IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Възродената Toyota Supra ще е под марката Gazoo

Спортното поделение на японците иска да се мери с BMW M, AMG и Nismo

Възродената Toyota Supra ще е под марката Gazoo

Toyota възражда култовия модел Supra, а когато автомобилът стигне до пазара, най-вероятно той ще се предлага от специализираната подмарка на японците – Gazoo. Изненадващата информация е на британското списание Autocar.

Toyota Supra минава под шапката на Gazoo

Gazoo е подразделението на Toyota, което се специализира в спортните и по-мощни версии на популярни модели на гиганта, а освен това работи сериозно и по програмите на компанията в световния шампионат за издръжливост, включително и Льо Ман, както и в световния рали шампионат.

Източникът на британското издание е сериозен – шефът на Gazoo Коей Сага, който обаче отказа да потвърди, че ще има и промяна в името на колата, която може да се казва Toyota Supra Gazoo. Плановете на Toyota включват развитието на Gazoo да постави подразделението на нивото на BMW M, Mercedes-AMG и Ford Performance.

Производството на последното поколение на Supra беше спряно през 2002 година, а при възраждането на спортния автомобил, той може да се превърне във флагман на Gazoo. По-рано се появи информация, че новият Supra, който се разработва съвместно с BMW, ще използва еволюция на новия V6 мотор на японците, който дебютира при Lexus LS за моделната 2018 година.

Друга информация на практика липсва, въпреки че на няколко пъти папараците засичат прототипи на следващото поколение на Supra по време на тестове.

Тагове: bmw toyota toyota supra gazoo
0 от 500
  • #2
    18 rate up comment 25 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тойота започна да се мери с БМВ откакто БМВ им проектира колата :)Възможно е само ако цената е много по-ниска от БМВ иначе кой не би си взел оригинала?
  • #1
    18 rate up comment 32 rate down comment
    bmw435i ( преди 7 години )
    Спортното поделение на японците иска да се мери с BMW M:Muhahahahaahahhahahahahahahahahahahahahahahahahaahhahahahahahahahahahaahahahahhahahahahhahahahahha