IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-надеждните автомобили в САЩ

Kia за втора поредна година е лидер в класацията на J.D. Power and Associates

Кои са най-надеждните автомобили в САЩ

Американската компания J.D. Power and Associates, която провежда независими изследвания на клиентската удовлетвореност, публикува ежегодната си класация на автомобилните производители за най-качествени и най-надеждни машини. За втора поредна година начело е компанията Kia Motors.

Избраха най-надеждните автомобили в САЩ

Изследването е основано на допитване до повече от 80 000 американски собственици на нови автомобили. Те е трябвало да отговорят на 223 въпроса, разделени на 8 основни категории, за проблемите, открити от тях в първите 90 дни от владението на превозното средство. На основа на отговорите е съставен рейтинг на средното количество дефекти, открити при 100 коли от всяка марка.

Оказва се, че на всеки 100 автомобила на Kia се падат по 72 проблема. На второ място е премиум-бранда на Hyundai – Genesis (77 повреди на 100 машини), а на трето е Porsche със 78/100.

В отделните категории 5 модела на Kia заемат първите места по надеждност. Това са седаните Cadenza (на снимката) и Forte, както и кросоувърите Niro, Sorento и Soul.

Производителят с най-много дефекти е Fiat – 163 на 100 автомобила. Надолу в списъка попаднаха известни със своята здравина марки като Jaguar и Volvo, съответно със 148 и 134 повреди на коли.

Избраха най-надеждните автомобили в САЩ

За Kia това е втора поредна година на върха, след като в предишните 27 издания на класацията начело винаги бяха производители от премиум-сегмента. Средният показател в класацията на J.D. Power за всички марки е 97 повреди на 100 автомобила.

Снимка: Kia, J.D. Power

0 от 500
  • #29
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Какъв фолксваген,бе момче?Я излез от село малко?Завърши първо училище и не се вози само в голфове.Тойота е избирата от TUV:3години подред за най-надеждната марка в Германия,а не Фолсквагена,разбираш ли?Тойота е избирана за колата с най-малко дефекти.Според друга немска техническа организация Рав 4 е най-добрия Сув в сегмента.Хибридната иновация идва от Тойота.То не е да правиш 30 години един и същ тракащ дизел 1,9 и да няма иновация.Тойота е лидер в джиповете,докато соцваген правят джип от 1ог
  • #28
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Bokker T ( преди 6 години )
    О,не ми говори за Фолксваген.Това е най-големия ***.Един здрав двигател нямат,нямат здрав окачване,скучни,грозни еднодневки.Колкото приятели и познати имам,все недоволни от този ***.Не карам ТОйота,но бих я предпочел пред соцвагена.Да не говорим за недоразумението Туарег.Семейни приятели от Германия хвърлиха двигател на 200к и ремонти по окачването излизат на 10 хил евро.Бих предпочел Хонда.Да не говорим,че тойота е много по иновативна марка от фолксвагените.
  • #27
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "хахахха Киа и Форд пред Ауди(аЛуди) и Пенсионерцедес(Мерцедес),на дънотоса немските ***,както винаги"Важното е, че VW са пред благородното оризище(тойотка), хахаха, както винаги.
  • #26
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 6 години )
    Прочетете пак внимателно. Оставете надцакването и кой е по-голям юнак и експерт. Гледайте тенденцията. В Кория работят амбициозно и резултатно. Текстът и коментарите смесват надеждност, дефекти, проблеми. Подобна обемиста анкета мери по-скоро потребителската удовлетвореност, което включва и проблеми, дефекти, но далеч не само. Казано е в първото изречение, но изглежда всички са се вторачили в заглавието на статията, което вероятно не е оригинално, а е подвеждащо. Въпросът е, неволно ли е това?
  • #25
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    хахахха Киа и Форд пред Ауди(аЛуди) и Пенсионерцедес(Мерцедес),на дънотоса немските ***,както винаги
  • #24
    7 rate up comment 2 rate down comment
    От Кравария .. ( преди 6 години )
    да вЕрват краварите!
  • #23
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много са интересни, ей. Отишъл за месец, два, пет и се пише, че живял там и всичкото им знае.Сега пък се върнал да ни критикува нас колко комплексирани сме били.Ако бяхме и ние с нормални за западна европа заплати и ние щяхме да караме нови Аудита. Такива като все ще ги има, да кажат то тоя е комплексиран. Комплексиран е да, от ръждивите ви тойотки много се комплексира.
  • #22
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Гробищак ( преди 6 години )
    Кия в щатите се кара от такива които нямат комплекси и в България биха си купили дачия. Като гледам колко ЛИЧНИ дачии има у нас ми става ясно колко комплексирани сме. 99% са служебни. За лична - по добре 10-15 годишно ауди. После що автомонтьорите не смогвали.
  • #21
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Доста отдавна трябва да си живял в щатите,някога така се говореше и за Самсунг и LG.
  • #20
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тия папагали не са критерии за нищо.