IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda Civic Type R отново е №1 на "Нюрбургринг" (ВИДЕО)

Японският хечбек детронира Golf GTI Clubsport S

Honda Civic Type R отново е №1 на

Honda Civic Type R отново е най-бързият сериен автомобил с предно предаване на Северната дъга на „Нюрбургринг”, обявиха от компанията-производител . Предишното поколение на модела постави рекорд на трасето в планината Айфел през май 2015 г., след това обаче първото място зае VW Golf GTI Clubsport S.

Civic Type R отново е №1 на к

Германската машина първо постигна 7.49,21 минути, с което прати в историята времето на Honda от май 2015 – 7.50,63, а след това Golf GTI Clubsport S постигна още по-добро време – 7.47,19 минути. На 3 април обаче Honda си върна първата позиция с нов рекорд – 7.43,8 минути, като постижението на японците е с над 3 секунди по-добро от това на Golf GTI. От Honda уточняват, че за рекордния опит японската компания е използвала автомобил, участващ в „развитието на модела”.

Civic Type R отново е №1 на

За повече сигурност колата е била оборудвана с ролбар, но от Honda отново уточняват, че тази промяна не е осигурила допълнителна твърдост или якост на каросерията. Но пък инженерите са намалили теглото на автомобила като са махнали задните седалки и инфотейнмънт системата. Гумите също са били променени – „разрешени за ежедневно шофиране гуми, които обаче са ориентирани към използване на писта” и ако предположите, че става въпрос за полусликове, ще познаете от първия път.

Civic Type R отново е №1 на

Civic Type R се задвижва от 2,0-литров 4-цилиндров бензинов двигател с турбокомпресор и мощност 306 к.с., като максималният въртящ момент на мотора е 400 Нм.

Civic Type R отново е №1 на

Трансмисията е 6-степенна механична, като за опита на „Нюрбургринг” кутията е била с по-ниски предавателни числа. Honda започва производството на новия Civic Type R това лято в завода си в Суиндън, Великобритания, откъдето колата ще се изнася за цял свят.



Със сигурност скоро ще има още новини за битката на хот-хечовете на „Нюрбургринг”, тъй като по-късно тази година ще дебютира новият Renault Megane RS, а рекордите на това трасе също са важна част от визитната картичка на този модел.

Снимки: Honda

0 от 500
  • #19
    8 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    хондажиите, тайно фантазират да карат коли. До сега всичките, които съм срещал ми викат тва е служебната. Срам ги е, братле. Иначе в NFS-то са експерти.
  • #18
    6 rate up comment 13 rate down comment
    Хехехе! ( преди 6 години )
    Сивика и Голфа яко оскубаха саблезъбата кокошка на рено! За да се оближи до тях на рендето и боята ще трябва да му изтържат! )))))))))))
  • #17
    7 rate up comment 15 rate down comment
    до токуйто ( преди 6 години )
    да ама в тая "рекордна" сенокосачка и 1 едва може да седи като на тръни, докато Голфа си е пълноценна кола-рекордьор!
  • #16
    14 rate up comment 18 rate down comment
    Кодошо ( преди 6 години )
    Дам ... разкостена до ламарина сенокосачка-рекордьорка на текезесето! Ха ха ха!
  • #15
    28 rate up comment 13 rate down comment
    Tokyo ( преди 6 години )
    Япония - иновации, технологии, екология!Швабен зи касен - дизелгейт, сажди и упадък!
  • #14
    13 rate up comment 19 rate down comment
    re ( преди 6 години )
    По - добре 2.0л Кола, отколкото 2.0л хонда.
  • #13
    19 rate up comment 5 rate down comment
    ... ( преди 6 години )
    Очаквам да видя и новия меган РС в отговор на другите марки.
  • #12
    18 rate up comment 15 rate down comment
    Самурай ( преди 6 години )
    Aйде германофили, почвайте да лаете колко зле са "сенокосачките" и "маслояда".
  • #11
    1 rate up comment 11 rate down comment
    re ( преди 6 години )
    7.43,8 са безпроблемно навъртяни километри, RICEri.
  • #10
    33 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много са смехотворни всички тия "рекордни" обиколки на Нордшлайфето. Всички смело твърдят как рекорда бил за серийна кола, ама не баш. С не баш такова купе и не баш такива гуми и не баш такъв мотор и не баш такива настройки... Смех.Най-честно би било да се купят по един такъв модел от дилър, да им се сложат еднакви гуми, да се настроят и карат от един и същ пилот и в един и същи ден при еднакви климатични условия. Да направят по три обиколки и да се вземе най-бързата. Това е справедливо за мен