IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електромобилите на Tesla получиха рекорден пробег

Седанът Model S ще може да измине над 540 км с едно зареждане

Електромобилите на Tesla получиха рекорден пробег

Компанията Tesla Motors предложи на клиентите поредното обновление на софтуера на седана Model S и на кросоувъра Model X. Благодарение на него Tesla Model S става основен претендент за званието „електромобил с най-голям пробег в света”.

Електромобилите на Tesla получиха рекорден пробег

И седанът, и кросоувърът са получили 100-киловатова батерия, която се използва при най-мощните машини на компанията, например, Model S P100D. За разлика от тази версия, стандартната Tesla Model S 100D използва по-слаби електромотори. Съчетани с мощния акумулатор те осигуряват на тази модификации по-голям пробег с една зареждане.

Според официалните данни от сайта на Tesla Motors, оборудваният с такава батерия седан може да измине с едно зареждане повече от 350 мили – около 540 км. Това е с 14% повече от версията Tesla Model S90D. При кросоувъра Model X с новия акумулатор пробегът е 475 км.

В същото време Tesla Model S 100D и Model X 100D са значително по-евтини от версията Model P100D. При седана цената със 100-киловатова батерия е 95 800 долара, което е с 39 500 по-малко. Разликата в цените при кросоувъра е 37 000 долара. В същото време версиите 100D са само с 3000 долара по-скъпи от стандартните Tesla с индекс 90D.

От компанията на Илон Мъск допълниха, че продължават да работят върху увеличението на пробега на своите електромобили. Големи надежди за това дават новите батерии, с чиято производство ще се занимава новата „Гигафабрика”, която Tesla Motors пуска.

Снимка: Tesla

 

Тагове: tesla motors
0 от 500
  • #9
    18 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    За да се построи толкова голямгига-бигазавод трябва нов разход на Енергия!!!А откъде Елън ще вземе ток за завода ....от батерии ли ?- НЕ !!!....-от електроцентрала ще вземе.А СЕ ЗНАЕ ,ЧЕ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЗАМЪРСИТЕЛИ НА ВЪЗДУХА СА ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!....-СЕГА ИЗЯСНИ ЛИ ВИ СЕ ????И колкото повече електрокари се навъдят,толкова повече ще трябват нови заводи за батерии коитосмучатот електроцентралите,затова ще се строят нови електроцентрали които ще помагат на екологичните коли да вървят,а кой.....кой ще помага на електроцентралите да не хабят въздуха....А,питам и отговор не искам!!! Атомните електроцентрали ли които знаете как си чоплят от озона,...кой ? И колкото повече станат електрокарите толкова повече ношно време ще жужат и ще смучатенергия ....от кой ?От централите които правят какво....? схванахте нали!Всичко е висшпопулизъм за доене на добитъка койтоалчно иска да бъде издоен и не вдява енергията на батериите откъде идва?!?...?!? *** бре.....Миналата година в Ню Йорк по коледа имашелек срив на електричеството и казаха,че е заради домакинствата,нали? А представете всички да се вържем за изнемогватаелектрификация за да помпаме уж екологичните си електрокари ,значи трябват нови Ел.станции които дахранят лакомите батерии !!! И озона се руши докато ние прочистваме градовете си от бензинките и като се доразруши от изпусканите вредни вещества от Ел.станциите, ще се изпържем като препечена ца;;а забравена на котлона от умиращ наркодилър .....разбрахте ли смисъла да смедобитък4 и да ни доят !!!!!......Докато не успеят да канализират енергията на слънцето коятони е подаренабезплатно и да си правим нещата както трябва ,а не 60 човека да мислят как да доят милиарди купища ***,то нищо добро не очаква добитука-човечеството, а тези 60 човека ще си правят сутрин разходки до луната за кеф ,докато добитъка е горд ,че кара или електрокари ги возят нанякъде и всички ще живуркатщастливо,а 60 човека ще сиживеят прекрасно и ще се хилят в несвяст колко е лесно манипулиран милиардния *** и така всички ще си живеем в смях и закачкиДОКАТО ЕДИН ДЕН СЪСИПАНАТА ПЛАНЕТА ОСТАНАЛА БЕЗ ГРАМ ОЗОН НЕ НИ +ИЗПЪРЖЕ И НЕ СЕ ОТЪРВЕ ОТ НАС....-НО НЯКОИ ПОНЕ ЩЕ УМРАТ КАТО ПОБЕДИТЕЛИ В СОБСТВЕНИЯ СИ А
  • #8
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Едно време...тия с каруците и конете са се смеели на първия автомобил с вътрешно горене, та сега гледам е същото!
  • #7
    4 rate up comment 7 rate down comment
    GG ( преди 7 години )
    AAA гледам станцииките се прескачат една друга.В града и баба знае.Търкаляй Тесличката като нормален автомобил да видим.ама първо изкарай едни има няма 200 бона.Реалния живот е днес а не е в мокрите сънища на Мъск.
  • #6
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Да голяма мъка е, след някоя годинка, като имаш зарядни на тесла на всеки километър с бърз зарящ толкова ще "дебнеш", че не е истина. А щом бакшишитте в холандия са с тесли всичките, значи им стига заряда и им излиза сметката не мислиш ли?
  • #5
    10 rate up comment 4 rate down comment
    До GG ( преди 7 години )
    През 1888 една жена тръгва на път с новото изобретение на мъжа си / без да му каже /. Бензин си купува от аптека, поправя колата с подръчни материали / фиба / но стига до крайната цел изминавайки в двете посоки общо над 200 км.Явно ти не си като нея и затова и името ти няма да се запомни...
  • #4
    7 rate up comment 5 rate down comment
    коко ( преди 7 години )
    мене ме интересува мога ли да си пусна кабел от 7мия етаж, за да си я зареда???
  • #3
    3 rate up comment 17 rate down comment
    GG ( преди 7 години )
    Ахаха,колега що ти трябваше да разваляш розовия сън на клиентите дето се захласват по ел.пасатора.Остави ги да си мислят че са нагласили гявола,греен са,смарт ,автономни..и зависими..от некадърността си и от зарядните станциики..Гледаме на клипове всички каква паника е,със зарядчето..шъ стигне ли нема л ида стигне..тука да допълня,там да допълня.. хахха мъкаа..на цената на една къща.
  • #2
    26 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Да затова се ползват навсякъде около теб.От сумати години се ползват за телефони, таблети, лаптопи и каквото се сетиш. Да си чул да ти е гръмнал лаптопа?А резервоар пълен с гориво и множество маркучи и елементи, през който минава силно запалимо вещество е по-безопасно, а?То и газовата казват, че е бомба в багажника ама тя по-трудно ще гръмне от самия резервоар на автомобила.Стига сте измисляли глупости, за да си мислите, че гадните ви нафтови печки са върха на сладоледа.
  • #1
    8 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    100-киловатова батерия?!? Звучи плашещо, онзи ден въртяха клип от охранителна камера, където батерия на електронна цигара избухна и самозапали в джоба на един клиент. Беше доста внушително а това е една много мъничка батерийка. 100-киловата не ми се мисли на какъв взрив е способна. Тия литиево йонни батерии са много нестабилни и опасни.