IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda задмина по печалба Audi

Групата Volkswagen отчете най-добрата си година напук на Дизелгейт

Skoda задмина по печалба Audi

Напук на Дизелгейт, Volkswagen Group отчете рекорден оборот и рекордна печалба за 2016 година. Силните резултати се дължат най-вече на две от общо 12-те марки в концерна - Porsche и Skoda.

Skoda надмина по печалба Audi
Skoda очаква още по-силен резултат през 2017 покрай навлизането на пазара на Kodiaq и очакваното ново поколение на Yeti

Оборотът на групата през 2016 е бил 217 милиарда евро, а нормата на печалба е 6.7%. Германците са пласирали 10.3 милиона автомобила, което им позволи да изпреварят Toyota като най-голям производител в света.

Прогнозата за 2017 година е рекордът да бъде подобрен с още около 4%, съобщи главният изпълнителен директор Матиас Мюлер.

Най-забележително през миналата година е било представянето на Skoda. Произвежданата в Чехия марка има 31% ръст в оперативната печалба, а маржът й достига 8.7% - с половин процент по-висок от този на Audi.

При Porsche оперативната печалба е скочила с почти 14 на сто, до общо 3.9 милиарда евро. Маржът тук очаквано е най-висок - 17.4%.

Skoda надмина по печалба Audi
Главният изпълнителен директор на групата Матиас Мюлер прогнозира 4% ръст в оборота през 2017 и норма на печалба между 6 и 7 %

Другата добра новина за концерна е излизането на Seat на печалба за пръв път от над десетилетие. Испанската марка отчита 153 млн. евро печалба при 10 милиона загуба година по-рано, като промяната е преди всичко благодарение на новия кросоувър Ateca.

Лек спад има само при основната марка Volkswagen, на която се пада около половината от оборота, но съвсем скромна част от печалбата на групата. Маржът на VW се е свил от 2 до 1.8%.
 

0 от 500
  • #18
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Това на снимката за първи път го виждам и е МЕГА ГРОЗНО!!!Едно време бяха така грозни шкодите.
  • #17
    6 rate up comment 7 rate down comment
    none ( преди 7 години )
    Това че Шкода са вдигнали драстично маржа на печалбата, може да се дължи на 2 неща: 1. Или са вдигнали цените, 2. Или са намалили себестойността. Наскоро покарах нова Октавия по сериозно и определено мисля че е второто. Лошото е че се вижда и в салона ...
  • #16
    8 rate up comment 1 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    МАле, мале чета коментарите и за пореден път се убеждавам, че тук пишат невменяеми :)))ОКоло 8% от коментарите са малко смислени.
  • #15
    7 rate up comment 12 rate down comment
    Bmw435i ( преди 7 години )
    KOI SEGA E NOMER 1????Koii be bedni mi6ki
  • #14
    3 rate up comment 2 rate down comment
    mr ( преди 7 години )
    Снощи по пътя срещнах две змии. Те ме настъпаха, аз ги ухапах.
  • #13
    6 rate up comment 12 rate down comment
    opa ( преди 7 години )
    Това прилича на Multipla,грозноооооооооооо!
  • #12
    3 rate up comment 4 rate down comment
    getrag ( преди 7 години )
    Ооооооо *** анонимен - ти неразумний юроде DSG не е на VW - не е на никой правят ги GETRAG.Скрий се и не се обаждай !
  • #11
    24 rate up comment 12 rate down comment
    Чета ( преди 7 години )
    коментарите на долния анонимник, който пак се е разпенил по темата за VW. Тоя ще пукне някоя вена от злоба и мъка, че VW груп за пореден път излезе по-силна от всякога и бие всички рекорди!Тоя бил най умния в света, а милионите клиенти на VW били ***, и затова купували толкова! ***.
  • #10
    11 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ВАГи бе,любимите ти ке.нефи правят най-голяма печалба въпреки качеството на това, което предлагат заради такива слаб0умници, като теб. Факт е, че глупавата част от населението е повече от умната. Още по-известен факт е, че глупаците обичат да бъдат лъгани и най-лесно биват манипулирани. За да имаш такава печалба, значи си пестил яко. Пестено е от материали, технологии и всичко за което се сетиш. Единствено от подкупи и плащане на медии и журналисти не пестят. Там ВАГ са 1.
  • #9
    13 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ВАГи, бива ли да си толкова *** бе момче! Бива ли да не знаеш кой им прави кутиите на любимата ти марка каруци! Та ти биеш по тАпотия всички ВАГенисти взети заедно. Направо счупи тАпомера днес с поредното си *** изказване.Ти за BorgWarner чувал ли си? Хайде сега пусни търсачката, за да разбереш някой неща, че си толкова ***, че няма на къде! И като се запознаеш с това-онова обърни на кирилица, че с тази шльокавица съвсем тАпееш!