IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S срещу Toyota Supra с 1000 к.с. (ВИДЕО)

Машините премерват сили в два варианта на ускорение

Tesla Model S срещу Toyota Supra с 1000 к.с. (ВИДЕО)

Най-мощната версия на Tesla Model S – P100D, и доработена Toyota Supra с турбомотор се изправиха една срещу друга, за да определят коя ускорява по-бързо. Видео с двубоя бе публикувано на канала DragTimes.

Tesla Model S срещу Toyota Supra с 1000 к.с. (ВИДЕО)

Двете машини си пробват сили при старт от място, както и при тръгване със скорост от 50 мили в час (около 80 км/ч). В първия случай електромобилът е безапелационен победител,    но във втория печели „Тойотата”, която първоначално изостава.

Трябва да се отбележи, че Model S е „обут” със стандарните си гуми, докато неговият съперник е със сликове. Японската кола обаче е оборудвана с механична скоростна кутия, а мощността на нейния мотор след поставянето на турбина е 1000 к.с.

Стандартно Tesla Model S P100D разчита на два електромотора и комплект батерии с капацитет 100 кВт/ч. Ускорението от 0 до 100 км/ч при активиран режим Ludicrous отнема 2,5 секунди.



Снимка и видео: DragTimes
 

Тагове: tesla model s toyota supra
0 от 500
  • #31
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Жоро ( преди 6 години )
    Караме каквото ни кефи! Поне не сме пенсионери по душа като вас - електричка - феновете!
  • #30
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Много американска пропаганда.
  • #29
    9 rate up comment 3 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    Тука обаче е пълно с хейтъри, които страдат от комплекси за малоценност. Момчета, карайте си таратайкита за 1000 лева, ние ще си караме тролеите за по 100 000 и няма да ни пука много за вас ...
  • #28
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Жоро ( преди 6 години )
    "Както обичам да казвам вече, бъдещето ще пълно с тишина... електрическа!"Далечното бъдеще, вероятно да...в близко - не се надявай!
  • #27
    8 rate up comment 2 rate down comment
    pena ( преди 6 години )
    Докато на "гъзето" в тойотата му се развърти търбото "тролея" вече го чака на следващия светофар :-D
  • #26
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Жоро ( преди 6 години )
    "автомобилът освен средство за придвижване от точка А до точка Б е и емоция"Колега, емоция е за такива като мен и теб! За феновете на електричките - НЕ Е! За тях е само средство за придвижване! Те или нямат уменията да си доставят удоволствие с колите или нямат достатъчно тестостерон, за разлика от нас! Няма как да се разберем двата отбора! Ние говорим на различни езици!!!
  • #25
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Брой до 100 ( преди 6 години )
    Както обичам да казвам вече, бъдещето ще пълно с тишина... електрическа!
  • #24
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Жоро ( преди 6 години )
    Хубавото е че докато електричките станат масови и започнат да изместват колите с двг има още дооста време! Като стана пенсионер, предполагам че вече ще ги харесвам електричките хахаха
  • #23
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Жоро ( преди 6 години )
    Много трудно се стартира с коне като на супрата, дори с 4х4! Бил съм свидетел как на драг 900+ коня В4-ка турбо-петак с ръчка я биеше С4 автомат с 500 коня! Не е за всеки тая работа! С автомата само даваш газ!
  • #22
    11 rate up comment 0 rate down comment
    2втек ( преди 6 години )
    Супрата има коне в излишък, които не може да сложи на пътя. При старт от място най-важното е да имаш сцепление и да може да сложиш конете на асфалта. На клипа ясно се вижда, че това е голям недостатък.