IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колите на VW Group с по-висок разход на гориво след смяната на софтуера

Концернът се договори с властите в САЩ за ремонта на 326 000 автомобила

Колите на VW Group с по-висок разход на гориво след смяната на софтуера

Концернът Volkswagen Group постигна договорка с американските власти относно плановете за ремонт на автомобили от марките Volkswagen и Audi, които се оказаха замесени в скандала с манипулираните дизелови двигатели, съобщава The New York Times.

Колите на VW Group с по-висок разход на гориво след смяната на софтуера

Агенцията за опазване на околната среда и Съветът на Калифорния по въздушните ресурси одобриха плана на германския производител за подмяната на софтуера на няколко модела, които по-рано бяха уличени в повишени нива на отделяните от двигателите им вредни емисии.

Става дума за 326 000 автомобила, които предстои да бъдат привикани в сервизите на дилърите на Volkswagen. Промяната при тях няма да засегне само препрограмиране на софтуера на 2,0-литровия дизелов мотор, а ще включи и смяна на катализатора.

Засегнати са следните модели: VW Jetta TDI (производство 2009-2014), VW Jetta SportWagen TDI (2009-2014), VW Golf TDI (2010-2014), VW Beetle TDI и VW Beetle Convertible TDI (2012-2014), и Audi A3 TDI (2010-2013).

Американските власти са уверени, че след ремонта автомобилите ще запазят своя голям ресурс, но разходът на гориво при всички тях ще се повиши с около 0,5 литра на 100 км.

Снимка: Volkswagen

0 от 500
  • #11
    16 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Аааа ти тях не можеш ги пипна. те в конКУРса бяха обявили точен обем на багажника и точен обем на резервоара. Тоест само един модел, който ги има тези мерки печели. Хем рушвета от ВАГ са го взели, хем са изпълнили условията да има конКУРс.Явна корупционна сделка. По-корупционно от това здраве му кажи.Сега и за самолетите ще променят условията,за да могат да спечелят старите бараки 3-та употреба Ф-16. Нищо, че на португалците са им подарени, но ние сме богати и ще си ги платим.Няма такава държава
  • #10
    11 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Този половин литър разход се явява решаващ за избора на флийт компаниите. Тук ако пуснат едно търсене на спечелени големи поръчки, ще лъсне как ФВ са печелили с по 0.2-0.5 л/ 100 км по критерий за "най-изгодна оферта". Най-добре проглокатурата да започне... с процедурата за служебни коли... на проглокатурата :) После и народно събрание също.
  • #9
    16 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Като ги знаем, че реално разахода е поне с 2 литра отгоре спрямо заводския, който обявяват, сега половин литър е нищо наистина. Само, че ме съмнява да е само толкова. По-скоро около 1 литър ще е. И какво става накрая, че дизелите им харчат малко по-малко от бензиновите им събратя.И собствениците на нафтови печки, като поискат да бъдат обещетени за повишения разход ВАГ пак ще има да връща назад. Ама то е така, като лъгаха, лъгаха, лъгаха за какво ли не накрая ги хванаха...
  • #8
    19 rate up comment 6 rate down comment
    Poweeeeer! ( преди 6 години )
    Наистина няма по-добро, ако искаш да дишаш въздух, пълен с канцерогенни азотни окиси.
  • #7
    8 rate up comment 28 rate down comment
    TDI - kлуб Сливен ( преди 6 години )
    По добро от дизела няма господа
  • #6
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ха, ха, голяма новина! Довечера клуб-Рено, Сивен ще се почерпим по повода.
  • #5
    15 rate up comment 9 rate down comment
    dfe ( преди 6 години )
    тук не е до половин литър повече разход, а до значително по екологични показатели. Дано е вярно този път.Иначе е ясно че има конспирация против ВАГ :) дали кой да е дизел е чист и екологичен? надали.
  • #4
    13 rate up comment 20 rate down comment
    и отново ( преди 6 години )
    ще бъдат по-икономични,по-бързи и по-здрави от всички останали!
  • #3
    10 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    E цялата таз данадания и накрая за половин литър, който в САЩ е някакви жълти стотинки. Пито - платено.
  • #2
    22 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    При по-малките модели това е 10%.