IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Избраха автомобилите, от които собствениците им са най-доволни

За 13-а поредна година Porsche е №1 при марките според J.D.Power

Избраха автомобилите, от които собствениците им са най-доволни

Американската изследователска компания J.D.Power публикува класация на автомобилите според удовлетвореността, която носят на своите собственици през първите 90 дни след закупуването им.

Избраха автомобилите, от които собствениците им са най-доволни

Отличени са общо 25 модела в различни класове, като колите се оценяват по 77 различни критерия. Сред тях са екстериор, интериор, вътрешно пространство и възможност за превозване на батаж, работа на аудиосистема, на климатик и вентилация, динамика на автомобила, работа на силовия агрегат, обзор на пътя, икономия на гориво и др.

При марките на първо място за 13-а поредна година се подрежда Porsche този път с резултат с 884 т. (при максимум 1000), следван от Genesis (луксозния бранд на Hyundai) с 869, BMW – 855, Audi – 854 и Mercedes-Benz – 851.

Избраха автомобилите, от които собствениците им са най-доволни

С най-много първи места в отделните класове е концернът Volkswagen, като отличените са Audi A3, A4 и A7, а също така и Porsche 911, Cayenne и Macan. С 4 „златни медала” се отчита концернът BMW – BMW 2-Series и X1, както и MINI Clubman и Cooper.

При американски производители по 3 първи места взимат Ford - Ford F-150, Ford Super Duty и Lincoln Continental, и General Motors - Cadillac Escalade, Chevrolet Bolt и Chevrolet Tahoe. Отличени са и 3 модела на KIA- Soul, Niro и Cadenza.

По 2 победи записват Honda – с моделите си CR-V и Ridgeline, Nissan – с Altima и Murano, както и Fiat-Chrysler – Dodge Challenger и Chrysler Pacifica.

Снимки: J.D.Power

 

Тагове: j.d.power
0 от 500
  • #23
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако Рено бяха в тази класация, щяха да имат над 1500 точки. Порше щяха да ронят сълзи.
  • #22
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тойота вярно ли се продава вече с шлемофони !?!?
  • #21
    2 rate up comment 7 rate down comment
    до: v-1 ( преди 6 години )
    Практични, практични, колко да са практични, като масово карат собствената си трошлива и скапана продукция. МАСОВО!!! Масово не значи ВСИКИ! Прави разлика, защото не аз, а ти си в грешка. В по-бедните квартали се кара всичко и може да се видят доста корейски и румунски автомобили. Така и много френски има. В по-богатите квартали нещата са съвсем други. там живеят не в блокове, а предимно в къщи или няколко фамилии в къща. Там вече се гледат кой какво кара и чужди коли са рядкост.Шовинисти!
  • #20
    9 rate up comment 4 rate down comment
    студент ( преди 6 години )
    *** - означава cвиняКомедиантите за пореден път ме изненадаха с поредната си цензура. Та мисълта ми долу беше, че германците са 100% cвинe! Ако не ви се вярва заповядайте в Германия и ще се убедите. Пикаят и драйфат в метрото, по спирките и в централната част на градовете. Икономически може да сме зле, но в културно сме няколко нива над тях.
  • #19
    8 rate up comment 5 rate down comment
    студент ( преди 6 години )
    Германска или свинска работа е това ...Въпросът е риторичен, нали? Защото разлика няма!Всяка немска работа е свинса, защото са си *** в пряк и буквален смисъл. който е ходил в Германия знае за какво говоря. А който е работил там още повече. Оригват се, пАрдят и се секнат на масата. Бях втрещен, когато дойдох в тази държава и го видях с очите си. Не можех да повярвам. Други българи ми казаха, че това е нормално. Уж ние сме какви ли не били, но уверявам ви немците са 100% ***! 100%!!!
  • #18
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Де го бе, де го!? ( преди 6 години )
    Онуй реното дето все нагоре се развивало, па и на крилете на Нисан и Митсубиши даже към върха поглеждало!??
  • #17
    3 rate up comment 4 rate down comment
    МЕТАХА ( преди 6 години )
    Наскоро гледах филмов очерк за една германска провинция славеща се с производството на най-вкусните колбаси . И наистина показаха десетки видове салами , суджуци и темподобни от които да ти потечат лигите ! Но накрая се втрещих !? Филмат завърши с представянето на ресторант в който се предлага и консумира СУРОВО СВИНСКО МЕСО !!!Собственикът увери , че месото е сто процента безопасно , тъй като му били правили санитарни проверки и анализи по 8 параграфа . Германска или свинска работа е това ...
  • #16
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "шницел със сладко от боровинки"Това нещо е върхът. Първия път избутах сладкото, но втория го пробвах. Уникален вкусМного са добри!
  • #15
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хаха, с най-голямо незадоволство са тези прецакали се с японски леген. Гледам там са и "много здравите" легени на Хюндай. Явно са се наиграли и с тяхМа ние това си го знаем отдавна...Вече и отвъде почнаха да ги назнайват
  • #14
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Achtung ( преди 6 години )
    Да и мен ме изненада присъствието на Генезис на 2-ро място.