IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Рекордът на Lamborghini на „Нюрбургринг” бе обявен за измама

Експерти твърдят, че видеото с постижението на Huracan е фалишифицирано

Рекордът на Lamborghini на „Нюрбургринг” бе обявен за измама

Компанията Lamborghini бе засипана с критики, след като публикува видеозапис, в който предсерийният прототип Huracan Performante поставя абсолютен рекорд за преминаване на Северната дъга на „Нюрбургринг” от несъстезателен автомобил.

Рекордът на Lamborghini на „Нюрбургринг” бе обявен за измама

Хиперколата под управлението на тест-пилота на Lamborghini - Марко Мапели, успява да завърши кръга за 6 минути и 52 секунди, като побеждава досегашния рекордьор Porsche 918 Spyder с цели 5 секунди. Според експерти, гледали видеото, то е фалшифицирано и резултатът е измама.

Специалистите твърдят, че показаният от Lamborghini видеозапис е с честота от 25 кадра, а не от 24. Така реалиният резултат на Huracan Performante би трябвало да бъде около 7 минути и 8 секунди.

Джеймс Гликенхаус, шеф на компания Scuderia Cameron Glickenhaus, която произвежда хиперколи в малки тиражи, също не е съгласен с обявения резултат. Той предложи да бъде определен специален ден, в който на „Нюрбургринг” сили да премерят всички автомобили от този клас.

Рекордът на Lamborghini на „Нюрбургринг” бе обявен за измама

В защита на Lamborghini се изказа шефът на Audi Sport - Стефан Рейл, според които липсата на мощност при Huracan Performante в сравнение с конкурентите се компенсира от системите за активна аеродинамика на суперколата.

Генералният директор на Lamborghini - Стефано Доменикали, също отрече компанията му да е излъгала. Според него, резултатът от обиколката е проверен и потвърден с данни от GPS. Доменикали допълни, че основна роля на „Нюрбугринг” играят не толкова динаичните характеристики на колата, колкото аеродинамиката.

Трябва да се отбележи, че предсерийният Huracan Performante е поставил рекорда още през октомври миналата година, но постижението бе разкрито едва в навечерието на автосалона в Женева, където бе показана серийната версия на колата.


Снимки и видео: Lamborghini
 

 

0 от 500
  • #10
    14 rate up comment 7 rate down comment
    до Дошо ( преди 7 години )
    Има официална измервателна процедура,която се основава не на видео, а на GPS! И кои са експертите!? Някои хейтъри като теб? Единственото цитирано име е на х'американски иквеник,който от 20 г. "прави" най-бързия автомобил на света!Нали знаеш,че от близо година собствеността и управлението са на американска фирма и подобна измама е невъзможна,тъй като именно екипа на пистата потвърждава времената.Злобата,ниската ти култура и пристрастността са те направили крайно необективен!
  • #9
    9 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Изненадани? Учудени има ли?Поредното доказателство, че във ВАГ всичко е лъжа и измама. Жалко за легендарната марка. И тя ще бъде разсипана в името на печалбата чрез лъжи и манипулации. Закривайте перачницата ВАГ! Те са срам за автоиндустрията!
  • #8
    10 rate up comment 14 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    Нормално за измамниците от СОЦваген.Вече не е нужно да пиша.Новините говорят сами по себе си.
  • #7
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Регламента е време за обиколка. Всеки производите се стреми да прави тестове в най подходящото време - температура на въздуха, асфалта, липса на вятър и т.н.В двете посоки се прави измерването когато се засичат рекорди за скорост за да се елиминра вличнието на вятър и наклнон, като се взима средното време.
  • #6
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ами да, трябва даже да се направи и още едно каране в обратна посока, за да се регистрира като официално постижение!Не мога да разбера, как ги записват тези рекорди, кой следи автомобилът с какви параметри е, какво е махнато или добавено!Пускат някакъв клип от някаква кола и айде, най добро време...на кого да се вярва?
  • #5
    10 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    "429.166666667 секунди, което си е 7:09."Колега - пусни си хронометъра и гледай - няма как да има разлика 18 секунди.
  • #4
    15 rate up comment 9 rate down comment
    Смятай ( преди 7 години )
    не знам лъжат ли не лъжат ли, ама не ти е вярна калкулацията. 25/24=1.0416666667. Това като го умножиш по тия 412 секунди прави = 429.166666667 секунди, което си е 7:09.
  • #3
    12 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    НИщо ново ВАГ лъже...Дори не се и учудвам. Те колко шмикерии правиха с поршето... уш било стандартно ама не баш, ама то настройките ама то гумите ама то тва онова...Всичко изречено от ВАГ е лъжа. Просто го доказаха сами с манипулацията на данните за кола на годината, с лъжите за еко дизелите, с лъжите за нови модели, които никой не видя, нови технологии, които никои не вижда...Абе общо взето едно голямо говорене без капка покритие.
  • #2
    17 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ... и пак за специалистите - разликата между 24 и 25 кадъра е 0,001666667 секунди, което при 412 секунди колкото е обиколката ще даде разлика от 687 стотни за цялото време.
  • #1
    29 rate up comment 24 rate down comment
    ИВО ( преди 7 години )
    Нормално за VAG - при тях всичко е измама !