IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai вдигна заплатите в Чехия с 12%

Рекордно ниската безработица в страната накара Skoda да плати по 3600 евро премия на работниците

Hyundai вдигна заплатите в Чехия с 12%

Работниците в чешкия завод на Hyundai ще получат рекордно увеличение на заплатите от 12%, стана ясно в същия ден, в който собственикът на единствения български автомобилен завод потвърди, че е подал иск за обявяване в несъстоятелност.

Hyundai вдигна заплатите в Чехия с 12%

Връзката между двете новини не е чак толкова далечна - заводът на Hyundai в Ношовице по първоначалния замисъл трябваше да е в България, най-вероятно във Варна. Според запознати корейците рязко са променили плановете си след среща на четири очи с тогавашния министър на икономиката.

Управата на завода в Ношовице потвърди, че ще увеличи базовите възнаграждения на работниците с по 4.5% тази и 4.6% идната година. Разликата до 12% ще дойде чрез изплащането на различни бонуси.

Чехия понастоящем се радва на рекордно ниска безработица от 3.4% и множество индустриални компании се оплакват, че трудно намират работници. Недостигът накара конкурента Skoda например да изплати на своите служители допълнителна премия в размер на 3 600 евро за миналата година.

В Ношовице Hyundai произвежда ключовите си модели за европейския пазар - Tucson, i30 и ix20.

 

Тагове: hyundai skoda
0 от 500
  • #22
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ламбо, това беше най-тъпия коментар който съм чувал. Значи за Чехия могат да говорят само тези, които са били там ха-ха-ха. По твоята "умна" логика учител по география може да е само човек, който е обиколил целия свят, защото само такъв има право не само да говори, а и да преподава на други за чуждите държави. А ти лично дали коментираш само държави, градове и места където си бил лично? Някой друг умник пък може да ти каже че ти нямаш право да коментираш, защото не си бил точно в този завод нали
  • #21
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Lamborghini ( преди 6 години )
    Не е до хвалбата а до това че когато даваш или изказваш мнение по дадена статия би трябвало да си запознат с дадената информация. Аз лично съм запознат с държавата която е спомената, бил съм достатъчно време там за да дам съответните коментари.
  • #20
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Що? Ти искаш да се пофалиш че си бил ли? Давай :Р
  • #19
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Lamborghini ( преди 6 години )
    ДА ПОПИТАМ ВСИЧКИ КОМЕНТИРАЛИ ТАЗИ СТАТИЯ НЯКОЙ ОТ ВАС БИЛ ЛИ Е В ЧЕХИЯ???????????????
  • #18
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    че от 6 години работи завода за коли на Хюндай в Русия. Русия няма нищо общо с алчноста на нашите политици. Руснаците си правят пари имат ресурси, имат модерни оръжия които прадават, Изпращат дори американските астронавти със свои ракети. Руснаците ги боли фара, дали Хюндай ще строи у нас или не.ТОВА НЯМА ДА СПАСИ РУСИЯ ОТ РАЗПАД!!!
  • #17
    11 rate up comment 0 rate down comment
    до историка ( преди 6 години )
    Споразумението между Hyundai и чешкото правителство е от пролетта на 2002, подписано след преговори, започнали през февруари 2001. Чаровния другар Овчаров може да ни е продал два-три пъти на Газпром за жълти стотинки, но по тая точка не е той
  • #16
    9 rate up comment 2 rate down comment
    От чужбината ( преди 6 години )
    Ако новите СЛУГИ на народа пак не слушат господаря си не си чоплене носовете пред клавиатурите ами ИЗЛЕЗТЕ И ГИ ИЗРИНЕТЕ!200-300 хиляди на жълтите павета ще свършат работа.вярвам ,че в БГ са останали повече на които им е писнало!Какво се случва с робът, който НЕ ЗАЧИТА волята на господаря си (да, референдума) и на всичкото отгоре ГО ЛЪЖЕ И КРАДЕ???
  • #15
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Гадняр ( преди 6 години )
    Нищо, нали си имаме YAZAKI в Сливен и Димитровград. Там се бачка 5дни първа, 5 дни втора и 5 дни нощна смяна.Заплатите са "почти" като в Чехия. Работниците са квалифицирани "шведи".
  • #14
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Историк ( преди 6 години )
    Заводът започва да се строи на 26.04.2007... Правителството между 16.08.2005 и 27.07.2009 е на сладура Станишев .. а министър на икономиката и енергетиката е Румен Овчаров
  • #13
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Де да беше само през тези години. Годините на костов и опоскването на родината. Заметената под килима огромна кражба на 6,5 милиарда от КТБ.. Тия новите които с Есемеси махат и назначават. Помнители тефтерчето на Златарски, с ИФ,ЦЦ,ББ, кой да не се закача, кой да бъде ударен и тефтерчето изчезна, било откраднато от колата на следователя по случая?!?! Какво ли е правило веществено доказателство в колата му? Нон стоп ни хвърлят партенки и ние се ловим на евтините въдички като шарани. Ами Белене? Ами цанков камък? То един читав няма. В неделя ГЕРБ печелят и в Понеделник вече шоуто на Слави бе спряно!! Каква е тази държава? Затварят се устите на който много рипа, но не се пипат медиите до власта. Ужас!