IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Рекордът на Lamborghini на „Нюрбургринг” бе обявен за измама

Експерти твърдят, че видеото с постижението на Huracan е фалишифицирано

Рекордът на Lamborghini на „Нюрбургринг” бе обявен за измама

Компанията Lamborghini бе засипана с критики, след като публикува видеозапис, в който предсерийният прототип Huracan Performante поставя абсолютен рекорд за преминаване на Северната дъга на „Нюрбургринг” от несъстезателен автомобил.

Рекордът на Lamborghini на „Нюрбургринг” бе обявен за измама

Хиперколата под управлението на тест-пилота на Lamborghini - Марко Мапели, успява да завърши кръга за 6 минути и 52 секунди, като побеждава досегашния рекордьор Porsche 918 Spyder с цели 5 секунди. Според експерти, гледали видеото, то е фалшифицирано и резултатът е измама.

Специалистите твърдят, че показаният от Lamborghini видеозапис е с честота от 25 кадра, а не от 24. Така реалиният резултат на Huracan Performante би трябвало да бъде около 7 минути и 8 секунди.

Джеймс Гликенхаус, шеф на компания Scuderia Cameron Glickenhaus, която произвежда хиперколи в малки тиражи, също не е съгласен с обявения резултат. Той предложи да бъде определен специален ден, в който на „Нюрбургринг” сили да премерят всички автомобили от този клас.

Рекордът на Lamborghini на „Нюрбургринг” бе обявен за измама

В защита на Lamborghini се изказа шефът на Audi Sport - Стефан Рейл, според които липсата на мощност при Huracan Performante в сравнение с конкурентите се компенсира от системите за активна аеродинамика на суперколата.

Генералният директор на Lamborghini - Стефано Доменикали, също отрече компанията му да е излъгала. Според него, резултатът от обиколката е проверен и потвърден с данни от GPS. Доменикали допълни, че основна роля на „Нюрбугринг” играят не толкова динаичните характеристики на колата, колкото аеродинамиката.

Трябва да се отбележи, че предсерийният Huracan Performante е поставил рекорда още през октомври миналата година, но постижението бе разкрито едва в навечерието на автосалона в Женева, където бе показана серийната версия на колата.


Снимки и видео: Lamborghini
 

 

0 от 500
  • #30
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Георги ( преди 7 години )
    наистина ли са се хванали за кадрите в секунда, ми то има формати в 24,25,30 fps, ако гледаш един филм 30fps да не би нещата да се случват по-бързо. Всичко зависи какъв формат и компресия са го направили когато са добавяли камерата от вътре, километража и картата. Кадрите в секунда в случая немогат да бъдат причина, записа да е фалшив. А дали е истински рекорда немога да кажа.
  • #29
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Кичкоо..умна си като ( преди 7 години )
    Да напрай кое викаш Кичеее..6 кво? баници и мекички ли ? Мухахха..на края на трасето котлоня ше се взриви,а Ламбо което и да вземеш ше върти обиколко докато му свърши резервоаро.Мааанете се с тия котлони,тостери,миксери и прочее посуда.На лигени се нагледахме,сега и тостерите почнаха да летят,..алтав свет.
  • #28
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Ки4ка ( преди 7 години )
    И за кюмбета... :-о)))
  • #27
    1 rate up comment 1 rate down comment
    KiK ( преди 7 години )
    Бе що не накарат кака ви Кичка с нейната Електричка да се пусне и като напрай 6:66 да млъкнете Всите... Апропо - очаквайте скоро МаТе Римац, който ще ви даден още един повод за размисъл... Тея ДВГ-та са само за Англо-Саксонски Мекерета...
  • #26
    5 rate up comment 2 rate down comment
    До 435i ( преди 7 години )
    Погледни дали някой пиян поляк не си е забравил евтината си недопита водка в жабката ти, докато ти е сглобявал "звяра"! Аре, като я намериш - наздравье!
  • #25
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    На входа на тоалетното трасе-Грухгрухринг просто трябва да има надпис:"Независимо от реалния резултат на нашата писта друга кола освен немска НЕ МОЖЕ ДА Е НАЙ-БЪРЗА!!!
  • #24
    12 rate up comment 0 rate down comment
    още отговори ( преди 7 години )
    ..Да добавим ли и кретенското мерене на мощност на вала.Те автомобилите само по вал са улицата..само данъците са по вал.Всеки ремък тегли проценти,водната помпа, серво чудесии,после си идват паразитните загуби от трнасмисии.Ама данъка е по данни на гол мотор.Честито на балъците ,те това е най голямата измама в автомобилостроенето ,а не дизелгейти мейти ..Данните трябва да са за мощност приведена за колелата.С това разполагаш днес.А данните на хартия да си ги държат.
  • #23
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тия са н аправили егати свободното съчинение. За първи път в света рекорд за време се измерва в кадри в секунда! Егати експертите!
  • #22
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    РРЕбмв не ти завиждам за колите,а за чувството ти за хумор.Номер 1 си
  • #21
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Aнонимен ( преди 7 години )
    Бих перефразирал колегата по долу.." Хаха, ЖЪЛТ опит на "конкypенцията" да умаловажи постигнатото от Ламборгини. Хора без работа освен да ровят в кофата с л..и да мирише друго не могат.Лошко е по добър в това той не само рови тои има вентилатор..и мята ли мята.Как не свърши тоя матрял ненам.Този с хипер-фабриката беснее поради много проста причина.Талигата с която искат да борят рекорда дори напомпана с много к.с не може да слезне под времето на Порш,камо ли на Ламбо..киселкооо...