IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla официално представи серийния Model 3 (ВИДЕО)

Електромобилът излиза в две версии, стартовата цена е 35 000 долара

Tesla официално представи серийния Model 3 (ВИДЕО)

Лично шефът на Tesla Motors – Илон Мъск, представи серийната версия на най-достъпния като цена електромобил на компанията му Model 3. Премиерата на един от най-дълго очакваните автомобили на пазара се състоя на специално събитие в Калифорния, където станаха известни всички подробности за машината.


Потвърдено бе основното – стартовата цена на Model 3 ще бъде 35 000 щатски долара. Тя ще се отнася за базовият вариант, който ще получи акумулаторни батерии, осигуряващи 350 км пробег (според оценката на американската агенция EPA). На свой ред, модификацията с батерии с пробег 500 км (отново по оценка на EPA) ще струва минимум 44 000 долара.

Tesla официално представи серийния Model 3 (ВИДЕО)

По-евтиният от двата варианта ще ускорява от 0 до 60 мили в час (97 км/ч) за 5,6 секунди и ще развива максимална скорост от 209,17 км/ч. Версията с опция Long Range (дълъг пробег) ще вдига 60 мили от място за 5,1 секунди и ще развива скорост от 225,26 км/ч.

Tesla официално представи серийния Model 3 (ВИДЕО)

„Tesla Model 3 е малък, но просторен и достъпен като цена електрически автомобил. Той е първият електромобил в света, предназначен за масовия пазар и същевременно е голяма крачка в мисията на компанията Tesla по ускоряване на преминаването на световната икономика към устойчина енергетика”, обявиха от компанията на Мъск при представянето на автомобила.

Tesla официално представи серийния Model 3 (ВИДЕО)

От Tesla Motors допълват, че в момента на стъпването на Model 3 на пазара, ще влязат в сила специални субсидии за закупуването му. Те ще варират между 7500 и 10 000 долара, на няма да бъдат валидни за гражданите на САЩ или компаниите от страната, чийто доходи надвишават съответно 150 000 и 300 000 долара.

Tesla официално представи серийния Model 3 (ВИДЕО)

Снимки и видео: Tesla Motors

 

Тагове: tesla model 3
0 от 500
  • #9
    16 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Този модел е поредния пирон в ковчега на немските автомобилни фирми, които се тресат от скандали за чистите им дизели и задкулисни картелни споразумения. Целият свят видя, че немците са най-големите мишоци и измамници, само Бай *** фена на немското още не може да стопли, че любимците му са го цакали и продължават да го цакат с калпава продукция.Сервизите на дойчовците пращят от коли за оправяне.Персонала и на 3 смени да бачка не може да им насмогне, а фабриките за рез.части са на пълни обороти
  • #8
    14 rate up comment 9 rate down comment
    до: !? ( преди 6 години )
    Телевизора неукии можеш да си го изключиш или намалиш светлината, ако не искаш да ти свети. Зная, че в твоята барака такива неща няма, но при новите коли ги има. На предното стъкло можеш да си прожектираш каквото искаш и каквото те интересува без да има нужда да забиваш поглед във водомерите на архаичното табло на нафтовата ти печка. Давайте други опорни точки, че тези са много слаби! Нещо ново не сте ли измислили или пак ще повторите мантрата за балона, за вредните батерии, липса на ток и др
  • #7
    14 rate up comment 11 rate down comment
    водомера ( преди 6 години )
    На нафтаджиите телевизора им пречел и щели да си отклоняват вниманието да гледат скоростта. Абе фенове на немския нов вност, вие за HUD чували ли сте? Зная у ваше село такива екстри няма по колите, но по света има и всеки нов автомобил го има, а при много от доста години не е екстра, защото се предлага още в базата. Та там мили мои германофилчета можеш да си гледаш и скорост и всичко, което е важно за едно пътуване. Дори навигацията без да се разсейваш. Ама друго е водомери на таблото нали!
  • #6
    13 rate up comment 6 rate down comment
    !? ( преди 6 години )
    И на мен не ми е по вкуса телевизора, ако само ме интересува скоростта , що ми е да ми светят 20инча. Останалото го приемам и за държава като БГ е перфектна,Пробег от 3-400км е достатъчен.
  • #5
    22 rate up comment 8 rate down comment
    TSLA ( преди 6 години )
    Казаха 28-ми сутринта - изпълниха го!Меркеладжиите са само на "Ще, ще, ще..."Сега, кой надува балона, а?
  • #4
    11 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Грозно и отвътре и отвън. Отделно тоя телевизор пречи на обзора
  • #3
    5 rate up comment 4 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 6 години )
    за всяка една информация която ти е необходима, трябва да гледаш встрани...не е практично...а и е опасно...
  • #2
    4 rate up comment 20 rate down comment
    Даниел ( преди 6 години )
    И какво стана този дето е богат ще вземе субсидия от 10 000 долара, по-бедният 7 500 долара. Тъпо
  • #1
    31 rate up comment 7 rate down comment
    Алекс ( преди 6 години )
    Страхотна новина. Може да наричате Тесла балон, но Илън Мъск е мечтател. Има усет и не спира да инвестира в бъдещето. Чудесен човек, надявам се повече като него да се появят и най-накрая да се развием като общество. Време е да погледнем към бъдещето. Стига войни, стига конспорации. Време е да поемем по нов път. Космоса е над нас :)