IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Daimler изтегля 3 млн. дизелови коли в сервизите си

Предстоящата акция ще струва на концерна около 220 млн. евро

Daimler изтегля 3 млн. дизелови коли в сервизите си

Концернът Daimler бе принуден да изтегли в сервизите си над 3 млн. автомобили от Европа, тъй като за тях има съмнения, че имат по-високи от обявените нива на вредни емисии. Акцията идва само дни, след като властите в Германия изразиха съмнения, че дизеловите мотори, използвани от производителя, разполагат с устройство, даващо неверни данни при проверка.

Daimler изтегля 3 млн. дизелови коли в сервизите си

„Обществените спорове относно дизеловите двигатели създават неувереност сред нашите клиенти. Затова и взехме решение да предприемем допълнителни мерки, с които да укрепим вярата в дизеловите технологии”, заяви шефът на Daimler Дитер Цетше, цитиран от агенция Bloomberg.

Предстоящата сервизна акция ще струва на германския концерн около 220 млн. евро. Не се съобщава какво точно ще се прави по проблемните автомобили, но се знае, че всички разходи по ремонта са изцяло са сметка на Daimler.

Проблеми съвсем скоро ще имат и другите германски автомобилни прозиводители, тъй като Министерството на транспорта на страната иска да ги принуди да проведат сервизна акция на дизеловите си автомобили. Тя ще засегне повече от 12 млн. превозни средства, като нейната цел е намаляване на вредните емисии в Германия.

Регулаторните органи ще поискат от производителите да внесан нужните про;ени в електронните блокове за управление на дизеловите двигатели. По предварителни данни, сервизната акция ще струва между 1,5 и 2,5 млрд. евро. Планът за нейното провеждане трябва да бъде съгласуван между властите и представители на автомобилна индустрия преди парламентарните избори в страната, които ще се проведат на 24 септември.

Снимка: Mercedes-Benz
 

Тагове: daimler
0 от 500
  • #5
    16 rate up comment 3 rate down comment
    D[V01D] ( преди 6 години )
    Да ги направят с 4G или WiFi свързаност и да ги ъпдействат като Windows. Като си стигнеш до вас тръгваш да гасиш и бордовия ти казва: Моля не гасете двигателя, докато изтеглим необходимите ъпдейти. :D
  • #4
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нещо много еФтинко минават ми се струва.Цялата работа намирисва на поредната немска партенка и отбии номер. Както пише в статията искат да укрепят вярата в дизеловите технологии. Общо взето нещата изглеждат така:Ханс е до гушата в лaiнa, облизва се и казва, че това е мармалад и е много вкусен и чрез него може да се икономиса от храна.По същият начин феновете на нафтовите печки се облизват и пестят от "храна"(гориво).
  • #3
    14 rate up comment 7 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    Понеже в 21-ви век е невъзможно да ъпдейтнеш софтуера на нещо от разстояние и трябва да губиш по един ден на 3 милиона човека. Това е дефиницията на швабите за "премиум" автомобил....
  • #2
    15 rate up comment 6 rate down comment
    112 ( преди 6 години )
    Повече ще ги заболи от това че името им ще пострада. Мерцедес вече е символ на лъжлив софтуер и сажди. Много са далеч от екологията горките, а все повече това продава.
  • #1
    2 rate up comment 4 rate down comment
    R ( преди 6 години )
    73 ? на кола, бълха ги ухапала.