IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Рекордът на Lamborghini на „Нюрбургринг” бе обявен за измама

Експерти твърдят, че видеото с постижението на Huracan е фалишифицирано

Рекордът на Lamborghini на „Нюрбургринг” бе обявен за измама

Компанията Lamborghini бе засипана с критики, след като публикува видеозапис, в който предсерийният прототип Huracan Performante поставя абсолютен рекорд за преминаване на Северната дъга на „Нюрбургринг” от несъстезателен автомобил.

Рекордът на Lamborghini на „Нюрбургринг” бе обявен за измама

Хиперколата под управлението на тест-пилота на Lamborghini - Марко Мапели, успява да завърши кръга за 6 минути и 52 секунди, като побеждава досегашния рекордьор Porsche 918 Spyder с цели 5 секунди. Според експерти, гледали видеото, то е фалшифицирано и резултатът е измама.

Специалистите твърдят, че показаният от Lamborghini видеозапис е с честота от 25 кадра, а не от 24. Така реалиният резултат на Huracan Performante би трябвало да бъде около 7 минути и 8 секунди.

Джеймс Гликенхаус, шеф на компания Scuderia Cameron Glickenhaus, която произвежда хиперколи в малки тиражи, също не е съгласен с обявения резултат. Той предложи да бъде определен специален ден, в който на „Нюрбургринг” сили да премерят всички автомобили от този клас.

Рекордът на Lamborghini на „Нюрбургринг” бе обявен за измама

В защита на Lamborghini се изказа шефът на Audi Sport - Стефан Рейл, според които липсата на мощност при Huracan Performante в сравнение с конкурентите се компенсира от системите за активна аеродинамика на суперколата.

Генералният директор на Lamborghini - Стефано Доменикали, също отрече компанията му да е излъгала. Според него, резултатът от обиколката е проверен и потвърден с данни от GPS. Доменикали допълни, че основна роля на „Нюрбугринг” играят не толкова динаичните характеристики на колата, колкото аеродинамиката.

Трябва да се отбележи, че предсерийният Huracan Performante е поставил рекорда още през октомври миналата година, но постижението бе разкрито едва в навечерието на автосалона в Женева, където бе показана серийната версия на колата.


Снимки и видео: Lamborghini
 

 

0 от 500
  • #20
    14 rate up comment 1 rate down comment
    112 ( преди 7 години )
    Все пак щом е измерено и засечено с GPS и данните са потвърдени как по-точно ще се излъже. Склонен съм да вярвам на италианците по-скоро.
  • #19
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Bmw435i ( преди 7 години )
    A veroiatnosta automedia kato citara "experti" vsa6tnost da se pozovava na Do6yy e tolkova goliama,kolkoto e veroiatnosta VW Group pak da prodade nai-mnogo avtomobili prez 2017
  • #18
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Bmw435i ( преди 7 години )
    Veroiatnosta Lambo da sa izlagali za vremeto e tolkova goliam,kolkoto veroiatnosta Toyota da spe4eli titlata vav Formula 1 tazi godina i to bez da u4astva
  • #17
    4 rate up comment 3 rate down comment
    и още ( преди 7 години )
    Fast forward to 2017, and a YouTuber buys a 2017 Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. She named her channel AutoAvanti, and the car is being showcased in multiple videos. The most recent of them involves performing a dyno test, which is done at a shop called CBRD Speed Factory, and a Mustang-brand dyno is employed.
  • #16
    3 rate up comment 3 rate down comment
    ето ви,бе! ( преди 7 години )
    Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Gets Dyno Tested, Results Are Not As Expected
  • #15
    19 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Хаха, жалък опит на "конкypенцията" да умаловажи постигнатото от Ламборгини. Всички се надъжваха да правят кола която да бие 918, бяха закани и високопарни изказвания и изведнъж ФРАС от Ламбо, ей така изведнъж, щото другите докато са силни на приказки, Ламборгини са силини на автомобили. Много болезнено за "конкypенцията". Измерването на пистата става по GPS, а там няма как да се излъже освен това на пистат присъстват и технически лица.
  • #14
    8 rate up comment 9 rate down comment
    Редакторчетата!!! ( преди 7 години )
    Не знам откъде "изсмукахте" тази "сензация",но явно не ви остава време да прочетете и публикувате скандалните измервания на реалната мощност на новата Джулия!Или ви плащат точно за подобна политика:всеки ден да публикувате нещо "скандално" за ФВ.Ами продължавайте! Явно това се отразява доста добре и на продажбите,и на печалбите!
  • #13
    14 rate up comment 10 rate down comment
    други са мошениците! ( преди 7 години )
    Например: през 2013 г. един Нисан Нисмо ГТ-Р,моделна 2016 г. постави време от 7.07.Когато излезна стоковата машина със същите характеристики,Порше Турбо и Ауди Р8 му скъсаха шушоните на всички писти и драг състезания.А времената им на Ринг-а бяха несравнимо по-слаби от тези на Нисан!Същото е с "предпроизвдствения" модел на Алфа Ромео Джулия,която би времето на Панамера,а в реалните тестове на стоковите автомобили на динотест не могат да постигнат и 400к.с.,т.е. 112 по-малко!
  • #12
    12 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Къде е новината само да попитам?ВАГ лъжат от години и вече на никой не му прави впечатление. Дори смахнатите им фенове се кефят. За тях е кеф да ги лъжат...
  • #11
    18 rate up comment 4 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    Ами рекорда си стои още насайта на Нюрбургринг, така че докато не го свалят от там се води за официален рекорд.Но ако наистина се окаже, че има манипулация с клипа, ще е голям удар за Ламборгини