IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Меркел: Германия изостава при електромобилите

В страната се движат по-малко от 80 000 електрически возила

Меркел: Германия изостава при електромобилите

Германия изостава по отношение на лансирането на електромобилите и най-вероятно няма да изпълни плана на правителството за осигуряването на 1 милион електромобила по пътищата на страната до края на десетилетието.

Меркел: Германия изостава при електромобилите

Това заяви федералният канцлер Ангела Меркел, цитирана от агенция Reuters. „Както изглежда в момента, няма да постигнем тази цел”, обяви Меркел пред депутатите от дясноцентриският блок CDU/CSU.

Госпожа Меркел обаче добави, че пазарният пробив на електромобилите може да се случи много бързо и неочаквано, по модела, по който смартфоните завзеха пазара на мобилни телефони в световен мащаб.

Продажбите на електромобилите в Германия остават слаби, въпреки отстъпките за тях, въведени още миналата година. През 2016 по германските пътища са се движили по-малко от 80 000 електромобила, показва официалната статистика.

Меркел: Германия изостава при електромобилите

Според пазарните анализатори, германците се въздържат от покупка на електромобили, тъй като тези возила все още са твърде скъпи, имат ограничен пробег и все още няма достатъчно зарядни станции. През миналата година зарядните станции за електромобили в Германия са били 7400.

Другото, което германците не харесват у електромобилите, че те имат нужда от повече време за зареждане в сравнение с конвенционалните автомобили. Но автомобилните производители обещават, че в близко бъдеще този срок ще се скъси до „разумни граници”.

0 от 500
  • #24
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Специално за теб ще ги изброя държавите в които се говори на езика на Гьоте(само да не ме попиташ кой е той):Германия, Австрия, Швейцария, Люксембург, Лихтенщайн, Белгия. "Нима? В Швейцария се говори и на френски. По тази логика, защо не написа и Чехия и Словакия. Говорят си немски, само че като втори. За Белгия забрави, там е фламандски. И какво остана? Германия и Австрия. Това саДерзай, относно твоята оценка от 1 до 6 не искам и да я коментирам
  • #23
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не съм си броил мозъчните гънки, но със сигурност са повече от твоите. Най-малкото не пиша простотии, като теб и после да ги отричам и да изкарвам хората, че не са ме разбрали. Всеки разбира буквално това,което си написал и никой не е длъжен да мисли,какво ти си си мислил и какво всъщност си искал да напишеш, ама не си го написал.Батериите се зареждат от зарядни станции.Такива в германия почти липсват,а ти говориш за изградена инфраструктура.Това е инфраструктура за добив на ел.енергия.Стопли ли
  • #22
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Fertile rice paddies ( преди 6 години )
    "Ако акъла се оценяваше от 1 до 6, то твоята оценка със сигурност щеше да е отрицателно число."Добре, че ви обогатих речника с някой друг лаф, че да ги използвате срещу нас.
  • #21
    4 rate up comment 2 rate down comment
    до: Пилотчик ( преди 6 години )
    И не само заплатата е важна, а и другите разходи, а най-важно е колко ти остават, като си платиш застраховките, осигуровките и наема и какво можеш да си купиш с тези пари. В Германия въпреки, че заплатите са направо смешни спрямо останалите развити държави в Европа то разходите за живот са едни от най-високите. Германеца хем малко взема, хем много плаща. Данъците са просто убийствени.Все пак някой трябва да храни емигрантите,които лудата бабичка им докара.А емигрант не бачка,а само смуче социал.
  • #20
    4 rate up comment 0 rate down comment
    до: Пилотчик ( преди 6 години )
    И какво е значението колко са езични държавите. Въпросът е, че има официален език, който се нарича НЕМСКИ! Щом има такъв език държавата се нарича немскоезична, ако ще още 100 езика да се говорят там. Стопляш ли сега или по-пр0стичко да ти го обясня. Та в тази връзка Германия е с най-ниските заплати от всички немскоезични държави и с по-ниски заплати от много други държави в ЕС. Така,че да говорим колко добре живее обикновения човек в Германия е смешно.Не живее никак добре.Факт!
  • #19
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Издишат немците, факт.
  • #18
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Пилотчик ( преди 6 години )
    Швейцария е триезична и да се сравнява която и да е заплата с швейцарската е смешно.В белгия го говори един град и той се намира официално във френската част.Люксембург е двуезичен с френски и немски като първият е по вървежен Лихтенщайн е колкото София област.А че в Гермния са супер ниски заплатите на фона на другите е факт ама роби винаги ще се намерят!
  • #17
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ВАГи,от автомобили отдавна се разбра, че нищо не разбираш, но чак пък такъв гьон да си по география не съм мислил, че си! Ти просто разбиваш всякакви представи за липса на акъл и обща култура. Ако акъла се оценяваше от 1 до 6, то твоята оценка със сигурност щеше да е отрицателно число.Специално за теб ще ги изброя държавите в които се говори на езика на Гьоте(само да не ме попиташ кой е той):Германия, Австрия, Швейцария, Люксембург, Лихтенщайн, Белгия.
  • #16
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Германия е с най-ниската средна заплата от всички немско говорещи държави"И кои са тези държави, защото освен Германия има само още една. "Не фабрикантите, милионерите и милиардерите, а средния и бедния немец. "Немец само на социални помощи живее сравнително прилично. Не живея в немско, но изкарвам по около 1 месец там. Имам и много приятели. Всички са ОК и в пъти по добре от тук!
  • #15
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Fertile rice paddies ( преди 6 години )
    Нашия комплексиран оризар, много му се кара истинска кола, ама няма на къде. Бута си "благородното оризище" и лъжи хората, че е служебната.