IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Избраха автомобилите, от които собствениците им са най-доволни

За 13-а поредна година Porsche е №1 при марките според J.D.Power

Избраха автомобилите, от които собствениците им са най-доволни

Американската изследователска компания J.D.Power публикува класация на автомобилите според удовлетвореността, която носят на своите собственици през първите 90 дни след закупуването им.

Избраха автомобилите, от които собствениците им са най-доволни

Отличени са общо 25 модела в различни класове, като колите се оценяват по 77 различни критерия. Сред тях са екстериор, интериор, вътрешно пространство и възможност за превозване на батаж, работа на аудиосистема, на климатик и вентилация, динамика на автомобила, работа на силовия агрегат, обзор на пътя, икономия на гориво и др.

При марките на първо място за 13-а поредна година се подрежда Porsche този път с резултат с 884 т. (при максимум 1000), следван от Genesis (луксозния бранд на Hyundai) с 869, BMW – 855, Audi – 854 и Mercedes-Benz – 851.

Избраха автомобилите, от които собствениците им са най-доволни

С най-много първи места в отделните класове е концернът Volkswagen, като отличените са Audi A3, A4 и A7, а също така и Porsche 911, Cayenne и Macan. С 4 „златни медала” се отчита концернът BMW – BMW 2-Series и X1, както и MINI Clubman и Cooper.

При американски производители по 3 първи места взимат Ford - Ford F-150, Ford Super Duty и Lincoln Continental, и General Motors - Cadillac Escalade, Chevrolet Bolt и Chevrolet Tahoe. Отличени са и 3 модела на KIA- Soul, Niro и Cadenza.

По 2 победи записват Honda – с моделите си CR-V и Ridgeline, Nissan – с Altima и Murano, както и Fiat-Chrysler – Dodge Challenger и Chrysler Pacifica.

Снимки: J.D.Power

 

Тагове: j.d.power
0 от 500
  • #3
    17 rate up comment 10 rate down comment
    aaa ( преди 6 години )
    Сега нещо не ви харесва класацииката лигенаджии..Ама да сле 5 тата година при коритата няма повреди защото коритото е празно като главите на клиентите им.тои няма какво да се строши защото няма нищооо.
  • #2
    25 rate up comment 30 rate down comment
    На дъното! ( преди 6 години )
    *** на Тойота,Фиат и Митсубиши.И никаква изненада!
  • #1
    24 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    То голяма класация.През първите 3 месеца кой ли ще е недоволен от нова кола?Недоволството започва след 3-5 години,като изтече гаранцията.Все по-смешни класации започнаха да измислят.Следващата сигурно ще е за недоволни от първите 3 дни.