IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колите на VW Group с по-висок разход на гориво след смяната на софтуера

Концернът се договори с властите в САЩ за ремонта на 326 000 автомобила

Колите на VW Group с по-висок разход на гориво след смяната на софтуера

Концернът Volkswagen Group постигна договорка с американските власти относно плановете за ремонт на автомобили от марките Volkswagen и Audi, които се оказаха замесени в скандала с манипулираните дизелови двигатели, съобщава The New York Times.

Колите на VW Group с по-висок разход на гориво след смяната на софтуера

Агенцията за опазване на околната среда и Съветът на Калифорния по въздушните ресурси одобриха плана на германския производител за подмяната на софтуера на няколко модела, които по-рано бяха уличени в повишени нива на отделяните от двигателите им вредни емисии.

Става дума за 326 000 автомобила, които предстои да бъдат привикани в сервизите на дилърите на Volkswagen. Промяната при тях няма да засегне само препрограмиране на софтуера на 2,0-литровия дизелов мотор, а ще включи и смяна на катализатора.

Засегнати са следните модели: VW Jetta TDI (производство 2009-2014), VW Jetta SportWagen TDI (2009-2014), VW Golf TDI (2010-2014), VW Beetle TDI и VW Beetle Convertible TDI (2012-2014), и Audi A3 TDI (2010-2013).

Американските власти са уверени, че след ремонта автомобилите ще запазят своя голям ресурс, но разходът на гориво при всички тях ще се повиши с около 0,5 литра на 100 км.

Снимка: Volkswagen

0 от 500