IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla официално представи серийния Model 3 (ВИДЕО)

Електромобилът излиза в две версии, стартовата цена е 35 000 долара

Tesla официално представи серийния Model 3 (ВИДЕО)

Лично шефът на Tesla Motors – Илон Мъск, представи серийната версия на най-достъпния като цена електромобил на компанията му Model 3. Премиерата на един от най-дълго очакваните автомобили на пазара се състоя на специално събитие в Калифорния, където станаха известни всички подробности за машината.


Потвърдено бе основното – стартовата цена на Model 3 ще бъде 35 000 щатски долара. Тя ще се отнася за базовият вариант, който ще получи акумулаторни батерии, осигуряващи 350 км пробег (според оценката на американската агенция EPA). На свой ред, модификацията с батерии с пробег 500 км (отново по оценка на EPA) ще струва минимум 44 000 долара.

Tesla официално представи серийния Model 3 (ВИДЕО)

По-евтиният от двата варианта ще ускорява от 0 до 60 мили в час (97 км/ч) за 5,6 секунди и ще развива максимална скорост от 209,17 км/ч. Версията с опция Long Range (дълъг пробег) ще вдига 60 мили от място за 5,1 секунди и ще развива скорост от 225,26 км/ч.

Tesla официално представи серийния Model 3 (ВИДЕО)

„Tesla Model 3 е малък, но просторен и достъпен като цена електрически автомобил. Той е първият електромобил в света, предназначен за масовия пазар и същевременно е голяма крачка в мисията на компанията Tesla по ускоряване на преминаването на световната икономика към устойчина енергетика”, обявиха от компанията на Мъск при представянето на автомобила.

Tesla официално представи серийния Model 3 (ВИДЕО)

От Tesla Motors допълват, че в момента на стъпването на Model 3 на пазара, ще влязат в сила специални субсидии за закупуването му. Те ще варират между 7500 и 10 000 долара, на няма да бъдат валидни за гражданите на САЩ или компаниите от страната, чийто доходи надвишават съответно 150 000 и 300 000 долара.

Tesla официално представи серийния Model 3 (ВИДЕО)

Снимки и видео: Tesla Motors

 

Тагове: tesla model 3
0 от 500
  • #19
    11 rate up comment 4 rate down comment
    неандерталец ( преди 6 години )
    Ми недей да гледаш. Но е там. Вярно, в най-горното ниво - ULTIMATE за 38к лева. Но е факт, че коли от компактния клас се предлагат с такава екстра. А сега може ли да ми покажеш Мерцедес S класа за 38к лева, която да идва с HUD? A колко от купувачите на немските премиум марки купуват базов модел? Щото аз за 17 години в Мюнхен съм видял на улицата точно две голи 3-ки и това беше преди 10 години.
  • #18
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Събирай Пено, че бая време ти трябва. Само си мисля, че докато събереш Модел 3 ще е в пенсия.Но действай
  • #17
    14 rate up comment 11 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    Като километража е в средата и колата е Mini е готино, а като е Тесла било неудобно. Като екрана е голям примерно на Ауди А8 е голяма гъзария, а на Тесла щяло да им свети нощем. Май гроздето е доста кисело :-ДКакто и да е, Модел 3 ще се продава като топъл хляб и ще се продадът милиони бройки. Аз вече събирам парички, вие си карайте 20-годишните немски трактори за по 1500 лева..
  • #16
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хаха, Мазда 3 няма и климатроник в базата, HUD e чак в EVOLUTION за 47к лв. Аре у лево, първо гледай. Емми,еандерталецси!За 2ката няма и въобще да гледам
  • #15
    12 rate up comment 5 rate down comment
    неандерталец ( преди 6 години )
    Head Up Display в компактния клас? Mazda 2, Mazda 3, Mazda CX-3, Mazda CX-5 имат всичките HUD и то преди VW, Seat, Skoda, Audi, Opel, Ford. Mazda 2 достатъчно компактнa ли ти идва?
  • #14
    8 rate up comment 11 rate down comment
    чоко ( преди 6 години )
    ...само чакай още малко да доизгние ..първите анонси са вече налице..грабвайте теслите..и туряйте шпердплат под краката.Както повечето САЩ марки коли всичко е направено комерс от вестници.5 годинки гаранцион срещу корозия..Радвайте и мсе още хахах заплеси..да доизгният първите моделчета..Голфо с лампа ше го дирите.Тиквундери смахнати псевдо зелени .Мъска си знае работата..така ви го подава тънко..а шараните калвът..тия баш с меките китки..най вече.
  • #13
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Абе фенове на немския нов вност, вие за HUD чували ли сте? Зная у ваше село такива екстри няма по колите, но по света има и всеки нов автомобил го има, а при много от доста години не е екстра, защото се предлага още в базата. "Мухаха, дай пример с компактния клас в базата да има HUD. Или говориш за базата на S-classАман от неандерталци
  • #12
    11 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    350 км пробег . Ще ми трябва цяла седмица да дойда от Хамбург до Варна (2500 км) ако спирам на всеки 300 км за да зареждам по 5-6 часа. Не, мерси. Ще си купя електрическа кола когато направят зареждането да става за 10-15 минути. За сега става само за градски автомобил. Ама за там си имам електрически велосипед. При тези задръствания с велосипеда се стига по-бързо в града. Така че електрическите коли са засега само за ентусиасти.
  • #11
    3 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Друго си е викаш Гоуф нов фнос Те-Де-И нали?
  • #10
    9 rate up comment 19 rate down comment
    Koтоошу ( преди 6 години )
    Уникален Грозил, от Тислъта само по-грозен е Фиат Мултиплъ.