IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10-те най-велики японски автомобила в историята

От Toyota Corolla до Nissan GT-R, ето ги легендите от Страната на изгряващото слънце

Проследявайки внимателно автомобилната история на Япония, е много лесно да установим, че Страната на изгряващото слънце е дала на света не по-малко гениални машини от Европа и Съединените щати. Точно заради това, по-долу подбрахме 10-те най-запомнящи се японски автомобила. Всеки един от тях е пионер, доказан представител на своя клас или е обречена да остане завинаги в сърцата на феновете заради своя характер.
Разбира се, да се сведе една могъща индустрия с вековна история само до десет модела, не е лесно. Основателни претенции за слава имат и Suzuki Jimny и Vitara, Subary Outback, Toyota Hilux, Nissan Fairlady, някои по-редки, но много интересни машини на Daihatsu и Isuzu. Но в крайна сметка десетката си е десетка.


10-те най-забележителни японски автомобила в историята:



 

0 от 500
  • #10
    32 rate up comment 6 rate down comment
    Triforce ( преди 6 години )
    Брандо... ти направо...Човек, чието семейство кара само Мерцедеси е изключително впечатлен от Nissan GT-R. Феновете на Субару трудно се отделят от марката, нещо като при БМВ - секта и това е. МХ-5 съм чувал, че е най-интересният за каране автомобил в класа си и цената си. Нямал аналог, освен ако не е на 3-на цена. S2000 наистина е пропуск, просто няма конглокенция и той тогава! Королата е масов автомобил и противоречи на идеята на статията.Аз от изброените се кефя най-много на NSX!Машината!!!
  • #9
    10 rate up comment 47 rate down comment
    абсурд ( преди 6 години )
    Японски и велики в едно изречение.....
  • #8
    48 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Honda S2000, Митсубиши 3000GT, Митсубиши Еклипс, Тойота Супра, Тойота Селика - мисля че тези също заслужават да присъстват в класацията.
  • #7
    33 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    JDM версията на S2000 е 2.0 250 коня
  • #6
    57 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В тази класация мога да добавя поне още 10 легенди. Японците, както пише в началота на статията не са дали по-малко легенди отАмерика и Европа. Една държава на нивото на 2 континента. Става ли ви ясно за какво говорим? Поредното доказателство, че японец захване ли се да прави нещо го прави както трябва и в повечето случай по-добре от другите.
  • #5
    33 rate up comment 3 rate down comment
    H ( преди 6 години )
    Първата съм я карал 5 години, няма такава кола за времето си.
  • #4
    14 rate up comment 44 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мда, в класацията липсва Хонда S2000, но пък Трошота Корола била: "най-впечатляващия в инженерно отношение японски автомобил" :Д
  • #3
    10 rate up comment 75 rate down comment
    Брандо ( преди 6 години )
    Няма нищо, което дори да се доближава до немската тройка и затова не бих си взел нито един модел. Иначе си имат фенове най-вече сред 15 годишните.
  • #2
    61 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Honda S2000 задължително трябва да присъства - 240 коня от 2000 кубика атмосферен двигател, стигайки почти 10000 оборота.
  • #1
    49 rate up comment 7 rate down comment
    тираджия ( преди 6 години )
    уникални автомобили