IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla официално представи серийния Model 3 (ВИДЕО)

Електромобилът излиза в две версии, стартовата цена е 35 000 долара

Tesla официално представи серийния Model 3 (ВИДЕО)

Лично шефът на Tesla Motors – Илон Мъск, представи серийната версия на най-достъпния като цена електромобил на компанията му Model 3. Премиерата на един от най-дълго очакваните автомобили на пазара се състоя на специално събитие в Калифорния, където станаха известни всички подробности за машината.


Потвърдено бе основното – стартовата цена на Model 3 ще бъде 35 000 щатски долара. Тя ще се отнася за базовият вариант, който ще получи акумулаторни батерии, осигуряващи 350 км пробег (според оценката на американската агенция EPA). На свой ред, модификацията с батерии с пробег 500 км (отново по оценка на EPA) ще струва минимум 44 000 долара.

Tesla официално представи серийния Model 3 (ВИДЕО)

По-евтиният от двата варианта ще ускорява от 0 до 60 мили в час (97 км/ч) за 5,6 секунди и ще развива максимална скорост от 209,17 км/ч. Версията с опция Long Range (дълъг пробег) ще вдига 60 мили от място за 5,1 секунди и ще развива скорост от 225,26 км/ч.

Tesla официално представи серийния Model 3 (ВИДЕО)

„Tesla Model 3 е малък, но просторен и достъпен като цена електрически автомобил. Той е първият електромобил в света, предназначен за масовия пазар и същевременно е голяма крачка в мисията на компанията Tesla по ускоряване на преминаването на световната икономика към устойчина енергетика”, обявиха от компанията на Мъск при представянето на автомобила.

Tesla официално представи серийния Model 3 (ВИДЕО)

От Tesla Motors допълват, че в момента на стъпването на Model 3 на пазара, ще влязат в сила специални субсидии за закупуването му. Те ще варират между 7500 и 10 000 долара, на няма да бъдат валидни за гражданите на САЩ или компаниите от страната, чийто доходи надвишават съответно 150 000 и 300 000 долара.

Tesla официално представи серийния Model 3 (ВИДЕО)

Снимки и видео: Tesla Motors

 

Тагове: tesla model 3
0 от 500
  • #29
    18 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Новата опорна точна на ВАГито е, че щял да пътува от Хамбург до Максуда (Варна). Типично за него неадекватно поведение и неубоздани изблици. Някой братчед от махалата живее в Хамбург, проси и той си е помислил, че ще пътува от там и за там. нормалните хора такива разстояния не ги вземат с кола, а със самолет. По-евтино е, по-удобно и неуморително. Обаче братчедите със самолет не пътуват. Най-много автобус. Обаче от електромобили poMчето взело да разбира и да си мисли, че Тесла не ставала. AxMaK!
  • #28
    8 rate up comment 4 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    "350 км пробег . Ще ми трябва цяла седмица да дойда от Хамбург до Варна (2500 км) ако спирам на всеки 300 км за да зареждам по 5-6 часа. Не, мерси. Ще си купя "За такива разстояния ще си купиш голямата батерия. Съответно първите 500 км ги минаваш без зареждане. За след това на tesla.com са си написали "Supercharging rate: 170 miles in 30 minutes". Това означава, че за останалите 2000км. ще затердаш точно 4 часа.Също така за тия 2500км тока ще ти излезе към 100 лева, а не 400-500лв
  • #27
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Това ( преди 6 години )
    Много грозничко отвътре! Иначе, отвън става.
  • #26
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    По нашите ширини няма бързи зарядни, но има големи ***, като въпросното немско фенче, което не може да възприеме нищо друго освен дизел.
  • #25
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Илиев555 ( преди 6 години )
    С риск да се повторя до момента само бмв-то от немските фирми се усетих а на време .Доколкото съм запознат новата оптимизация на карбоновото и3 ще минава също 350- 400 км. Това трябва да стане октомври . км
  • #24
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Какво толкова се делите на немско, японско, американско? Има автомобили за всички. Все едно някой да каже вие българите сте много зле, но има 7 милиона различни човека по нашите земи
  • #23
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Защо ЩЕ?!Те в момента си ги ядат и то яко!
  • #22
    2 rate up comment 0 rate down comment
    bender ( преди 6 години )
    класная тачка, тесла Model 3
  • #21
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Toyota Prius от 2009 г. в базата е с HUD и двузонов климатроник!!!Нещо по въпроса? Достатъчно компактен ли ти е или да ти казвам и за други модели и марки. Колегите са ти споменали долу. И разбери германофилче, че хората предлагат много екстри още в базата, а немците се ци.г.а.н.ят за всичко. продават ти гола, като пушка кола и ти искат необосновано много пари, но за сметка на отвратителното немско-китайско качество. Ама вярно, че хАсфалта струвал скъпо в талигите ви немски!
  • #20
    6 rate up comment 5 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    "Събирай Пено, че бая време ти трябва. Само си мисля, че докато събереш Модел 3 ще е в пенсия."Ще е към 2019г. Преди това няма смисъл да сменям настоящата кола, която съм купил чисто нова от магазина преди 2 години.