IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го и новият Volkswagen Polo

Хечбекът е най-големият на размери в историята на модела

Ето го и новият Volkswagen Polo

Компанията Volkswagen официално представи 6-ото поколение на хечбека си Polo. То е най-голямото в историята на модела, като е сменило платформата и се е обзавело с нова електроника, включваща изцяло цифров приборен панел, адаптивен круиз-контрол и светодиодна оптика.

Ето го и новият Volkswagen Polo

Хечбекът е построен на модулната платформа MQB A0, която дебютира при новото поколение на Seat Ibiza. Както и испанският модел, така и Polo вече ще се предлага само с 5 врати, тъй като версията с 3 врати не се търси.

Габаритите на машината са дължина от 4053 мм, широчина - 1751 мм, височина - 1446 мм и разстояние между двете оси 2564 мм. По този начи автомобилът е с 81 мм по-дълъг и с 69 мм по-широк от своя предшественик. Височината е останала същата, но разстоянието между двете оси е увеличено с 94 мм. Обемът на багажника е нараснал от 280 на 351 литра.

Моделът ще се предлага с 4 бензинови и 1 дизелов двигател. Бензиновите са 3-цилиндрови - два атмосферни (65 и 75 к.с.) и два с турбо (95 и 115 к.с.), като всички те са с обем 1,0 литър. Следват 1,5-литров TSI с 4 цилиндъра и 150 к.с., и 2,0-литров, предназначен за версията GTI. Неговата мощност ще бъде 200 к.с.

Дизелът е 1,6-литров, предлагащ 80 и 95 к.с. В зависимост от двигателя са достъпни 5-и и 6-степенна механични скоростни кутии, както и 7-степенен автоматик с 2 съединителя.

Зяа новото Polo се предвиждат 6 нивна на оборудване - познатите Trendline, Comfortline и Highline, "спортна" R-Linе и "напомпана" GTI, както и напълно новата Beats, която е оборудвана с 300-ватова аудиосистема, одобрена от самия Dr Dre. Клиентът ще може да избира между 14 цвята на каросерията, 12 вида джанти, 13 варианта на оформление на приборния панел и 11 на седалките.

В оборудването освен електронен приборен панел влизат още мултимедиен комплекс с екран от 6,5 до 8 инча, панорамен стъклен покрив, светодиодна техника, безкабелно зарядно за смартфони, климатроник с датчик за влажност и антиалергичен филтър, спортно окачване с регулируеми амортисьори, адаптивен круиз-контрол, система за автоматично паркиране, система за следене на мъртвите зони и др.

Цените на новия Volkswagen Polo в Германия стартират от 12 975 евро. Поръчки ще се приемат от есента, а първите автомобили ще бъдат доставени на клиентите през януари 2018 г.

Снимки: Volkswagen
 

Тагове: volkswagen polo
0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 7 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 6 години )
    как ги пишете тия статии...първо казвате че бензиновите мотори са 4, а се оказват 6...след това казвате че дизеловите са 1, а се оказват 2...я по-сериозно, по-внимателно, по-професионално...
  • #2
    25 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Стилно и приятно за окото както винаги. Плавна линия и подобрения, там където е необходимо. Никакви фрапантни изгъзици.Типично VW
  • #1
    28 rate up comment 27 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Леко смален гоуф с миксери вместо двигатели и разбира се нормалните за VAG дефекти и проблеми.