IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Над 1 млн. коли на Daimler са с манипулирани дизелови двигател

Сред тях има луксозни модели на Mercedes-Benz и товарни автомобили

Над 1 млн. коли на Daimler са с манипулирани дизелови двигател

Германският концерн Daimler е обвинен в продажбата на повече от 1 млн. автомобила с дизелови двигатели, чиито екологични резултати са били манипулирани от производителя. Това съобщава немският местник Sueddeutche Zeitung, който се позовава на заповед за обиск, издадена от прокуратурата в Щутгарт.

Над 1 млн. коли на Daimler са с манипулирани дизелови двигател

Според информацията на изданието, машините са продадени в Европа и САЩ, като те се оборудвани със софтуер, който позволява намаляването на вредните емисии по време на тестове. Сред превозните средства има както луксозни модели на Mercedes-Benz, така и товарни автомобили. Всички те са произведени през периода 2008-2016 г.

Прокуратурата вече е отправила запитване към ръководството на Daimler за автомобилите, оборудвани с двигатели OM 642 и OM 651, за които има съмнения, че използват софтуера за намаляване на емисиите. Твърди се, че разследването е и срещу компанията Bosch, с чиято помощ е създадено устройствто.

Над 1 млн. коли на Daimler са с манипулирани дизелови двигател

Изданието допълва, че в момента властите обсъждат възможността за забрана на използването на превозните средства на концерна, които са продадени в Европа. Представител на Daimler отказа да коментира обвиненията, като обяви единствено, че производителят сътрудничи на властите в разследването.

Снимки: Mercedes-Benz
 

Тагове: daimler
0 от 500
  • #3
    28 rate up comment 8 rate down comment
    европеец ( преди 6 години )
    Аз отдавна говоря че германските нафтови печки трябва да бъдат забранени за продажба а германските автоконцерни да бъдат задължени да изплатят обещетение на всеки европейски гражданин, за нанесени здравословни щети
  • #2
    31 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Напишете по-добре кои автомобилни производители не лъжат с емисиите, защото май всички са в кюпа.
  • #1
    27 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мартин Винтеркорн е виновен!Дегизирал се е като служител на Мерцедес и е манипулирал двигателите!