IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen изтегля 760 000 коли в сервизите

Проблемът със спирачките ще засегне и модели на Audi и Skoda

Volkswagen изтегля 760 000 коли в сервизите

Концернът Volkswagen обяви сервизна акция, която ще засегне 766 000 автомобила по цял свят. Освен за модели на марката, тя важи и за коли на Skoda и Audi, съобщава агенция Reuters.

Volkswagen изтегля 760 000 коли в сервизите

Собствениците на превозните средства ще трява да посетят сервизите на дилърите заради открит проблем със спирачната система. В блока за нейното управление има дефект, който може да доведе до отказ на спирачките при преминаване на завои. На автомобилите ще бъде качен нов софтуер, с който повредата ще бъде отстранена.

Засега не се съобщават моделите, които ще бъдат засегнати от акцията. Известно е, че половината от колите – 385 000 единици, са продадени в Германия. Автомобилите на Volkswagen са общо 288 000, останалите са от марките Skoda и Audi.

Снимка: Skoda
 

Тагове: volkswagen group
0 от 500
  • #14
    7 rate up comment 11 rate down comment
    до Анонимен ( преди 6 години )
    Дай да ги видим тия Аудита, които на 8 хиляди километра сменят накладки...А както виждаш от статията - Фолксваген, за разлика от Тойота и Хонда, реагират адекватно без да има ранени хора!Тойота и Хонда 10 години криеха за смъртните случаи с възглавниците Таката!
  • #13
    4 rate up comment 1 rate down comment
    фен ( преди 6 години )
    интересно не засяга Сеат.. явно са с различен софтуер.
  • #12
    11 rate up comment 4 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Това е нещо ново. Имам познати с Пасати на които в завой им гасне колата ... След много посещения в сервиз и смяна на какво ли не се оказаха някакви дефектни кабели. В съвременните автомобили почти всичко се произвежда от под изпълнители и следенето на качеството е голямо предизвикателство. Някои производители успяват да го постигнат а други не.
  • #11
    6 rate up comment 10 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    Автомобилната индустрия е изостанала технологично поне с 10 години. Добре че беше Мъск да им покаже, че софтуер се ъпдейтва през интернет връзка а не със "посещение на сервиз"...
  • #10
    12 rate up comment 11 rate down comment
    Никола ( преди 6 години )
    Етикета MADE in GERMANY започват да го слагат англичаните преди повече от век на некачествените машини внос по това време от Германия за да се разграничи от местното производство . Англия тогава е била водещата по качество и иновативност при машините . Явно нещата не са се променили много .
  • #9
    5 rate up comment 1 rate down comment
    olo ( преди 6 години )
    Който може си позволи ново ауди може, който не може Х - потреба, не У. Просто Х ми се видя малко :D
  • #8
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Ауто билд за 2 лева ( преди 6 години )
    На крив завой, спирачката му пречи...Я гледайте "Бързи и яростни"-"Ауди и Шкода"!
  • #7
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Само VW да е крив ( преди 6 години )
    Не се излагайте всички правят сервизни акции!Лошо е тези, които на правят такива!
  • #6
    31 rate up comment 8 rate down comment
    112 ( преди 6 години )
    И при спирачките ли измамен софтуер. Лъже че спират. Мухахаха...
  • #5
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Никой не спира в завой по принцип, но понякога се налага. Миналата седмица например ми се наложи да го правяна Петрохан. Един се беше завъртял на един завой с едно БМВ и беше препречил пътя. Та както си карах в един момент се наложи екстремно да спра точно в завой. Ако карах малко по-бързо щях да го натреса и да стане мазало. Така, че при нужда навсякъде може да ти се наложи да спреш.