IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-надеждните автомобили в САЩ

Kia за втора поредна година е лидер в класацията на J.D. Power and Associates

Кои са най-надеждните автомобили в САЩ

Американската компания J.D. Power and Associates, която провежда независими изследвания на клиентската удовлетвореност, публикува ежегодната си класация на автомобилните производители за най-качествени и най-надеждни машини. За втора поредна година начело е компанията Kia Motors.

Избраха най-надеждните автомобили в САЩ

Изследването е основано на допитване до повече от 80 000 американски собственици на нови автомобили. Те е трябвало да отговорят на 223 въпроса, разделени на 8 основни категории, за проблемите, открити от тях в първите 90 дни от владението на превозното средство. На основа на отговорите е съставен рейтинг на средното количество дефекти, открити при 100 коли от всяка марка.

Оказва се, че на всеки 100 автомобила на Kia се падат по 72 проблема. На второ място е премиум-бранда на Hyundai – Genesis (77 повреди на 100 машини), а на трето е Porsche със 78/100.

В отделните категории 5 модела на Kia заемат първите места по надеждност. Това са седаните Cadenza (на снимката) и Forte, както и кросоувърите Niro, Sorento и Soul.

Производителят с най-много дефекти е Fiat – 163 на 100 автомобила. Надолу в списъка попаднаха известни със своята здравина марки като Jaguar и Volvo, съответно със 148 и 134 повреди на коли.

Избраха най-надеждните автомобили в САЩ

За Kia това е втора поредна година на върха, след като в предишните 27 издания на класацията начело винаги бяха производители от премиум-сегмента. Средният показател в класацията на J.D. Power за всички марки е 97 повреди на 100 автомобила.

Снимка: Kia, J.D. Power

0 от 500
  • #9
    23 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Факт е,че в последните години Киа дръпна много напред,лошото е,че същото стана и с цените.
  • #8
    6 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В Европа питайте "независимите" медии АБ, АМС и АДАК! Те ще ви спретнат такива тестове и ще ви направят такива класации, че свят ще ви се завие. Знаете КОЙ им е главен спонсор и от там резултатите трябва да са ви ясни. АДАК ги хванаха онази година как са манипулирали тестовете, признаха си, всичко се доказа и нещо да се е случило. Не! За дизелгейт нещо да се случва против ФВ в Европа? НЕ!А за тази класация за 90 дни е меко казано смешна. Гледа се след няколко год. за дефекти, а не след 90 дни!
  • #7
    20 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Жълтите, пееха до сега, щатите, та щатите. И кво стана сега ?Дори в щатите VW, дори след дизелгейт, пак са пред тойотката. Кеф, кеф. Ся кво ще измислите, жълти ?
  • #6
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    За Европа още се разглеждат офертите за да се прецени коя платена класация да се пусне ;Р
  • #5
    18 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    може ли класацията за колите в Индия ?те са ми по важни от тия в щатитеа за европа нещо случайно да имате на някой много "достоверен източник" ?
  • #4
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Отново класация за Северна Америка...докога само там
  • #3
    17 rate up comment 5 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Проблемите обикновено не се появяват през първите 90 дни. И първите във въпросното класиране Хюндай-Киа хвърлят двигатели (особено в САЩ, където продават 2.4 бензина с който имат най-много проблеми в момента), но иначе водят в класацията ...
  • #2
    24 rate up comment 11 rate down comment
    max ( преди 6 години )
    А и едно е да сменяш крушки като фиат, друго е да сменяш скоростни кутии като ауди и турбини като бмв.
  • #1
    13 rate up comment 11 rate down comment
    max ( преди 6 години )
    Фиат ще продължат да бъдат така ,докато не вземат развод с бош. Проблема им е с електрониката. Карам 4-ти фиат и досега появили ми се нещо е свързано с бош. Последно даде дефет моторчет за регулиране на фаровете. Махнах боша и смених с хела и всичко вече 1 година е ок.