IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Възродената Toyota Supra ще е под марката Gazoo

Спортното поделение на японците иска да се мери с BMW M, AMG и Nismo

Възродената Toyota Supra ще е под марката Gazoo

Toyota възражда култовия модел Supra, а когато автомобилът стигне до пазара, най-вероятно той ще се предлага от специализираната подмарка на японците – Gazoo. Изненадващата информация е на британското списание Autocar.

Toyota Supra минава под шапката на Gazoo

Gazoo е подразделението на Toyota, което се специализира в спортните и по-мощни версии на популярни модели на гиганта, а освен това работи сериозно и по програмите на компанията в световния шампионат за издръжливост, включително и Льо Ман, както и в световния рали шампионат.

Източникът на британското издание е сериозен – шефът на Gazoo Коей Сага, който обаче отказа да потвърди, че ще има и промяна в името на колата, която може да се казва Toyota Supra Gazoo. Плановете на Toyota включват развитието на Gazoo да постави подразделението на нивото на BMW M, Mercedes-AMG и Ford Performance.

Производството на последното поколение на Supra беше спряно през 2002 година, а при възраждането на спортния автомобил, той може да се превърне във флагман на Gazoo. По-рано се появи информация, че новият Supra, който се разработва съвместно с BMW, ще използва еволюция на новия V6 мотор на японците, който дебютира при Lexus LS за моделната 2018 година.

Друга информация на практика липсва, въпреки че на няколко пъти папараците засичат прототипи на следващото поколение на Supra по време на тестове.

Тагове: bmw toyota toyota supra gazoo
0 от 500
  • #12
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    "Колко модела в света са със статут на ЛЕГЕНДА??!!" Списъка е дълъг, за кое десетилетие питаш по-точно. 50те, 60те, 70те ги зачеркваме, щом става въпрос за марка Тойота...
  • #11
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Уроци нямате ли за учене, че пишете глупости тук! Горката ни държава нищо добро нея чака.
  • #10
    8 rate up comment 4 rate down comment
    omg ( преди 7 години )
    Ахахаха, ами така де. Който кара Gazoo да е ясно какво иска от девойките.
  • #9
    20 rate up comment 6 rate down comment
    d ( преди 7 години )
    Много оплюхте колата, но тя си остава икона. Забелязал съм че повечето които остават коментари все пишат за нещо и все оплюват. Как поне един път не видяхте нещо хубаво. Сигурни ли сте, че Toyota е предложила да работи с BMW или е обратното, защото аз мисля, че е обратното.П.П. Не взимам страна на нито една от двете марки.
  • #8
    9 rate up comment 6 rate down comment
    doc ( преди 7 години )
    Колко модела в света са със статут на ЛЕГЕНДА??!!Само бушмени дошли от Африка не знаят това!
  • #7
    20 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Видяхме ги Гъзооо рейсинг колко струват срещу Ауди и Порше на Ле Ман.И срещу М спорт и АМГ ще е същата трагедия.
  • #6
    14 rate up comment 12 rate down comment
    Enzo ( преди 7 години )
    А-А-А-А-А-А-А-А-А-ХА-ХА-ХА... Падам, не, падам направо от смях!!! Това не е истина! На български това ще звучи Тойота Супра В ***!!!
  • #5
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Гъзооооо ха ха ха ама иначе си йъ бива кулата
  • #4
    12 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Леле какво чудо ще е това ако му сложат новия 3.0 I6 бензин на БМВ който спечели двигател на годината преди няколко седмици. Това леко купе с този двигател ще рови асфалта.
  • #3
    13 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Едно време легендарните японски машини бяха всичките с 6 цил. редови двигатели, сега ще слогат V6. БМВ със сигурност са я проектирали тази кола, така че да може да и се сложи I6 но за тойота е по-евтино да хвърли някой от съществуващите от лексус V6 и да съсипе цялата кола. Ако това се случи незнам колко неграмотен фен на тойота трябва да си да си купиш супра с V6.