IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-надеждните автомобили в САЩ

Kia за втора поредна година е лидер в класацията на J.D. Power and Associates

Кои са най-надеждните автомобили в САЩ

Американската компания J.D. Power and Associates, която провежда независими изследвания на клиентската удовлетвореност, публикува ежегодната си класация на автомобилните производители за най-качествени и най-надеждни машини. За втора поредна година начело е компанията Kia Motors.

Избраха най-надеждните автомобили в САЩ

Изследването е основано на допитване до повече от 80 000 американски собственици на нови автомобили. Те е трябвало да отговорят на 223 въпроса, разделени на 8 основни категории, за проблемите, открити от тях в първите 90 дни от владението на превозното средство. На основа на отговорите е съставен рейтинг на средното количество дефекти, открити при 100 коли от всяка марка.

Оказва се, че на всеки 100 автомобила на Kia се падат по 72 проблема. На второ място е премиум-бранда на Hyundai – Genesis (77 повреди на 100 машини), а на трето е Porsche със 78/100.

В отделните категории 5 модела на Kia заемат първите места по надеждност. Това са седаните Cadenza (на снимката) и Forte, както и кросоувърите Niro, Sorento и Soul.

Производителят с най-много дефекти е Fiat – 163 на 100 автомобила. Надолу в списъка попаднаха известни със своята здравина марки като Jaguar и Volvo, съответно със 148 и 134 повреди на коли.

Избраха най-надеждните автомобили в САЩ

За Kia това е втора поредна година на върха, след като в предишните 27 издания на класацията начело винаги бяха производители от премиум-сегмента. Средният показател в класацията на J.D. Power за всички марки е 97 повреди на 100 автомобила.

Снимка: Kia, J.D. Power

0 от 500
  • #19
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Добре е да се казва какви са проблемите и дали са отстранени гаранционно.Друго странно е че се появява модел отделно от марката - генезиз ... Още по-странно е РАМ, като отделна марка без додж и че е толкова близо до върха... при положение, че миналите години уж беше на дъното.Най-добрите класации за надеждност са тези отразяващи проблемите + цената за ремонт и сервизната политика на марката.
  • #18
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Чак ми стана смешно. Много правописни и пунктуационни грешки съм направил.Разбрахме се иначе. :Д
  • #17
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мани, мани. Те тия когато им оттърва сменят въображаемата си кола и стават заклети фенове. След два дни излиза други помия, и пак сменят въображаемата си нова кола и ставта фенове.Тарикати, кво да ти кажа.
  • #16
    16 rate up comment 5 rate down comment
    до долния ( преди 6 години )
    Явно си сънувал,че имаш нова Киа
  • #15
    8 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Поредната неистинска класация. Имал съм и Фиат и Киа, чисто нови. Киата е супер ***, всичко в нея е евтинджос, с Фиата не съм имал никакви проблеми!
  • #14
    19 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    гледайтефорд и шевролет са пред плексус и койотасмях смях смях
  • #13
    19 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Малеее .... не мога да повярвам. Нали тука във форума ни убеждаваха, че "премиум" лексуса е бил много много качествен ?Кво стана ся ? Май ще се окажа прав, че само вие си вярвате, а ?Тоя път ще броим от колко кладенеца ще ни носите вода, за да се изкарате прави.
  • #12
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Все пак САЩ са най-големият пазар,а колкото до месеците,ако едно нещо е *** то си е такова от началото.
  • #11
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Смятай след 90 дни колко повреди имат, какво остава след две години...аси чупелниците!
  • #10
    18 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ето де, гледаме за америка.Там няма VW да е спонсор, ако тва намекваш.Ама и там VW мачка жълтите тойотки.