IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai вдигна заплатите в Чехия с 12%

Рекордно ниската безработица в страната накара Skoda да плати по 3600 евро премия на работниците

Hyundai вдигна заплатите в Чехия с 12%

Работниците в чешкия завод на Hyundai ще получат рекордно увеличение на заплатите от 12%, стана ясно в същия ден, в който собственикът на единствения български автомобилен завод потвърди, че е подал иск за обявяване в несъстоятелност.

Hyundai вдигна заплатите в Чехия с 12%

Връзката между двете новини не е чак толкова далечна - заводът на Hyundai в Ношовице по първоначалния замисъл трябваше да е в България, най-вероятно във Варна. Според запознати корейците рязко са променили плановете си след среща на четири очи с тогавашния министър на икономиката.

Управата на завода в Ношовице потвърди, че ще увеличи базовите възнаграждения на работниците с по 4.5% тази и 4.6% идната година. Разликата до 12% ще дойде чрез изплащането на различни бонуси.

Чехия понастоящем се радва на рекордно ниска безработица от 3.4% и множество индустриални компании се оплакват, че трудно намират работници. Недостигът накара конкурента Skoda например да изплати на своите служители допълнителна премия в размер на 3 600 евро за миналата година.

В Ношовице Hyundai произвежда ключовите си модели за европейския пазар - Tucson, i30 и ix20.

 

Тагове: hyundai skoda
0 от 500
  • #2
    34 rate up comment 0 rate down comment
    Achtung ( преди 7 години )
    Напишете му името на този министър да си го знаем :) Последните 10 години изтървахме по мои сметки 4 завода за производството на автомобили изцяло по вина на различните управляващи през този период. Като казвам заводи, нямам предвид халето за събиране на бутикови бройки като това в Ловеч.
  • #1
    21 rate up comment 5 rate down comment
    none ( преди 7 години )
    Даам по време на управлението на г-н Сакскобурготски с икономически министър г-н Николай Василев. Глупостите които успя да сътвори въпросното правителство, ако ги натрупаме на куп ще направят планина с височината на Алпите (пак добре че на тези преди тях са колкото Хималаите високи), включително кражбата на БТК, трансформирането на детските надбавки в помощи за отглеждане на деца, довели до това Сливен да е най-младия град в България, връщането на царската земя няколко пъти, дълга и т.н. ...