IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S срещу Toyota Supra с 1000 к.с. (ВИДЕО)

Машините премерват сили в два варианта на ускорение

Tesla Model S срещу Toyota Supra с 1000 к.с. (ВИДЕО)

Най-мощната версия на Tesla Model S – P100D, и доработена Toyota Supra с турбомотор се изправиха една срещу друга, за да определят коя ускорява по-бързо. Видео с двубоя бе публикувано на канала DragTimes.

Tesla Model S срещу Toyota Supra с 1000 к.с. (ВИДЕО)

Двете машини си пробват сили при старт от място, както и при тръгване със скорост от 50 мили в час (около 80 км/ч). В първия случай електромобилът е безапелационен победител,    но във втория печели „Тойотата”, която първоначално изостава.

Трябва да се отбележи, че Model S е „обут” със стандарните си гуми, докато неговият съперник е със сликове. Японската кола обаче е оборудвана с механична скоростна кутия, а мощността на нейния мотор след поставянето на турбина е 1000 к.с.

Стандартно Tesla Model S P100D разчита на два електромотора и комплект батерии с капацитет 100 кВт/ч. Ускорението от 0 до 100 км/ч при активиран режим Ludicrous отнема 2,5 секунди.



Снимка и видео: DragTimes
 

Тагове: tesla model s toyota supra
0 от 500
  • #11
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Моля 80% за 20 минути хаха вярвай си, че те дори на сайта на тесла не лъжат така както ти лъжеш бе....
  • #10
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не е нужно да ходиш от Мадрид до Мумбай, Мадрид - Валенсия стига да пратиш електрокара в трета глуха.
  • #9
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Аз на видеото видях, че този запали гумите на супрата, явно нарочно е изключил тракшън контрола, няколко секунди по-късно мина теслата както бързия влак минава малка гара.
  • #8
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Умник ти като я изпържиш така теслата няколко пъти на светофара и после ще я буташ до вкъщи, защото батерията ти набързо ще замине. Има достатъчно видеа в youtube виж ги и тогава ми разправяй за ускорение.
  • #7
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да бе особено като пред теб има колона автомобили и като ускориш за 1 секунда до 50 и теслата за 200000+ лева можеш направо да я бракуваш и да си купиш истински автомобил.
  • #6
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Jiko ( преди 6 години )
    Супрата 100м не може да зацепи от мощност,да бяха пуснали LaFerarri,McLaren,Gtr,Lambo
  • #5
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Колко е пробега? ( преди 6 години )
    Очаквам сега някой да попита, А още повече очаквам и отговори, колко е пробега на ... Супата с един резервоар. Като ви чета, това вероятно не е никакъв аргумент при избора ви на автомобил, но за мен е важен аргумент.
  • #4
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Има значение ( преди 6 години )
    "Отново претоплени манджи от Тесла, драг рейс на половин миля е ситуация в която всеки шофьор изпада по 20 пъти на ден и е важен аргумент при покупката на автомобил..."Разбира се че има значение, дали като тръгнеш от светофара, ще ускориш до 50 за една секунда или чак до следващия светофар. А колко пъти заставаш на светофара на ден, оставям на теб да преброиш.
  • #3
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Я сега направете едно състезание от източното до западното крайбрежие и да видим коя кола ще пристигне първа.... Може и София - Варна да направите резултатът ще е същия
  • #2
    10 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Отново претоплени манджи от Тесла, драг рейс на половин миля е ситуация в която всеки шофьор изпада по 20 пъти на ден и е важен аргумент при покупката на автомобил.... Май само това им остана на Теслите.