IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Над 1 млн. коли на Daimler са с манипулирани дизелови двигател

Сред тях има луксозни модели на Mercedes-Benz и товарни автомобили

Над 1 млн. коли на Daimler са с манипулирани дизелови двигател

Германският концерн Daimler е обвинен в продажбата на повече от 1 млн. автомобила с дизелови двигатели, чиито екологични резултати са били манипулирани от производителя. Това съобщава немският местник Sueddeutche Zeitung, който се позовава на заповед за обиск, издадена от прокуратурата в Щутгарт.

Над 1 млн. коли на Daimler са с манипулирани дизелови двигател

Според информацията на изданието, машините са продадени в Европа и САЩ, като те се оборудвани със софтуер, който позволява намаляването на вредните емисии по време на тестове. Сред превозните средства има както луксозни модели на Mercedes-Benz, така и товарни автомобили. Всички те са произведени през периода 2008-2016 г.

Прокуратурата вече е отправила запитване към ръководството на Daimler за автомобилите, оборудвани с двигатели OM 642 и OM 651, за които има съмнения, че използват софтуера за намаляване на емисиите. Твърди се, че разследването е и срещу компанията Bosch, с чиято помощ е създадено устройствто.

Над 1 млн. коли на Daimler са с манипулирани дизелови двигател

Изданието допълва, че в момента властите обсъждат възможността за забрана на използването на превозните средства на концерна, които са продадени в Европа. Представител на Daimler отказа да коментира обвиненията, като обяви единствено, че производителят сътрудничи на властите в разследването.

Снимки: Mercedes-Benz
 

Тагове: daimler
0 от 500
  • #23
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Добре де като не ви харесват мерцедеси не ги карайте.Купувайте си опели фордове,рена,хонди,стари бмв 3и5 и радвайте.Всеки със звездите си.Да не ревете,че вратите извисват,като е мокро не ще да запали а боята се разпада по-бързо отколкото пластмасата на таблото.Така е не е лесно да си имаш хиперавтомобил.
  • #22
    20 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    БМВ излязоха най-умни от германските марки. Не можаха да направят водородно БМВ,тоест провалиха се с прототипа и склчючиха съюз с Тойота - хем взимат хибридни технологии от най-добрите, хем и почти съм сигурен ще взаимстват и водородните системи от Тойота.
  • #21
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В Азия,и в частност Япония такива високотехнологични автомобили се произвеждат-най-високотехнологичните в света,че някакво ауди с части от шкода- общи части,не само,че не им прави впечатление,ами е точно обратното- В Германия още преди 10 години като видяха флагмана Lexus LS 600hL,модел с най-върховите технологии във висшия клас не само тогава,но и днес е с най-признатата хибридна система в луксозния клас.Ами като видяха и бъдещия LS на водород германските инженери си скъсаха дипломите.
  • #20
    16 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да кажеш космически кораб на скучен германски седан и да кажеш,че не се чуват като са дизели, технология морално остаряла от времето на Тутанкамон, значи или си много тъпичък, или е просто фенска тъпотия.Аз разбирам да кажеш космически кораб на Тойота Приус,CH-R, Сивик или Lexus RX450h, но на тези германски скучни коли, при това най-скучната комбинация консервативен седан дизел направо си е смешно.
  • #19
    10 rate up comment 5 rate down comment
    до v-1 ( преди 6 години )
    W202 C220 - прекрасен автомобилW203 C220 - като изключим проблема с автоматика, нямам други оплакванияМислех да си купувам W204 CLC - пластмасата вътре е като в Опел Астра! Подигравка с Мерцедес е да се използват материали, които са много далече от класата на Мерцедес!Беше ми излязла една W211-ка на добри пари, но при проверка в сервиз се оказа, че има проблем с дюзите и се отказах.В момента карам Passat B7 - вярно е, смених марката, но поне към момента съм доволен.
  • #18
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Брандо ( преди 6 години )
    Това е САМО проверка на проглокатурата, а не крайно заключение !
  • #17
    12 rate up comment 17 rate down comment
    до Анонимен ( преди 6 години )
    Като изключиш S и E класата, всичко преди тях е Рено!Значи да дам 70 бона за C класа, а да карам Рено...Не, мерси!
  • #16
    21 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не е важно, кой колко цапа, а това, че се лъже на тестовете, а реалността е друга! Това си е чиста измама!
  • #15
    21 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Може всичко ама мерцедес си е мерцедес.Купете си покарайте малко ама не да ми сравнявате 30 годишен мерц с модел 2010 от другите марки и тогава плюйте. Ако можете.Не ви ли се струва странно,че 8 цилиндровите 6 литрови параходни дизели на ГМ и Форд са ок със замърсяването а пушат като комините на Титаник но тия космически кораби буквално дето човек не може да разбере кога минават покрай него на улицата- те цапат.Цялата работа смърди.
  • #14
    6 rate up comment 11 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    "В Азия пада луд хилеж и като видяха новата А8 малко сигурно се натъжиха, че такова нещо НИКОГА няма да произведат"За въпросното ново А8 - интересно от кой производител швабите откраднаха замяната на многото копчета с голям тъч скрийн и паркирането посредством мобилен телефон. Азиатците вече гледат да копират въпросната марка а не морално остарелите мутрозини на швабите.