IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW къса всякакви връзки с Mercedes?

Компанията от Щутгарт разкрила вътрешните договорки пред властите, за да си осигури имунитет

BMW къса всякакви връзки с Mercedes?

BMW e прекратила преговорите с Daimler за бъдещи партньорски проекти, след като стана ясно, че конкурентът й сам е докладвал на властите за картелни договорки между най-големите автомобилни производители в Германия. Информацията е на Suddeutsche Zeitung и се позовава на добре информирани източници от автомобилната промишленост.

BMW къса всякакви връзки с Mercedes?
Шефът на Daimler Дитер Цетше (вляво) призна, че не е разговарял с колегата си от BMW Крюгер, откакто се разрази картелният скандал

Директорският борд на BMW обмисля дали изобщо да не скъса отношения с Daimler, с която от години си партнират при разработването на някои компоненти и при съвместното договаряне с поддоставчици.

Няма да бъде прекратен обаче съвместният проект с Daimler, VW и Ford за изграждане на зарядни станции за електромобили и водородни автомобили, твърди вестникът.

По негова информация решението на Daimler да разкрие възможните картелни договорки с VW, Audi, BMW и Porsche "тотално е уронило" доверието на баварците в досегашния им партньор.

По още непотвърдени данни цялата история е била разкрита именно от производителя на Mercedes - ход, който по европейските правила вероятно ще му гарантира имунитет.

Главният изпълнителен директор на Daimler Дитер Цетше коментира, че не е разговарял с колегата си от BMW Харалд Крюгер от седмица, но че очаква сътрудничеството между двете компании да продължи.

От 2008 конкурентите в премиум сегмента правят заедно поръчките си за неща като чистачки и гуми, от които спестяват близо 2 милиарда евро всяка година.

 

Тагове: bmw daimler volkswagen
0 от 500
  • #15
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Кога са хващали Волво в картелни договорки ве смешен? С кого? Припомни ни, че нещо подобно инфо зо първи път срещам. Дай да е видим тази новина от къде си е научил. Да не се окаже само, че е поредната ти ВАГ-инaлнa лъжа.Най-жалкото е че честните компании си отиват, а немските мошеници остават. Дано да им е за последно и китайците да ги изкупят и закриьт, защото все някога трябва да дойде видов ден.
  • #14
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Такива неща там не стават......
  • #13
    2 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    айде не слагай волво в стойностни компании и тях ги хванаха в картелни договорки
  • #12
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Бай Мун Чо ( преди 6 години )
    И накрая ше ги купят китайците :)
  • #11
    31 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Всичките са един дол дренки!Немската автоиндустрия се е запътила там, където отиде немската електроника.Хак да им е, защото започнаха изключително много да наглеят и да си позволяват всичко и да правят всичко, а най-гадното беше, че тровят цял континент с дизелите си и накрая се оказва, че за всичко са лъгали. Заради тези мошеници фалираха стойностни компании, като Волво и Сааб и много други. Трябва да ги закрият и съдят до дупка. Това е грандиозен световен скандал!
  • #10
    13 rate up comment 0 rate down comment
    FenIX до Arn ( преди 6 години )
    Всъщност точно от ФВ започна да се разплита скандала:Spiegel цитира данни от писмо, изпратено от VW до германските власти, в което се твърди, че над 200 служители на BMW, Audi и Porsche са провели над 60 срещи в последните години, за да обсъждат детайли от производството на различни компоненти, като спирачните апарати, бензиновите и дизеловите двигатели, съединителите, трансмисиите и изпускателните системи.Писмото от VW е изпратено на 4 юли и все още не е ясно дали и кои от тези действия ще бъда
  • #9
    3 rate up comment 14 rate down comment
    Arn ( преди 6 години )
    Не съм фен на VW но в случая се оказахах мъжкари и дума не споменаха за картел - макар да ги съдят за милиарди, а девиците от МерцИдес за 200 милиона ще си изпеят и майчиното мляко, а в цялата ситуация от BMW все още нямат обвинение за измамен софтуер...
  • #8
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Патриот ( преди 6 години )
    да разбирам че вече няма да си менкат дизайни така ли?
  • #7
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Мухаха ( преди 6 години )
    То как да си купиш като няма да ти стигнат парите.
  • #6
    9 rate up comment 9 rate down comment
    до: 2-ри анонимен ( преди 6 години )
    Не е навсякъде същото!Това е една п0MиapcKa история. Това е все едно да правиш далавера с някой и да отидеш да го натопиш. Точно така се е случило. Ама не само немските компании са п0MиapcKи, а и феновете са им абсолютни п0Mиapи щом го намират това за нормално да топиш другия с който до вчера си правил далаверата. И накрая Магарцедес ще отърве кожата,защото са си признали, а БМВ ще го дyxaT яко, защото са отричали докрай. п0MиapcK0 и то много е това държание мило ВАГенско п0Mиapчe!