото поколение", потвърждава Дийс. Основният двигател в гамата ще е 1.5-литровият 4-цилиндров бензин, а досегашният 1.6 дизел ще бъде заменен от нов, с работен обем 1.5 литра.

Ето го и бъдещия Volkswagen Golf 8

GTI и R версиите ще станат по-мощни - съответно 250 и 350 конски сили. Ще има и ново поколение на плъг ин хибрида GTE, но занапред няма да се предлага чисто електрическият е-Golf - неговото място в гамата ще бъде заето от I.D.-моделите.
 

0 от 500