IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus показа суперспортен седан

Моделът LS 500 F Sport излиза и в хибридна версия

Lexus показа суперспортен седан

Дни преди официалното открива на автосалона в Ню Йорк компанията Lexus представи нова версия на флагмана си LS 500, която е получила добавка F Sport към името си. Моделът ще се предлага с бензинов или хибриден агрегат.

Lexus показа суперспортен седан

На външен вид Lexus LS 500 F се отличава по решетката на радиатора, над чието оформление дизайнерите на марката са се трудили повече от 5 месеца. Тя се състои от 7100 елемента (при стандартния модел те са 5000), като е свързана с осветителните тела около нея. Решетката е проектирана така, че да осигурява ефективното охлаждане на автомоболила.

В салона на LS 500 F Sport са поставени специални предни кресла, осигуряващи отлична поддръжка на тялото при динамично шофиране. Седалките са перфорирани, а за по-добрата им ергономичност са използвани алуминиеви нишки. Разположението на волана и лоста за скорости също е подчинено на удобството на водача.

"Напомпания" седан има всички приемущества на фирмената технология за управление на шасито - Vehicle Dynamics Integrated Management (VDIM), в която са интегрирани редица системи, включително ABS, ESP и др. Налице е и активна система за управлене на четирите колела - Lexus Dynamic Handling, спортни настройки на окачване, както и други технически детайли, облекчаващи водача и повишаващи нивото на безопасност.

Четиривратият LS 500 F Sport е оборудван с битурбо V6 с обем 3,5 литра, развиващ 415 к.с. и 600 Нм въртящ момент. Двигателят се съчетава с 10-степенна автоматична скоростна кутия, което осигурява на машината със задно предаване ускорение от 0 до 96 км/ч за 4,5 секунди.

Хибридната версия на модела, разчита на атмосферен 3,5-литров бензинов V6, два електромотора и комплект литиево-йонни батерии. Мощността на агрегата е 354 к.с., а ускорението от 0 до 96 км/ч отнема 5,2 секунди.

Снимки: Lexus
 

Тагове: lexus ls ls f sport
0 от 500
  • #19
    2 rate up comment 1 rate down comment
    GP ( преди 6 години )
    Минаха времената, в които Лексус се славеше само с лукс, качество и надеждност. Това десетилетие беше най-успешното за Лексус, като много автожурналисти оцениха управлението и настройката на окачването на някои модели като по-добри от това на немското трио... В този ред на мисли, напоследък и Кадилаците са по-добри от немците в някои класове, така че ***!!!
  • #18
    3 rate up comment 0 rate down comment
    GP ( преди 6 години )
    Няма да коментирам феновете на ВАГ, които са повече от очевидни, но няма как да не обърна внимание на меко казано неграмотно написаната статия. Първо "Дни преди официалното открива...", второ това не е суперспортен седан, а спортен пакет за флагмана на Лексус, трето спекулира се, че този спортен пакет няма да се предлага за хибридната версия, поне за Америка. Колкото до вас ВАГинали, Лексус ще пусне истинска суперспортна версия с 600+ коня, която ще превъзхожда всичко в класа си.
  • #17
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Като гледам нтериора и ме напушва смях. После защо не продавали, то ако не си някъв напушеняк не виждам как ще го купиш това. Затова S-класата е първа по продажби и в Европа и в Япония и в САЩ.
  • #16
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 6 години )
    Хех, ВАГитата под "истински" премиуми разбират канцерогенни тракащи смрадливи дизели. Разбира се, Лексус такива няма как да предлагат. Лексус са лукс, технологии и качество - все непосилни категории за немските дърводелци. Затова е и воят на умряло от комплексираните вагонетки под всяка една статия за Тойота/Лексус.
  • #15
    2 rate up comment 7 rate down comment
    BG i Premium ( преди 6 години )
    Ами ние си работим и си караме истински премиум маркки??????Muhaaaaaaaa. Kavali.
  • #14
    11 rate up comment 2 rate down comment
    не само ( преди 6 години )
    Не само премиуми,караме си нормални автомобили без проблемите за които жълтите тийнове бленуват.А коли за по 100 + точно тия тийнове няма и да видят понеже първо трябва да се избачкат тия парици.А след 4 тата година като види ,че е похабил един апартамен за една ламарина...и може и да му просветне.Който има, и иска нека хачри за тесли,за лигени..за нормалните хора колата е за работа и за транспорт основно.
  • #13
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Жалка картинка с кичозно раздърпани ъгълчета и смачкан гевгир за решетка отпред.
  • #12
    11 rate up comment 7 rate down comment
    хахахаха ( преди 6 години )
    японски премиум- звучи като дошо-професотможе ,а *** ако си на много лоша дрога
  • #11
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    караш на марко топа - вагенски дървар хахахаха
  • #10
    8 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ами ние си работим и си караме истински премиум маркки, а не псевдо като горната.