IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колите на VW Group с по-висок разход на гориво след смяната на софтуера

Концернът се договори с властите в САЩ за ремонта на 326 000 автомобила

Колите на VW Group с по-висок разход на гориво след смяната на софтуера

Концернът Volkswagen Group постигна договорка с американските власти относно плановете за ремонт на автомобили от марките Volkswagen и Audi, които се оказаха замесени в скандала с манипулираните дизелови двигатели, съобщава The New York Times.

Колите на VW Group с по-висок разход на гориво след смяната на софтуера

Агенцията за опазване на околната среда и Съветът на Калифорния по въздушните ресурси одобриха плана на германския производител за подмяната на софтуера на няколко модела, които по-рано бяха уличени в повишени нива на отделяните от двигателите им вредни емисии.

Става дума за 326 000 автомобила, които предстои да бъдат привикани в сервизите на дилърите на Volkswagen. Промяната при тях няма да засегне само препрограмиране на софтуера на 2,0-литровия дизелов мотор, а ще включи и смяна на катализатора.

Засегнати са следните модели: VW Jetta TDI (производство 2009-2014), VW Jetta SportWagen TDI (2009-2014), VW Golf TDI (2010-2014), VW Beetle TDI и VW Beetle Convertible TDI (2012-2014), и Audi A3 TDI (2010-2013).

Американските власти са уверени, че след ремонта автомобилите ще запазят своя голям ресурс, но разходът на гориво при всички тях ще се повиши с около 0,5 литра на 100 км.

Снимка: Volkswagen

0 от 500
  • #21
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ... дрънкам си Рендето и гледам как ФауВе-то потъва в л***й,ната, които сам натвори.Ти явно си от мyxите л***йняpKи щом толкова много обичаш тези немски л***й.нa!
  • #20
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Той да дрънка Рендето. А междувременно Рендето одрънка ФВ глобално и е най-големия автомобилен производител в света :)
  • #19
    3 rate up comment 5 rate down comment
    смех ( преди 6 години )
    айде бягай че се изтърка тази партенка мизе.рНико.. 2 литра 5 литра Дрънкай рендето и тичай да изкарваш парици че само мечтаеш за ваг.
  • #18
    5 rate up comment 4 rate down comment
    The vice ( преди 6 години )
    Да не се окаже и с по 1л 2 отгоре....те вагените лъжаъ яко .ама като ти го вкарат германският шпек няма отърване и всички викат:Вундеба прекрасни автомобили
  • #17
    6 rate up comment 4 rate down comment
    смех ( преди 6 години )
    ..те да покажат снимките на вече ръждясалите тесли, прехваления супер-дупер електро лиген хахха за един кош пари..няма 5 години да е на пазара и е готов.Охх какви драми ги чакат и тия..ама требе да се надува балоня. Предините амортисьори ги смених понеже на хубавата магистрала излупах в скрит гоьл.. и гръмна. Толкова жестоко удари.
  • #16
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "За 120 000 км комплект амортисьори драматично ли ти звучи."Ааа не, аз съм вече над 150к без пипане на окачването по нашите пейзажи. Японските за тези км са сменили окачване по 2 пъти! Мани го ДошоЗа разход не им споменавай, всичките дръпнати са с виртуални хибриди, карани по нанадолнище и разход от 1,34/100Пълен смех
  • #15
    9 rate up comment 7 rate down comment
    смех ( преди 6 години )
    Анонимни т.ЪпаКо,колкото аз съм Ваги толкова ти знаеш какво е Ваг,сори че караш кошница но то акъла идва по различно време...или не идва.За 120 000 км комплект амортисьори драматично ли ти звучи.Разход 5,5 да кажем със скорост с която само ще ме гледаш отзад..даа това вече е драматично.Та пий си бирицата и не ръси акъл че не ти се отдава.
  • #14
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    При немските автомобили където и да копнеш, излиза някоя далавера - те станаха бетер български бизнесмени.
  • #13
    25 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Няма грешка бе ВАги! Всичко е вярно! Слагаш 2 литра дето лъжат ВАГонетките с разхода, слагаш 0.5, заради хубавата нафта, слагаш 1 литър заради софтуера, слагаш още 0.5 заради лошите пътища и трафика и ти се получава един супер добър разход на нафтовата печка. ВАГ успяха да докарат разхода на дизелите наравно с този на бензиновите коли. Браво на тях. Също както успяха да направят двигател, турбо и окачване консуматив. Невероятни са! Фолк с Ваген са най-великите!(мошеници разбира се)
  • #12
    9 rate up comment 8 rate down comment
    смех ( преди 6 години )
    Та то половината литър и без това си е нагоре от хубавата БГ нафта.Половин литър е и част от грешката между типове шофиране.Сега нали никой не вярва че 200 000 коли имат разход 5.5, половин литър е и грешката от избора на гуми, мога да давам примери до утре.Смях и пародия.Хванали се за разхода.Партенка след партенка