IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Daimler изтегля 3 млн. дизелови коли в сервизите си

Предстоящата акция ще струва на концерна около 220 млн. евро

Daimler изтегля 3 млн. дизелови коли в сервизите си

Концернът Daimler бе принуден да изтегли в сервизите си над 3 млн. автомобили от Европа, тъй като за тях има съмнения, че имат по-високи от обявените нива на вредни емисии. Акцията идва само дни, след като властите в Германия изразиха съмнения, че дизеловите мотори, използвани от производителя, разполагат с устройство, даващо неверни данни при проверка.

Daimler изтегля 3 млн. дизелови коли в сервизите си

„Обществените спорове относно дизеловите двигатели създават неувереност сред нашите клиенти. Затова и взехме решение да предприемем допълнителни мерки, с които да укрепим вярата в дизеловите технологии”, заяви шефът на Daimler Дитер Цетше, цитиран от агенция Bloomberg.

Предстоящата сервизна акция ще струва на германския концерн около 220 млн. евро. Не се съобщава какво точно ще се прави по проблемните автомобили, но се знае, че всички разходи по ремонта са изцяло са сметка на Daimler.

Проблеми съвсем скоро ще имат и другите германски автомобилни прозиводители, тъй като Министерството на транспорта на страната иска да ги принуди да проведат сервизна акция на дизеловите си автомобили. Тя ще засегне повече от 12 млн. превозни средства, като нейната цел е намаляване на вредните емисии в Германия.

Регулаторните органи ще поискат от производителите да внесан нужните про;ени в електронните блокове за управление на дизеловите двигатели. По предварителни данни, сервизната акция ще струва между 1,5 и 2,5 млрд. евро. Планът за нейното провеждане трябва да бъде съгласуван между властите и представители на автомобилна индустрия преди парламентарните избори в страната, които ще се проведат на 24 септември.

Снимка: Mercedes-Benz
 

Тагове: daimler
0 от 500
  • #25
    0 rate up comment 1 rate down comment
    до ограничените ( преди 6 години )
    8.4L от Додж Вайпър е много модерен двигател. Под 6 литра двигател нямат на спортните си коли иначе са много напред. А кой и направи проблем на фолксваген ?
  • #24
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Как пък реши,че американските мотори са на 100 години,егати клиширания човек.Американците правят доста По-модерни мотори от германците.Както се разбира и от измамите на германците,които те не оспорват че са правели.
  • #23
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Как са ги нарочили бе ***. В такъв случай никой нямаше да изтегля коли и да си харчи парите.И фолксваген си признаха,че мамят.
  • #22
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нарочиха Германия заради политически причини, дали американските кочини са в нормите с тези мотори на 100години , не... същото важи за всяка една марка
  • #21
    6 rate up comment 6 rate down comment
    112 ( преди 6 години )
    Сега четох че и БМВ изтеглят дизели. Пълен смях са всички немски призводители.
  • #20
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Още много преди да направят проблем на VAG, тук в този сайт, а и не само ВИ пишехме, че димят, като локомотиви тия *** на VW и сие, а вие ни наричахте *** жълтури ( считайки, че щом имя накъв Дошо с хонда всички сме фенове на японските коли).Мноооого отдавна нормалните хора знаеха, че VW са всичко друго, но не и в нормите.Жалко е ако ти си чакал до скандала "дизелгейт", за да го разбереш.
  • #19
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    VAG пишат еко на дизелите си и лъжат с кратност 40 регулаторите.Останалите спазват законодателството и го използват под предтекст, че "съхраняват" двигателя.VW сами си се наиграха с тоя софтуер никой не им е винове, а ако Бенц са го ползвали тоя софт, трябва да ги накарат да си изкупят и те колите обратно, ама ако го правят в европа и VAG да си изкупи в европа таратайките до ЕДНА.
  • #18
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    всички , които правят дизели и бензини по света лъжат за нивото на вредни емисии !само VW го отнесоха обаче !
  • #17
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Швабите пак осрaни. Докогааааа?
  • #16
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Добре ,че направиха проблем на ФВ ,че да има какво да се коментира в сайтовете.А преди това беше ли чувал за манипулация? Ако не си разбрал как работи света,плащаш и не те закачат това е чисто и просто.А ти си вярвай,че видиш ли жълтурите ,които е**т мамата на всичко което мърда правят най-чистите дизели.