IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen изтегля 760 000 коли в сервизите

Проблемът със спирачките ще засегне и модели на Audi и Skoda

Volkswagen изтегля 760 000 коли в сервизите

Концернът Volkswagen обяви сервизна акция, която ще засегне 766 000 автомобила по цял свят. Освен за модели на марката, тя важи и за коли на Skoda и Audi, съобщава агенция Reuters.

Volkswagen изтегля 760 000 коли в сервизите

Собствениците на превозните средства ще трява да посетят сервизите на дилърите заради открит проблем със спирачната система. В блока за нейното управление има дефект, който може да доведе до отказ на спирачките при преминаване на завои. На автомобилите ще бъде качен нов софтуер, с който повредата ще бъде отстранена.

Засега не се съобщават моделите, които ще бъдат засегнати от акцията. Известно е, че половината от колите – 385 000 единици, са продадени в Германия. Автомобилите на Volkswagen са общо 288 000, останалите са от марките Skoda и Audi.

Снимка: Skoda
 

Тагове: volkswagen group
0 от 500
  • #4
    7 rate up comment 15 rate down comment
    L. ( преди 6 години )
    Че кой спира в завой? Спира се преди него.
  • #3
    23 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Е как така части на VW ще засягат и Ауди и шкода ? Нали бяха коренно различни бе?А иначе е добре да се пребиеш без спирачки,а ?А накладките ауди-тата ги сменят на по 8-10 000 км. И струват над 1000 лева на новите им модели.Това ако е немско качество и надеждност здраве му кажи. Всъщност какво здраве при VAG? Те тровят с дизелите си, убиват със спирачките си и разоряват клиентите си с множеството дефекти... Никво здраве на оставят на хората от тая фирма, всичко живо трепат.
  • #2
    29 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ама как така Шкода и Ауди? Нали едното е ширпотреба, а другото го водят за премиум? Нали форумната *** години наред се мъчи да ни убеди, че нямали нищо общо, а за пореден път се оказва, че имат много общо. За пореден път се оказва, че Ауди си е чисто и просто лъскава Шкода с полечко светлинки и шарении. Нещо по въпроса ВАГи? Нещо да кажеш, е за пореднен път се окават Шкода и Ауди един и същи ВАГенски кeнeф с различни емблеми.
  • #1
    29 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    аЛуди не само не може да завива, но и не може да спира. Браво на тях. Браво на ваг.