IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Меркел: Германия изостава при електромобилите

В страната се движат по-малко от 80 000 електрически возила

Меркел: Германия изостава при електромобилите

Германия изостава по отношение на лансирането на електромобилите и най-вероятно няма да изпълни плана на правителството за осигуряването на 1 милион електромобила по пътищата на страната до края на десетилетието.

Меркел: Германия изостава при електромобилите

Това заяви федералният канцлер Ангела Меркел, цитирана от агенция Reuters. „Както изглежда в момента, няма да постигнем тази цел”, обяви Меркел пред депутатите от дясноцентриският блок CDU/CSU.

Госпожа Меркел обаче добави, че пазарният пробив на електромобилите може да се случи много бързо и неочаквано, по модела, по който смартфоните завзеха пазара на мобилни телефони в световен мащаб.

Продажбите на електромобилите в Германия остават слаби, въпреки отстъпките за тях, въведени още миналата година. През 2016 по германските пътища са се движили по-малко от 80 000 електромобила, показва официалната статистика.

Меркел: Германия изостава при електромобилите

Според пазарните анализатори, германците се въздържат от покупка на електромобили, тъй като тези возила все още са твърде скъпи, имат ограничен пробег и все още няма достатъчно зарядни станции. През миналата година зарядните станции за електромобили в Германия са били 7400.

Другото, което германците не харесват у електромобилите, че те имат нужда от повече време за зареждане в сравнение с конвенционалните автомобили. Но автомобилните производители обещават, че в близко бъдеще този срок ще се скъси до „разумни граници”.

0 от 500
  • #14
    8 rate up comment 4 rate down comment
    do: Брандо ( преди 6 години )
    Немците имали ръст?!Ами имат да на данъците и застраховките и увеличението на цените наистина имат голям ръст. Погледни обаче как вървят заплатите! Да на паднеш само! Германия е с най-ниската средна заплата от всички немско говорещи държави. В Европа е на средно положение, но по цени, данъци и застраховки е винаги в челото. Хайде сега се сети, ако можеш колко са добре немците. Не фабрикантите, милионерите и милиардерите, а средния и бедния немец. Ако си живял в немско щече да знаеш как са.
  • #13
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Брандо ( преди 6 години )
    Тука пак нелепи спорове се водят. Хайде с една Тесла до морето и обратно, а ?! Не става ! Трябва да преспиш там, докато се зареди и тогава, при това с 90км., че може и да ти отиде тока..:-):-) Немците не ги мислете ! Всяка година имат ръст на СТАНДАРТА на живот, а тука си е третия свят !
  • #12
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Форумен ВАГон,баба Изперкелица ти го казва бе ***. Самата тя си признава, че са изостанали, но не и ти. На теб или на нея да вярваме? Я кази ссега душици златна кой от двамата говори истината? И понеже напитите шваби са гоооолеми националисти и заради това си напълниха държавата първо с анадолци, а сега вече окончателно с какви ли не тарамбуки. Я се завърти по Александърплатц в Берлин или Мариенплатц в мюнхен и ми кажи дали си чул немска реч.Няма да чуеш *** пр0ЗДБили националисти! :)))
  • #11
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Абе ВАгончик, как можа да измислиш подобна простотия:Именно със зарядната инфраструктура са много напред, защото имат много изградени ВЕИ мощности С КОИТО МОГАТ ДА СЕ ЗАРЕЖДАТ ЕЛЕКТРОМОБИЛИТЕ. Имам чувството ще движението на пръстите ти по клавиатурата изпреварва импулсите от мозъка, ако изобщо имаш такъв.И к'во, само с ВЕИ мощности ли може да се зареждат електромобили? Ами, ако е от АЕЦ късо ли ще стане или батерията няма добре да се зареди. Ти си тотален ***! Признах те! Невероятен си
  • #10
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Аз да ти припомня, че това ставало с пренапомпване на гумите, не с инсталиран специално за това софтуер хахаха
  • #9
    5 rate up comment 1 rate down comment
    А добрутро ... ( преди 6 години )
    булка!
  • #8
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Припомняме, че през април 2016 г. ръководството на Mitsubishi призна как през последните 25 години е фалшифицирала данните за разхода на гориво при повечето си модели."Кво викаш, само с лъжи не ставало , а?
  • #7
    12 rate up comment 12 rate down comment
    Fertile rice paddies ( преди 6 години )
    Каквото и да си говорим никой не може да бие рекорда на марката "Благородно оризище" от 2009 ... за отзовани коли, поради непредвидено ускорение.
  • #6
    19 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не си прав че са изостанали в технологиите. Именно със зарядната инфраструктура са много напред, защото имат много изградени ВЕИ мощности С КОИТО МОГАТ ДА СЕ ЗАРЕЖДАТ ЕЛЕКТРОМОБИЛИТЕ. Именно защото са прагматични и националисти, няма да си купят американски автомобил, а от друга страна няма какво немско да си купят. Всичко е предлагано на немския пазар служи за плашило от електромобилите. Показва как електромобилите не ставали за нищо. Засега единствения пълноценен електромобил е Тесла.
  • #5
    20 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Намери се един да каже, че царят е гол! И то не кой да е, а баш тази, която е опънала чадъра над държавната перачница фолк с ваген. Къде е ВАГ-иналния фен да ни обясни,че не е права баба му Меркелица и тя нищо не разбира от коли и че немците са ги измислили тея работи преди 100г.Къде си бе ***?Ела да ни разсмееш малко.Баба Изперкелица обаче премълчава много други неща. Не само при електричкита,а и при всички останали алтернативни технологии немците са тотално изостанали.Само с лъжи не става.