IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW къса всякакви връзки с Mercedes?

Компанията от Щутгарт разкрила вътрешните договорки пред властите, за да си осигури имунитет

BMW къса всякакви връзки с Mercedes?

BMW e прекратила преговорите с Daimler за бъдещи партньорски проекти, след като стана ясно, че конкурентът й сам е докладвал на властите за картелни договорки между най-големите автомобилни производители в Германия. Информацията е на Suddeutsche Zeitung и се позовава на добре информирани източници от автомобилната промишленост.

BMW къса всякакви връзки с Mercedes?
Шефът на Daimler Дитер Цетше (вляво) призна, че не е разговарял с колегата си от BMW Крюгер, откакто се разрази картелният скандал

Директорският борд на BMW обмисля дали изобщо да не скъса отношения с Daimler, с която от години си партнират при разработването на някои компоненти и при съвместното договаряне с поддоставчици.

Няма да бъде прекратен обаче съвместният проект с Daimler, VW и Ford за изграждане на зарядни станции за електромобили и водородни автомобили, твърди вестникът.

По негова информация решението на Daimler да разкрие възможните картелни договорки с VW, Audi, BMW и Porsche "тотално е уронило" доверието на баварците в досегашния им партньор.

По още непотвърдени данни цялата история е била разкрита именно от производителя на Mercedes - ход, който по европейските правила вероятно ще му гарантира имунитет.

Главният изпълнителен директор на Daimler Дитер Цетше коментира, че не е разговарял с колегата си от BMW Харалд Крюгер от седмица, но че очаква сътрудничеството между двете компании да продължи.

От 2008 конкурентите в премиум сегмента правят заедно поръчките си за неща като чистачки и гуми, от които спестяват близо 2 милиарда евро всяка година.

 

Тагове: bmw daimler volkswagen
0 от 500
  • #5
    5 rate up comment 12 rate down comment
    до: Асан ( преди 6 години )
    Лъжеш, като високоалкохолна напитка с 3 букви Асане да те *** кой те хване!Я дай някоя по-хубава лъжа, че тая не хваща дикиш!Ама само как го измисли не е истина! 100% p0M си хАсанчо!
  • #4
    25 rate up comment 5 rate down comment
    Asen ( преди 6 години )
    Подобна ситуация не е присъща само при немците. Миналата година Нисан натопиха Митсубиши, че и те лъжат за емисиите изхвърляни при дизеловите им звигатели, съответно Митсубиши изпаднаха почти във фалит и Нисан се възползва да ги купи.
  • #3
    33 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    БМВ нали не участвали в договорки? Защо се сърдят за нещо несъществуващо?
  • #2
    15 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ти си глупав! Правят заедно поръчки към доставчици, свалят ценатаЕдните натопили другите, все едно навсякъде не е същото. Тук даже се топят и с измислени неща- доноси
  • #1
    31 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не само мизерни измамници са немците, но и топачи. Сами един друг се топят, като трябва да отърват кожата поотделно, иначе заедно далаверките, като си ги правят и като ядоха баницата им беше добре.Пълни изMeKяри са вурстовете. Пълни и 100%-тови. За пореден път го доказват! Само глупавите им фенове още не могат да разберат на каква перачница са фенове. Перачница без скрупули, уважение и достойнство. Най-малкото им ще е да ги закрият!Всички шефове трябва да гният в панделата и да изкупват грехове