IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Избраха автомобилите, от които собствениците им са най-доволни

За 13-а поредна година Porsche е №1 при марките според J.D.Power

Избраха автомобилите, от които собствениците им са най-доволни

Американската изследователска компания J.D.Power публикува класация на автомобилите според удовлетвореността, която носят на своите собственици през първите 90 дни след закупуването им.

Избраха автомобилите, от които собствениците им са най-доволни

Отличени са общо 25 модела в различни класове, като колите се оценяват по 77 различни критерия. Сред тях са екстериор, интериор, вътрешно пространство и възможност за превозване на батаж, работа на аудиосистема, на климатик и вентилация, динамика на автомобила, работа на силовия агрегат, обзор на пътя, икономия на гориво и др.

При марките на първо място за 13-а поредна година се подрежда Porsche този път с резултат с 884 т. (при максимум 1000), следван от Genesis (луксозния бранд на Hyundai) с 869, BMW – 855, Audi – 854 и Mercedes-Benz – 851.

Избраха автомобилите, от които собствениците им са най-доволни

С най-много първи места в отделните класове е концернът Volkswagen, като отличените са Audi A3, A4 и A7, а също така и Porsche 911, Cayenne и Macan. С 4 „златни медала” се отчита концернът BMW – BMW 2-Series и X1, както и MINI Clubman и Cooper.

При американски производители по 3 първи места взимат Ford - Ford F-150, Ford Super Duty и Lincoln Continental, и General Motors - Cadillac Escalade, Chevrolet Bolt и Chevrolet Tahoe. Отличени са и 3 модела на KIA- Soul, Niro и Cadenza.

По 2 победи записват Honda – с моделите си CR-V и Ridgeline, Nissan – с Altima и Murano, както и Fiat-Chrysler – Dodge Challenger и Chrysler Pacifica.

Снимки: J.D.Power

 

Тагове: j.d.power
0 от 500
  • #13
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ехааа, лусозната марка на Хюндай е пред германската Премиум тройка! Ти да видиш....!
  • #12
    8 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    до: колегата с МаздатаКакъв модел Мазда си си купил, че си е намразил толкова? Питам, защото и аз си купих нова и вече 3-та година е карам и всеки път когато сядам в тази кола съм щастлив и колкото повече е карам, толкова по-щастлив се чувствам. Да кажеш да ми е първата нова Мазда да съм извадил късмет, а тя е 2-ра по ред.И между другото за това, което пишеш има тест драйф. Сядаш и караш. Колкото пъти и време искаш караш, караш, караш. ако нещо не ти допада го забелязваш, ако не си сляп.
  • #11
    5 rate up comment 13 rate down comment
    до: v-1 ( преди 6 години )
    За американците съм съгласен, но за немците не съвсем. Немеца си купува немски, защото:казано от немец:зная, че японските са по-качествени, но какво ще кажат комшиите, като ме видят, че не карам немска кола. Шеф на банка:автопарка на банката са само немски коли МБ, БМВ и МИНИ. Самият шеф кара Лексус. Знае, че японските са по-луксозни,здрави и икономични, но е закупил немски коли за банката,защото какво ще кажат клиентите,като видят,че не караме коли родно производство.Та така за немците.
  • #10
    10 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Глупост е тая класация. Защото човека с бмв е глу-пак. Той никога няма да си признае,че е купил ***. Против егото му е.Естествено "да. Страшно съм доволен"
  • #9
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    До първия с трите месеца: Никак не си прав, класацията е за удовлетвореност, не са качество. Купих си чисто нова Мазда от Стар Моторс и на втория месец я мразих в чарвата. Явно и американците мислят така, щом марката е в дъното на класацията, а те са свикнали на бая по-смотани автомобили от европейците.
  • #8
    10 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не са кебапчии, а вурстаджии. Немците не обичат кебапчета, а вурстове. Никакъв вкус. Както за храната, така и за колите. Внимавайте какво поръчвате в немските заведения. Гарнитурата на вурстовете е обикновено кисело зеле подсладено с много захар, свинска паържола или шницел със сладко от боровинки, пуешка пържола с ананас или портокал, салата от краставици вместо сол със захар, сладки кисели краставички, а бирата могат да ви е севирас със сипана в халбата сироп от ягоди, боровинки или малини...
  • #7
    21 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    който иска да се вози от точка а до б не разбира и не му пука какво кара - ще избере жълтурсковсеки с малко повече самоуважение и разпознаване на модел/марка ще избере всичко друго НО НЕ жълтурско !това е глобалната истина всичко друго са приказки за дошоваци
  • #6
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В белите държави гаранцията е 2-3 години без огранизение в пробега може да си доплатиш за още 2 до 150хил км. Та мислете му като утре на горубляне ви продават 5-6 годишна кола с пълна гаранционна книжка
  • #5
    24 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Обективна е класацията ПРЕМИУМА доставя удоволствие докато японската ширпотреба е просто да се предвижиш до работното място без комфорт без наслада
  • #4
    14 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Кви "лигенаджии" бе смешо?Карам Ауди,не японска кола.Класацията е безсмислена.За 3 месеца дори 20000 км. да минеш с нова кола е нищо.Какво има да и се счупи?И дори да се счупи колата е гаранционна,боли го шпека собственика,че се развалила.Правят му я без пари,дават му оборотна и готово.Поне в белите държави.Да направят класация след 5 години колко са доволни.Като изтече гаранцията и като почнат скъпите ремонти и консумативи-скорости,вериги,електроника и т.н.