IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Внимание с тези коли на старо!

От даунсайзнатия мотор до алуминиевия корпус: 8 неща, които могат да ви усложнят живота

Купуването на автомобил втора ръка винаги носи рискове. Ясно е, че при колите на старо има далеч по-голяма опасност от повреди. От такива никой не е застрахован. Но самият ви избор може да понижи или да повиши риска от възникване на повреди, и от скъпи ремонти. Ето осем такива автомобилни системи - от вариаторни трансмисии и пиезоинжектори до алуминиеви шасита - които могат сериозно да усложнят живота ви. Това не значи да ги избягвате на всяка цена, защото те си имат и силните страни. Но при покупка е задължително да ги проверите внимателно, а след това някои искат и повече грижи при експлоатацията.

 

8 неща, които усложняват живота при колите на старо (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #20
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    до:Как точно да не си купуване коли с пиезо дюзи, след като всички нови дизели са с такива?/////////////////////////////Чукча писател, а не читател!Прочети заглавието и може да се сетиш как!Става въпрос за стари коли, а не за нови! Сетили се сега или още изпитваш затруднения?
  • #19
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Порше разработва тази кутия около 80та година. Четете момци, само с дърляне по форумите не става. Патента е на ВАГ, но за ДСГ. Всеки има право да си прави ск кутии с два съединителя, стига да са различни от ДСГПросто е
  • #18
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Имал съм Голф, на който се сцепи скоростната кутия и от Франц втора ръка за 380 лв. На нея с достатъчно едър шрифт пишеше VAG. Съжалявам!
  • #17
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Уффф, да повторим!Уж патента техен, а ги прави фирма която разработва скоростни кутии...?! Естествено, че няма логика. Споко! Всъщност нито едно от двете твърдения не е вярно.
  • #16
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Явно не е техен патент, щом и други правят такива кутии.
  • #15
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Уффф, айде пак да го повторим!DSG е патент на VAG, но дизайна и производството е на BorgWarner VAG не прави скоростни кутии, както и гърмящите дюзи бяха на Siemens
  • #14
    33 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Купувайте си някакви по-евтини за поддръжка и непретенциозни автомобили.Тези автомобили са мислени за хора които имат по минимум 5,6 хиляди лева месечен доход.Те не са скъпи.Ние сме бедни.
  • #13
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Преди няколко месеца казаха по ТВ, че Фолксваген са пред временно спиране на производството на няколко модела, защото стачкува завода им в Унгария, където се произвеждат автоматичните скоростни кутии на компанията.
  • #12
    5 rate up comment 7 rate down comment
    kolev ( преди 7 години )
    Аз карам дизел с малка кубатора и висока мощност вече 9 год. и половина, но не мисля, че е недуразумение. Абсолютно безпроблемен е до сега.
  • #11
    23 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    и след 10 години ние простите евроклошари какво точно да си купим, след като сега всичко, което се предлага на пазара има поне 2 от гореизброените недомислици?