IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Меркел: Германия изостава при електромобилите

В страната се движат по-малко от 80 000 електрически возила

Меркел: Германия изостава при електромобилите

Германия изостава по отношение на лансирането на електромобилите и най-вероятно няма да изпълни плана на правителството за осигуряването на 1 милион електромобила по пътищата на страната до края на десетилетието.

Меркел: Германия изостава при електромобилите

Това заяви федералният канцлер Ангела Меркел, цитирана от агенция Reuters. „Както изглежда в момента, няма да постигнем тази цел”, обяви Меркел пред депутатите от дясноцентриският блок CDU/CSU.

Госпожа Меркел обаче добави, че пазарният пробив на електромобилите може да се случи много бързо и неочаквано, по модела, по който смартфоните завзеха пазара на мобилни телефони в световен мащаб.

Продажбите на електромобилите в Германия остават слаби, въпреки отстъпките за тях, въведени още миналата година. През 2016 по германските пътища са се движили по-малко от 80 000 електромобила, показва официалната статистика.

Меркел: Германия изостава при електромобилите

Според пазарните анализатори, германците се въздържат от покупка на електромобили, тъй като тези возила все още са твърде скъпи, имат ограничен пробег и все още няма достатъчно зарядни станции. През миналата година зарядните станции за електромобили в Германия са били 7400.

Другото, което германците не харесват у електромобилите, че те имат нужда от повече време за зареждане в сравнение с конвенционалните автомобили. Но автомобилните производители обещават, че в близко бъдеще този срок ще се скъси до „разумни граници”.

0 от 500
  • #4
    19 rate up comment 7 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    Еми докатото баба Меркел спонсорира и подкрепя корабостроителница като соцВАГЕН, така ще е. И друг път съм го казвал - когато ВАГин пусне електрическа кола, тея на Тесла вече ще летят.
  • #3
    7 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много са скъпи и трудно приложими в ежедневието заради късия пробег и дългото време за зареждане. Германците са практичен народ и докато не се се направи някакъв скок в технологията да се решат тези недостатъци няма да се втурнат да купуват ел автомобили. Пък и не само германците.
  • #2
    8 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Поне обещават да правят ел-коли, за разлика от тойота, които искат да правят ел-триколкии.
  • #1
    22 rate up comment 10 rate down comment
    Не казват всичко ( преди 6 години )
    Не казват истинската причина. Според мен причината да няма много електромобили по улиците, е защото германците не могат да се возят на обещания. Германските автомобилни производители обещават много, Но никой все още не може да си купи обещаното и да се качи на него. Ако имаше германски производител, който да предлага от 3 години електромобил подобен на Тесла, милионът електромобили отдавна щеше да е минат.