IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Над 1 млн. коли на Daimler са с манипулирани дизелови двигател

Сред тях има луксозни модели на Mercedes-Benz и товарни автомобили

Над 1 млн. коли на Daimler са с манипулирани дизелови двигател

Германският концерн Daimler е обвинен в продажбата на повече от 1 млн. автомобила с дизелови двигатели, чиито екологични резултати са били манипулирани от производителя. Това съобщава немският местник Sueddeutche Zeitung, който се позовава на заповед за обиск, издадена от прокуратурата в Щутгарт.

Над 1 млн. коли на Daimler са с манипулирани дизелови двигател

Според информацията на изданието, машините са продадени в Европа и САЩ, като те се оборудвани със софтуер, който позволява намаляването на вредните емисии по време на тестове. Сред превозните средства има както луксозни модели на Mercedes-Benz, така и товарни автомобили. Всички те са произведени през периода 2008-2016 г.

Прокуратурата вече е отправила запитване към ръководството на Daimler за автомобилите, оборудвани с двигатели OM 642 и OM 651, за които има съмнения, че използват софтуера за намаляване на емисиите. Твърди се, че разследването е и срещу компанията Bosch, с чиято помощ е създадено устройствто.

Над 1 млн. коли на Daimler са с манипулирани дизелови двигател

Изданието допълва, че в момента властите обсъждат възможността за забрана на използването на превозните средства на концерна, които са продадени в Европа. Представител на Daimler отказа да коментира обвиненията, като обяви единствено, че производителят сътрудничи на властите в разследването.

Снимки: Mercedes-Benz
 

Тагове: daimler
0 от 500
  • #13
    11 rate up comment 16 rate down comment
    Wow ( преди 6 години )
    В Азия пада луд хилеж и като видяха новата А8 малко сигурно се натъжиха, че такова нещо НИКОГА няма да произведат. Така, че кучетата си лаят кервана си върви, споко ВАГ ще се окопитят, рано или късно.
  • #12
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Устройство ( преди 6 години )
    Де го това "устройство"? Щракнете му една снимка, да го видим накрая!
  • #11
    20 rate up comment 5 rate down comment
    Илиев555 ( преди 6 години )
    Бъдещето вече е ясно, вървим към електрифициране
  • #10
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Илиев555 ( преди 6 години )
    Май само бмв-то се усетих а накъде духа вятъра, доста по рано от другите в Германия.
  • #9
    21 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Те ВАГончетата мислят че като има и други в кюпа тяхната вина ще е по малка. Да ама не. Те продават най много и трябва да правят като вятъра най много.
  • #8
    24 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Цял свят се смее на немските кухи каски. Всички отдавна проумяха че дизелите не струват само папушените със сажди тАпи шваби си мислеха че с лъжи ще продължават вечно. Е не става така. Все някога ще те хванат. Мислеха че като са им пуснали чадър от най високо ниво няма да замирише. Миришат и то яко. Най долната нация са тея. 2 световни войни а сега напълниха континента с тарамбуки и ни тровят от десетилетия с нафтови печки. Пълни *** са начело с изкуфялото бабе канцлерката им.
  • #7
    36 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Напомням, че има и оправдани - миналата година разкостиха от тестове Зафира 1.6CDTi и оправдаха Опел, бяха се заровили и в Рено изземаха документи правиха тестове - пак нищо. Имаше и други производители, недейте така по ВАГ-ински да приобщавате всички.
  • #6
    24 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Сега ще се окаже, че в Азия пада луд хилеж!
  • #5
    21 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Аз като ви казвах, че ако Фолксваген не могат да направят читав дизелов двигател, значи никой не може, не, не било така, само от ВАГ лъжели!Накрая какво ще се окаже...
  • #4
    23 rate up comment 7 rate down comment
    Бръм ( преди 6 години )
    Първият, който хванат винаги го отнася... последният никой не помни....