IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault Megane е Кола на година в България

20-ите юбилейни награди на Прес Авто Клуба бяха връчени снощи

Renault Megane е Кола на година в България

Новото Renault Megane е Автомобил на годината у нас за 2017, стана ясно на финала на организирания от Прес Авто Клуб България конкурс.

Renault Megane е Кола на година в България

Най-престижните автомобилни награди в страната бяха връчени за юбилеен 20-и път на церемония в Sofia Ring Mall снощи.
Megane спечели основната категория на конкурса със солиден аванс пред Volvo S90 - 147 срещу 111.5 точки. Челната петица допълниха Mercedes E-Class (107.5), Citroen C3 (85.5) и Suzuki Baleno (43.5).

Вижте нашия тест на Renault Megane във видеото:



В категория "Кросоувър на годината" спечели Skoda Kodiaq (153.5), отново с внушителен аванс пред втория - Jaguar F-Pace (101.5). По-нататък се наредиха Seat Ateca, Peugeot 3008 и Ford Edge. Можете да видите нашия тест на Kodiaq тук.

Nissan Navara спечели убедително в категорията "Многофункционален автомобил на годината", с 45 аванс пред друг пикап - Toyota Hilux. До финалната петица стигнаха също Citroen Jumpy, Peugeot Expert и Great Wall Steed 6. Тук ще откриете нашия тест на Navara.

Само 1.5 точки разделиха победителя в категорията "Премиум" - Volvo S90, от Jaguar F-Pace. На още четири точки зад тях остана новата Е-класа на Mercedes. В петицата са още  Jaguar XF и
Lexus RX450h.

Citroen C3 (129 точки) бе определ за Градски автомобил на годината, изпреварвайки
Hyundai i20 Active (104), Suzuki Ignis, Mini Cabrio и Audi Q2.

Renault Megane е Кола на година в България
Hyundai Ioniq (на преден план) е "Еко автомобил на годината", а Citroen C3 (зад него) - "Градски автомобил"

В категорията "Еко автомобил на годината" победител е хибридната версия на Hyundai Ioniq (125.5), пред Volvo XC90 T8 (111.5), BMW 330e, BMW 225xe и Toyota Prius.

Наградите "Автомобил на годината" се връчват от Прес Авто Клуб България - организацията на автомобилните журналисти в страната, която включва и екипа на Automediа. Тази година номинираните автомобили достигната рекордната бройка 50. Поименният вот на журито ще бъде публикуван в близките дни на сайта на клуба.

20-ото юбилейно издание на конкурса бе подкрепено от OMV, Уникредит Лизинг и София Ринг Мол.
               

0 от 500
  • #16
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    "едно 20+, немско возило (без опел/форд)" Къде ги намесихте заедно Форд и Опел? Опел са едни от най-устойчивите на българската пътна мрежа автомобили - не случайно по статистиката на КАТ по табели от 4 и половина милиони автомобили 450 000 са от тази марка. Някой помни ли Рено 19 и 21, а Форд Сиера, а Скорпио? Понеже От тези години Опелите са още в движение и са масово по улиците, заедно със 124ка Мерц, БМВ Е30, ФВ Голф и Пасат и Ауди 80.
  • #15
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Аман от незнаещи ! ( преди 7 години )
    Спрете да пишете простотии!!! Аз имам Бмв е60 3д 218 к.с и рено Сценик 2006 г 1.6 бензин-116 к.с //жената го кара/ Реното си е много хубава кола-старт стоп,автоматични светлини,пълен ел.пакет,клима,нави и е на половината на цената на Бмвто...на което само демпферната шайба е 250лв,съединител 400 ..да продължавам ли ?
  • #14
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    В коя вселена не можах да разбера меган е по-добър от Е класа?!? Ако е спонсор на мероплиятието е разбираемо - иначе тия дето са го определили са ги избирали колите по цвят....
  • #13
    3 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    едно 20+, немско возило (без опел/форд) е в пъти в по-добро състояние от което и да е френско возило на 2+праиш ли разлика дошо ?
  • #12
    21 rate up comment 2 rate down comment
    прост си бай ганьо ( преди 7 години )
    Влизаш в сайтовете и гледаш колко прости хора има. Карат 20+ годишни коли и дават мнение за нещо което не им е по джоба
  • #11
    11 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Французите правят добри коли, стига да не ми е в гаража :)
  • #10
    5 rate up comment 10 rate down comment
    до МММ ( преди 7 години )
    Трябва ли да поствам снимки на резилът? Служебен меган на 200 хиляди и *** омаскаряващи хипер колата.. Булшит.Минете по няколко авто къщи.Поразгледайте един такъв таралясник.След тва го сравнете с неква немска бангия на същите години.Без форд че там нещата са като във фиат.Единственото безспорно превъзходство на меган пред голф е по-комфортната возия и седалки.И по-интересното табло.Вратите що като ги затвориш се чува леко ехо?Особено на двувратките?Просто качеството е гола вода.
  • #9
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    китайски премиум печели конглокса това е виц на годината направете си изводите за нивото на журналистите които са участвали волво е толкова зле че нямам думи реално мерцедес е победител поради липса на реален конглокент в конглокса в лицето на новото бмв 5 и старото ауди 6
  • #8
    8 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    тия могат да хвърля ръкавица само на фиат от Европейските компанииама и ония ще им се смеяткола на годината в Бг е огромен престижще реализират продажна от 5 броя - фирменисмешни возила за смешни пeдepуги
  • #7
    19 rate up comment 7 rate down comment
    Ура, познах! ( преди 7 години )
    Предположих правилно. Не че имаше особена възможност за грешка, с тази кола Рено хвърлят ръкавицата на Голф. От Мерцедес са помогали значително във всички аспекти и в крайна сметка на опоненти им остава:да плащат на *** за омаскаряване.На един служебния Меган на поне 200 000 не му се държал добре, на друг му се стори, че е крадено от Ауди!?!?!Айде моля ви се, това е изцяло нова кола