IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda Civic Type R отново е №1 на "Нюрбургринг" (ВИДЕО)

Японският хечбек детронира Golf GTI Clubsport S

Honda Civic Type R отново е №1 на

Honda Civic Type R отново е най-бързият сериен автомобил с предно предаване на Северната дъга на „Нюрбургринг”, обявиха от компанията-производител . Предишното поколение на модела постави рекорд на трасето в планината Айфел през май 2015 г., след това обаче първото място зае VW Golf GTI Clubsport S.

Civic Type R отново е №1 на к

Германската машина първо постигна 7.49,21 минути, с което прати в историята времето на Honda от май 2015 – 7.50,63, а след това Golf GTI Clubsport S постигна още по-добро време – 7.47,19 минути. На 3 април обаче Honda си върна първата позиция с нов рекорд – 7.43,8 минути, като постижението на японците е с над 3 секунди по-добро от това на Golf GTI. От Honda уточняват, че за рекордния опит японската компания е използвала автомобил, участващ в „развитието на модела”.

Civic Type R отново е №1 на

За повече сигурност колата е била оборудвана с ролбар, но от Honda отново уточняват, че тази промяна не е осигурила допълнителна твърдост или якост на каросерията. Но пък инженерите са намалили теглото на автомобила като са махнали задните седалки и инфотейнмънт системата. Гумите също са били променени – „разрешени за ежедневно шофиране гуми, които обаче са ориентирани към използване на писта” и ако предположите, че става въпрос за полусликове, ще познаете от първия път.

Civic Type R отново е №1 на

Civic Type R се задвижва от 2,0-литров 4-цилиндров бензинов двигател с турбокомпресор и мощност 306 к.с., като максималният въртящ момент на мотора е 400 Нм.

Civic Type R отново е №1 на

Трансмисията е 6-степенна механична, като за опита на „Нюрбургринг” кутията е била с по-ниски предавателни числа. Honda започва производството на новия Civic Type R това лято в завода си в Суиндън, Великобритания, откъдето колата ще се изнася за цял свят.



Със сигурност скоро ще има още новини за битката на хот-хечовете на „Нюрбургринг”, тъй като по-късно тази година ще дебютира новият Renault Megane RS, а рекордите на това трасе също са важна част от визитната картичка на този модел.

Снимки: Honda

0 от 500
  • #29
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ХУЙЕВЕЙ ( преди 6 години )
    Не е само до кола, а до пилетски умения.Хонда нямат добри пилоти....както се каза и по-долу:Два сток антомобила в топ версия;Еднакви гуми;Един пилот и по 10 обиколки, в един ден.Това е! Всичко друго е спекулация.
  • #28
    5 rate up comment 7 rate down comment
    до най-успешния двг ( преди 6 години )
    http://***.formula1.sportal.bg/news.php?id=21801няма такова унижение !!!!!!!!!!!!!
  • #27
    11 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Крава и хонда не боледуват, направо мрът. После ние сме лаели на умряло. ***.
  • #26
    24 rate up comment 9 rate down comment
    До долния "умни ( преди 6 години )
    Прочети за най-успешния двигател във Формула 1. Не е нито Мерцедес, нито Ферари.1988 година, Макларън ХОНДА - 15 първи места от 16 състезания.Пилоти - Сена и ***.Ненадминат рекорд и до днес!
  • #25
    9 rate up comment 8 rate down comment
    при равни условия! ( преди 6 години )
    На заседание на Стратегическата група във Формула 1 тази седмица ще бъдат обсъдени мерки, които да помогнат на Хонда да догони представянето на двигателите на конглокентите им. Японският производител се провали тотално при връщането си във Формула 1 и надеждите от тази година ситуацията да е различна се оказаха напълно нереални.По тази причина "замразените" правила за задвижващите единици до 2020 година могат да бъда леко "размразени" само за Хонда. Това трябва да бъде направено след много обстойни анализи на реалното състояние на двигателите в болидите на страдащия отбор на Макларън. След тази оценка, която трябва да бъде дадена след Гран При на Испания, ще бъде гласувано от Стратегическата група точно колко свобода на подобрения ще бъде дадена на японските инженери на Хонда, за да настигнат лидерите като Мерцедес и Ферари, без да получат прекалено голям кредит.
  • #24
    22 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Aу как лаят на умряло гоуфаджиите! Ах, колко е жалко да караш издухан 15 годишен гоуф, сглобен от бай Мехмед - 3-то поколение айрянаджия в Германия.
  • #23
    11 rate up comment 16 rate down comment
    GG ( преди 6 години )
    А средната възраст на пишещите тук колко е 23 :)Целия този шум за какво ? за 3 секунди .Това грозилище без пари трябва да го раздават.А кой коелк ое успешен като модел, сочат продабите ,та тихооо..!
  • #22
    15 rate up comment 4 rate down comment
    fan. ( преди 6 години )
    Аутомедия , как решихте , че е 306 к.с.? Настоящия модел е 310,излиза , че са свалили мощноста , а от Хонда казаха , че следващия ще е поне 320!
  • #21
    12 rate up comment 21 rate down comment
    re ( преди 6 години )
    Бременна ученичка и хонда, еднакъв срам.
  • #20
    18 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Швабите да си гледат електронната музика и нелегалните емигранти. Отдавна Япония ги надмина технологично във всички сфери.