IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus показа суперспортен седан

Моделът LS 500 F Sport излиза и в хибридна версия

Lexus показа суперспортен седан

Дни преди официалното открива на автосалона в Ню Йорк компанията Lexus представи нова версия на флагмана си LS 500, която е получила добавка F Sport към името си. Моделът ще се предлага с бензинов или хибриден агрегат.

Lexus показа суперспортен седан

На външен вид Lexus LS 500 F се отличава по решетката на радиатора, над чието оформление дизайнерите на марката са се трудили повече от 5 месеца. Тя се състои от 7100 елемента (при стандартния модел те са 5000), като е свързана с осветителните тела около нея. Решетката е проектирана така, че да осигурява ефективното охлаждане на автомоболила.

В салона на LS 500 F Sport са поставени специални предни кресла, осигуряващи отлична поддръжка на тялото при динамично шофиране. Седалките са перфорирани, а за по-добрата им ергономичност са използвани алуминиеви нишки. Разположението на волана и лоста за скорости също е подчинено на удобството на водача.

"Напомпания" седан има всички приемущества на фирмената технология за управление на шасито - Vehicle Dynamics Integrated Management (VDIM), в която са интегрирани редица системи, включително ABS, ESP и др. Налице е и активна система за управлене на четирите колела - Lexus Dynamic Handling, спортни настройки на окачване, както и други технически детайли, облекчаващи водача и повишаващи нивото на безопасност.

Четиривратият LS 500 F Sport е оборудван с битурбо V6 с обем 3,5 литра, развиващ 415 к.с. и 600 Нм въртящ момент. Двигателят се съчетава с 10-степенна автоматична скоростна кутия, което осигурява на машината със задно предаване ускорение от 0 до 96 км/ч за 4,5 секунди.

Хибридната версия на модела, разчита на атмосферен 3,5-литров бензинов V6, два електромотора и комплект литиево-йонни батерии. Мощността на агрегата е 354 к.с., а ускорението от 0 до 96 км/ч отнема 5,2 секунди.

Снимки: Lexus
 

Тагове: lexus ls ls f sport
0 от 500