IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda Civic Type R отново е №1 на "Нюрбургринг" (ВИДЕО)

Японският хечбек детронира Golf GTI Clubsport S

Honda Civic Type R отново е №1 на

Honda Civic Type R отново е най-бързият сериен автомобил с предно предаване на Северната дъга на „Нюрбургринг”, обявиха от компанията-производител . Предишното поколение на модела постави рекорд на трасето в планината Айфел през май 2015 г., след това обаче първото място зае VW Golf GTI Clubsport S.

Civic Type R отново е №1 на к

Германската машина първо постигна 7.49,21 минути, с което прати в историята времето на Honda от май 2015 – 7.50,63, а след това Golf GTI Clubsport S постигна още по-добро време – 7.47,19 минути. На 3 април обаче Honda си върна първата позиция с нов рекорд – 7.43,8 минути, като постижението на японците е с над 3 секунди по-добро от това на Golf GTI. От Honda уточняват, че за рекордния опит японската компания е използвала автомобил, участващ в „развитието на модела”.

Civic Type R отново е №1 на

За повече сигурност колата е била оборудвана с ролбар, но от Honda отново уточняват, че тази промяна не е осигурила допълнителна твърдост или якост на каросерията. Но пък инженерите са намалили теглото на автомобила като са махнали задните седалки и инфотейнмънт системата. Гумите също са били променени – „разрешени за ежедневно шофиране гуми, които обаче са ориентирани към използване на писта” и ако предположите, че става въпрос за полусликове, ще познаете от първия път.

Civic Type R отново е №1 на

Civic Type R се задвижва от 2,0-литров 4-цилиндров бензинов двигател с турбокомпресор и мощност 306 к.с., като максималният въртящ момент на мотора е 400 Нм.

Civic Type R отново е №1 на

Трансмисията е 6-степенна механична, като за опита на „Нюрбургринг” кутията е била с по-ниски предавателни числа. Honda започва производството на новия Civic Type R това лято в завода си в Суиндън, Великобритания, откъдето колата ще се изнася за цял свят.



Със сигурност скоро ще има още новини за битката на хот-хечовете на „Нюрбургринг”, тъй като по-късно тази година ще дебютира новият Renault Megane RS, а рекордите на това трасе също са важна част от визитната картичка на този модел.

Снимки: Honda

0 от 500
  • #9
    19 rate up comment 19 rate down comment
    Пацо ( преди 6 години )
    Коментиращите, които използват думи като "семокосачка", "тревокосачка", "сешоар" и др. като видят такава кола на живо и се напикават. Колко от многознаещите са виждали TYPE R на живо и колко са сядали в такава кола? За колко са карали няма да питам....то е ясно :) Смешковци....
  • #8
    21 rate up comment 12 rate down comment
    жалка работа! ( преди 6 години )
    Поредната мошеническа история с "автомобил, участващ в развитието на модела.
  • #7
    17 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    е няма що страшен рекорд на легена - страшен
  • #6
    36 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    VW Golf GTI Clubsport S също няма задни седалки. При него положението е същото-кола направена за Нюрбургринг.. тези статии, кой с някаква специална версия минал другия с 2-3 секунди са глупав повод да спорите.
  • #5
    21 rate up comment 28 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И излиза един *** голф от кой да е шоурум и набива канчето на специално разработеното за целта жълтурче !смях в залата
  • #4
    10 rate up comment 15 rate down comment
    The vice ( преди 6 години )
    С две думи : гледах го;)))просто без думи!само мечти
  • #3
    27 rate up comment 13 rate down comment
    FenIX ( преди 6 години )
    С две думи специално преработен за Нюрборгринг автомобил на Хонда е подобрил рекорда.
  • #2
    19 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Същата история като с предната хонда и сеата- олекотена, специални гуми, други предавателни числа. Да пробват като рено- каквото в шоурума, таквоа и на пистата. Оризарски и швабски измислици.
  • #1
    30 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Aвтомобил, участващ в развитието на модела-значи не е серината версия, олекотен с махнати седалки, не е със сътандартни гуми и е с променена скоростна кутия. В реалния живо се сдобиваш с спъната тревокосачка.