IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Маркионе: Американските власти са напушени

Шефът на Fiat-Chrysler отговори на обвиненията за втори "Дизелгейт"

Маркионе: Американските власти са напушени

Главният изпълнителен директор на FCA Серджо Маркионе реагира гневно на обвиненията на американската Агенция за опазване на околната среда (EPA), че автомобили на компанията използвали технически средства, за да заблуждават тестовете за вредни емисии. Мениджърът коментира започнатата от щатските власти процедура пред вестник USA Today.

Маркионе: Напушени хора ни обвиняват в нарушения

„Действията на EPA са невероятно агресивни, това е атака срещу цялата автомобилна индустрия – обясни Маркионе пред изданието. – Няма нищо общо между „Дизелгейт” на Volkswagen и нашия спор... Имам чувството, че тези, които ни обвиняват, че сме използвали системи за контрол на вредните емисии, които не отговарят на изискванията, са пушили нещо незаконно.”

Според EPA в автомобили на концерна са използвани цели 8 различни системи, които в зависимост от ситуацията са можели да намаляват и увеличават изпусканите вредни емисии. Става дума за така наречените AECD системи, които могат да бъдат временно изключвани, ако са налице условия, които могат да доведат да прекомерно износване на двигателя – основно при загряване на двигателя на място или при екстремни температури.

Но автомобилните производители трябва да декларират, че автомобилът е снабден с такова устройство. В обвинението на EPA се твърди, че AECD системите на FCA „не се използват за защита на автомобила” и не ”отговарят на изискванията за изключения в такива случаи”.

Заключението на агенцията е, че до „момента от FCA не са успели да докажат, че тези системи не дават неточна информация за отделяните вредни емисии.”

Тагове: epa fca
0 от 500
  • #2
    25 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    *** разберете го Няма дизел който да покрива тия еко норми НЯМА ! просто при горенето на дизел няма как - иам си крайни ограничения и те са достигнати още при евро 4всички са лъгали по един или друг начин !но пък за сметка на това дизелите на VW НАИСТИНА са "най-чисти" от всички има няколко независими изследвани о темата вечефакт !
  • #1
    21 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    В момента излезна информация за още един скандал от Дизелгейт..."Нов скандал, погнаха и "Рено" за голяма измама!".Френските власти започват разследване срещу автомобилния производител Рено за дизеловите емисии, предава AFP, като се позовава на информация от пресслужбата на Парижката проглокатура....