IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електромобилите на Tesla получиха рекорден пробег

Седанът Model S ще може да измине над 540 км с едно зареждане

Електромобилите на Tesla получиха рекорден пробег

Компанията Tesla Motors предложи на клиентите поредното обновление на софтуера на седана Model S и на кросоувъра Model X. Благодарение на него Tesla Model S става основен претендент за званието „електромобил с най-голям пробег в света”.

Електромобилите на Tesla получиха рекорден пробег

И седанът, и кросоувърът са получили 100-киловатова батерия, която се използва при най-мощните машини на компанията, например, Model S P100D. За разлика от тази версия, стандартната Tesla Model S 100D използва по-слаби електромотори. Съчетани с мощния акумулатор те осигуряват на тази модификации по-голям пробег с една зареждане.

Според официалните данни от сайта на Tesla Motors, оборудваният с такава батерия седан може да измине с едно зареждане повече от 350 мили – около 540 км. Това е с 14% повече от версията Tesla Model S90D. При кросоувъра Model X с новия акумулатор пробегът е 475 км.

В същото време Tesla Model S 100D и Model X 100D са значително по-евтини от версията Model P100D. При седана цената със 100-киловатова батерия е 95 800 долара, което е с 39 500 по-малко. Разликата в цените при кросоувъра е 37 000 долара. В същото време версиите 100D са само с 3000 долара по-скъпи от стандартните Tesla с индекс 90D.

От компанията на Илон Мъск допълниха, че продължават да работят върху увеличението на пробега на своите електромобили. Големи надежди за това дават новите батерии, с чиято производство ще се занимава новата „Гигафабрика”, която Tesla Motors пуска.

Снимка: Tesla

 

