IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Сайт продаде 350 Alfa Romeo Giulia за 33 секунди

Италианските машини разграбени при завръщането си на китайския пазар

Сайт продаде 350 Alfa Romeo Giulia за 33 секунди

Китайските клиенти на Alfa Romeo демонстрираха рекорден интерес към новия модел Giulia и купиха 350 коли за точно 33 секунди.

Китайци чупят рекорди заради Alfa Romeo Giulia

Успешната търговска операция беше осъществена от онлайн платформата Tmall, която е собственост на гиганта Alibaba, а разпродажбата на италианските седани беше част от промоцията Tmall Super Brand Day и маркира завръщането на марката на местния пазар.

290 от тези коли са версия Milano с 2-литров бензинов турбо мотор, а цената им китайски юани се равнява на 62 900 долара.

Другите 60 автомобила обаче са много по-интересни – те са от версията Quadrifoglio Verde с мощност 510 конски сили и цена 149 000 долара, което в Китай се равнява на малко над 1 милион юана.

Това е втората успешна разпродажба на марка на FCA на платформата Tmall. През март миналата година Maserati продаде 100 бройки Levante за 18 секунди, като използва абсолютно същата схема, като цената на всеки един от автомобилите беше 146 000 долара.

0 от 500
  • #28
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Освен по скъпото окачване на 59ката другото е поносимо ,1.9жтдм или 2.4 жтдм са неразрушими и вървящи за разлика от някои японски дизели. Японски е автоматикът за препоръчване е. Взимай такава алфа стига да е читава,или от маниак алфист .
  • #27
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Д ( преди 7 години )
    Аз карам 159 1.9 150к. от 2012 насам. Поддръжката е като на средностатистически автомобил. Не съм махал DPF-а, ЕГР-а го смених наскоро, нямам проблем с вихровите клапи. Сменям масло и ремъци редовно. Не мога да се оплача. 1.9 JTDm е някакъв изродски мотор.
  • #26
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Непознат ( преди 7 години )
    Колеги до сега не съм карал италианка, но последно време изпитвам интерес към Фиат и Алфа с превес на 159 над останалите.Някой може ли да каже няколко думи за 159 по отношение на надеждност на дизелите 1.9 120 и 150к.с и цени на части ако има нещо по специфично за поддръжката?Ясно ми е, че няма да е надеждна като японката, която карам, но виждам красотата на италианките и доста ме интригуват от скоро.
  • #25
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Карал си Жулиета колкото Папата е състезател. Този автомобил не се предлага още на пазара в България и няма как да си го карал за повече от един тест драйв. Никой по света не е констатирал дефекти в Джулията, наш *** обаче знае. Знаеш само, че нищо не знаеш. Аман от профани.
  • #24
    4 rate up comment 2 rate down comment
    druglio ( преди 7 години )
    Сега карам БМВ Х3 е83 фейслифт, преди имах алфа 156 1.8 бензин 7 години. За седем години нито 1 път не ми се счупи нещо по двигателя, а три години не и беше сменяно маслото, карал съм я зимата в червения диапазон незагрята. Толкова ръгане е видяла и нито 1 път не ме е предала никъде! Бих и сега си взел такава но нямам финансовата възможност просто.
  • #23
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    *** за много хитър ли се имаш?ДОРИ и да са еднакви доставчиците на тези елементи, то проблемите при мазерати са отстранени вече, демек тези модули няма как да дефектират отново. Скапаните коли на ВАГ се правят с части от китай, а ти си седнал да обясняваш за нашето качество на производство.Само ще ти кажа, че в България се произвеждат едни от най-качествените модули за автомобили - виждал съм как ги тестват. Жалко е че си такъв хейтър и с толкова малко сиво вещество в тиквата.
  • #22
    3 rate up comment 3 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    Колко сте елементарни и двамата :)))А замисляте ли се, че производителите си имат доставчици за отделни компоненти :)))Или си мислите, че от единия край в завода вкарват гума, алуминий, пластмаса, платки жица и т.н., а от другия излизат коли.Чичковците, а знаете ли в кой завод се произвеждат тея коли?!? :))П.П. *** е този, който си мисли, че от всичко разбира и може, а не е прочел нищо през живота си.
  • #21
    7 rate up comment 4 rate down comment
    ha ( преди 7 години )
    Кога си карал подобен автомобил бе пубер хахаха я свали некво порно и се успокой
  • #20
    3 rate up comment 10 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    Аз незнам на Мазерати какви са им проблемите, но знам на Алфа Ромео Джулия, какви са и сам ги изброил. И ги знам, не защото съм ги прочел, а защото се сблъсквам с тях, поне с тези които съм изброил.
  • #19
    2 rate up comment 7 rate down comment
    само сметки... ( преди 7 години )
    365 дни - 104 уикенда=261дни х 24ч. х3600 сек. = 22 550 400сек./с всички останали празници/ При годишни продажби от малко над 24 млн.автомобила,то имаме по една продадена кола във всяка секунда. И то без да Алфа на промоция.