Тагове: tesla motors
0 от 500
  • #29
    1 rate up comment 0 rate down comment
    пена ( преди 7 години )
    От съвсем скоро и в България си имаме първото DC зарядно поддържащо всички стандарти за зареждане. Намира се в Lidl Младост и е безплатно за ползване
  • #28
    1 rate up comment 3 rate down comment
    GG ( преди 7 години )
    Смешния, безплатния.Хич не ни давай примери с Чили , еле с Германия. Отивай в фирма Х и веднага заръчвай панели,инвертори и батерии.. и си инсталирай 8 кв потребяема мощност.Ако можеш да смяташ така както копи-пействаш ще си сметнеш инсталируемата соларна мощност.Покажи ни фактурата папагалчо .Нека видим твоята рентабилност и тогава се хвали. Много неща в реалния живот са много далеч от копи-пейста.
  • #27
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    А каква е ефективноста на колите ви с двг?Средно използвате 1,8квтч от литър бензин колкото и електричество е използвано докато стигне до вас. Говорите за криза на електричество, ами да смъкнат шалтера на бензиностанции, рафинерии и други свързани с горива, да видим тогава какво ще правим. То и едно време дизеловите мотори не са били желани за автомобилите, но сега след трилиони инвестиции от стотици компании нещата са други.
  • #26
    3 rate up comment 2 rate down comment
    е няма да чете! ( преди 7 години )
    предпочита да гази по 100пъти през лука, ама да си бичи + а на другите -голям *** тоя саждел!
  • #25
    8 rate up comment 2 rate down comment
    До класическата ... ( преди 7 години )
    Чети бе *** Гъгов, чети:"Цената на електроенергията в Чили спадна до нула и така се задържа 113 дни на това ниво, пишеBloomberg.""В Германия на потребителите на енергия в някои дни дори им се заплаща за използването на електроенергия. От 8 май 2016г. Германия счупи нов рекорд в производството на енергия от възобновяеми източници."http://***.chitatel.net/forum/topic/18617-%D0%B2-%D1%87%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BC%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE-%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B8%D1%8F-%D1%87%D0%B5-%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%B5-%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%B0/
  • #24
    2 rate up comment 1 rate down comment
    GG ( преди 7 години )
    ..да се ползват бонуси като син изони и прочее.Има как.ама да се плюе като селянин е меко казано идотско.Тука половината плювалници карат коли..интересно на какво гориво.Другата половина нямат книжки..ама квакат.Има 10 % психопати с велосипеди..и прочее.До оня умния..с турбините..когато хора искаха да правят турбини тука се появиха птицевъди,зелени и прочее ***..убивали птиците..пали си таралясника и шофирай в Германия да видиш щу е турбина..значи и врабчета няма там а ?..
  • #23
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    абе не знам какво се коментира тук, днеска има статий как може да има режим на тока заради студената зима. Представете и всичките коли в БГ да бяха на ток, ай сега си предтавете всички коли на света да са на ток
  • #22
    3 rate up comment 2 rate down comment
    GG ( преди 7 години )
    Има едни умници дето с математиката са зле.Соларния ток с каква себестойност е бе умните.Всеоще кирливите панели са ненормално скъпи.Извода е в 2 посоки,или цената е висока или кпд то е ниско.Марш над читанката.Тези панели се правят с какво еко производство?Въпросче?Смех..местим фокуса от гаража някъде другаде.Еко му било.Това да не идва от въздуха бре утописти.За да ви увре тенджурата схванете един път завинаги..Електричките да са на цената на конвенционалките.Да изкарват зимата 800км..
  • #21
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Защо горивата са толкова сйъпи след като добиващите получават доста държавни субсидии? Електричеството за получаване на горива също идва от мръсни електроцентрали!!! Като не искате мръсни електрички карайте си бензинките и дизелаците, но без оплаквания че литъра бил 2,50лв
  • #20
    10 rate up comment 3 rate down comment
    KLASIKA ( преди 7 години )
    Соларни ,водни тем безподобни.......Пишете ми драги нещо което сте прочели някъде или видяли,някаква информацийка......без да се сте заинтересували ама наистина сериозно!!!!Така всеки може да си пише до сутринта........Ако е така Германия и САЩ отдавна да са преминали на тези източници!!!!!Има някъде тук-таме които захранват няколко селца в специфични райончета с много вятър и влажност,ама дебре!.......ВЛЕЗТЕ БЕ ХОРА ,ИМА ИНТЕРНЕТ,КНИГИ,ВИДЕА ПРОЧЕТЕТЕ И РАЗБЕРЕТЕ И ТОГАВА СЕ ИЗЛАГАЙТЕ!!!......Доказано е,че до 2050 г соларните,вятърните и морско9йонните са нерентабилни защото изискват средства които световната икономика сега няма възможност да отдели!!!!!!!....има на единични места,спирки,селца,малки фабрички..,но за производството на коли които трябва да достигат до 800 000 хиляди за да си избият средствата за разработка и то до 10 г.,че след това и да печелят.......е щом сте много умни сами сметнете!!! Илън още не е на печалба от Тесла,пък какво остава да чака още 10г. и после още още 10 г. за да излезе на печалба и то при условие,че другите няма да напреднат,колите ще се продават като всяка седмица процентите на продажбата се вдига и всички не обръщат внимание на другите производители,а само на Тесла???? Мисля,че не трябва да сме икономисти за да го сметнеме,а?-питам и отговора е безмислен!!!!Ако си изсмучетеот пръстите някакъв отговор то ще е много забавно да се посмеем и да сезакачаме весело-голяма веселба ще падне!!! Ха хха ха Затова Илън ще си ползва засега конвеционалните средства,ще ситовари градската мрежа и ще сичопли от озона!!!!.....А ти приятел с изгорелите газове,просто влез те моля ей така в интернет и прочети какво правят станциите за ток ....и после ела пак тук да ни осветлишотново и да си пишемзадушевно......КАЗАХ ВИ ЕНЕРГИЯТА ОТ СЛЪНЦЕТО Е БЕЗПЛАТНА,НО НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ДАВАНЕЩО ДАРОМ ЩОМ ИМА *** ЗАДОЕНЕИ ЩОМ ДОБИТЪКА РАЗСЪЖДАВА ТАКА И САМ СЕ ПОДЛАГА ЗА ДОЕНЕ !!!!!.....НАЛИ ЗНАЕТЕ,ЧЕ ИМА ЛЕКАРСТВО ЗА РАК,НО КОЙ ЩЕ ТИ ГО ДАДЕ-НАЛИ ЩЕ РУХНЕ БЯЛАТА МАФИЯ !!!!....ВЛЕЗТЕ В ИНТЕРНЕТ :РАЗНИ ХОРА СА СИ ИЗМИСЛИЛИ ТРАНСФОРМАТОРИ ИТО С МАЛКО СРЕДСТВА КОИТО ДАВАТ И ОТДЕЛЯТ ТОК БЕЗ СЪПРОТИВЛЕНИЕ!!!ТОВА СЕ ЗНАЕ ОТДАВНА ,НО КОЙ ЩЕ ТИ ДАВА БЕЗПЛАТЕН ТОК ЩОМ МОЖЕ ДА ТЕ ИЗДОИ!!! ТАКА ,ЧЕ ВИЕ СИ ВЯРВАЙТЕ И ДОПРИНАСАЙТЕ С СВОИТЕУМНИ МИСЛИ ЗА СВЕТОВНОТО ДОЕНЕ........